Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10045 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok,

Évához még annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindenki a saját "szemüvegén" keresztül értelmezi a világot.
És azt tudjuk, most hagyjuk honnan eme gondolat, de: a térkép nem a terület, vagyis minden ember a saját világképe szerint éli az életét. Azt, hogy milyen a világképünk - vagyis a valóságról alkotott térképünk -, nem csak a hiedelmeink határozzák meg, hanem a szűrőink is. Ezek a szűrők speciális szemüvegként működnek. Mindegyik teljesen személyre szabott, nincs két ember a világon, aki ugyanazokat a szűrőket használná. Ezek a szűrők határozzák meg, mit veszünk észre a világból. Valójában csak azokat a dolgokat vehetjük észre keresztülnézve ezeken a speciális szemüvegeken, ami számunkra fontos. Ez egyrészt ösztönösen kialakult bennünk, másrészt viszont a saját döntéseink formálják. (Úgy döntök, engem nem érdekelnek brazil sorozatok, és nem is nézem őket, és amikor az emberek a tegnap esti epizódjáról beszélgetnek, igazából oda sem figyelek.)
Amúgy nekem bejön,hogy sokszor teljesen ellentétesen láttok dolgokat. Így legalább,aki még csak érdeklődik, vagy a nagy döntés meghozatala előtt áll, előbb-utóbb rájön, hogy:
"Magad uram....."
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kiseri

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10046 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Timi!

Ez igy van, mindenki szubjektiv. Csak jo, ha tudjuk is ezt - igy valoban mindenki valogathat kedvere....es kiszürheti a szamara fontos informaciokat.

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10069 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta: Annak ellenére távolítottam el azonnal a vitatott hozzászólást, hogy egyértelműen nem volt személyeskedés és cinizmus benne. Egy vélemény volt. Éreztem viszont, hogy szinte egyértelműen úgy lehet venni mintha személyeskedő, oktató válasz lenne ezért töröltem amint jelezték nekem. Mit tegyek még? Elnézést, előfordul ha jelzitek javítom, megvitatjuk, stb.... Most pedig térjünk vissza a topik eredeti témájához ;) Köszönöm

Családdal indulni, pláne több gyerkkel, nagy rizikó! Ilyen alapon akkor nem adhatunk tanácsot, hogy ne igy, hanem úgy mert minden ilyen kioktatás! Ha valaki kérdez akkor a választ lehet kioktatásnak venni! Pláne, ha valakinek nem passzol a világnézetébe vagy a terveibe! Ekkor azt kell nézni, hogy mi az ami gátolja a tervei kivitelezésében! ERGO : "kioktatódik" ha tetszik ha nem! Ha meg valaki nem akarja ezt, akkor ne kérdezzen! Szükségsek azok a válaszok amiket elvárnak vagy inkább jobb az igazság? Persze lehet érzelmeskedni, s érzékenykedni is. Kérdés, hogy ez mennyire hasznos a jövönket illetöen! Nekem egy kicsit összerándult a gyomrom, (egyelöre) mert tölem nagyon távol állt, hogy valakit is megsértsek, viszont én tehetek a lekevésbbé az otthoniak túlzott érzékenységéröl, s fellegekbe járó, de tartalom nélküli önérzetességéröl , mégis több helyen "kimoderálódtam" határozottam állitom, hogy ok nélkül!
Soha nem vagyok trágár, igyekszem a tényekhez ragaszkodni, és soha nem személyeskedem! Mi akkor a gond? Igaz, én sem szeretem ha a szemembe mondják, hogy hülye vagyok..... ;)

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10081 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Minden ember szubjektív, mindenkinek más a fontossági rangsora.
Legnagyobb sajnálatomra az utóbbi hozzászólásokban teljesen egysíkúvá vált az érvelésünk (az enyém is) szinte kizárólag az anyagiakra tevődött a hangsúly. Ezt részemről lezárandóan, utoljára egy eszmefuttatás, most nem konkrét és nem kiragadott példákkal :)

Mint az Eu része, a nemzetközi beszerzési áraink elvileg azonosak mind Németországgal, mind a többi EU tagálammal.
Az ÁFA vagy MwSt nálunk lényegesen magasabb, különösen az élelmiszereket illetően. A munkabérek lennének alacsonyabbak, de ez ha igaza van DCT-nek, akkor elvész a hatékonyság különbözet miatt, másrészt a munkabérekre rárakódó közterhek arányaiban nálunk magasabbak.
A multikat, élelmiszerláncokat sújtó különadók is megjelennek az árakban. Akkor miért - mitől lennének alacsonyabbak a fogyasztói árak?

Egészen más.
Én elsősorban azért érzem sokkal jobban itt magam, mert végre megint embernek érzem maga.!!!
Ez több dologból tevődik össze.
- Az első és talán legfontosabb, mivel ebből több dolog is következik, hogy itt 57 éves létemre is kaptam munkát, és keresek vele annyit, amiből emberi léptékkel megélek, tudom támogatni a családomat, és még arra is marad, hogy újra építsem az életemet.
A második helyen azt említem, hogy itt kvázi segédmunkásként is embernek tekintenek. Soha sehol nem éreztem, sem hivatalokban, sem a munkahelyemen, sem máshol, hogy ezért lenéztek volna, lekezeltek volna. A tulajdonos FELNÉZ! rám, hogy 57 évesen képes vagyok erre, a teljesítménye valósággal megdöbbenti. Ezt szóban és tettekkel is kifejezi.
A harmadik helyen talán azt említem, hogy nagyon szeretem, ahogy itt az emberek viszonyulnak egymáshoz, Itt, ha az utcán mosolyogva rákoszonok egy vadidegenre, biztos lehetek benne, hogy mosolyogva visszaköszön. A boltokban mindig kedvesek (velem), ha pl. hétvégeén az mondom, hogy schönes Wochenende, felderül az arcuk, és úgy kívánják vissza.
Sokáig folytathatnám, de aki tapasztalta már az tudja miről beszélek. De az itteni németek azt mondják, hogy ez leginkább itt van, a nagyvárosokban már nem annyira. Már csak ezért sem mennék nagyvárosba élni.
Utoljára, de nem azért mert számomra nem fontos, mindig ilyen helyen szerettem volna élni. Tiszta levegő, csodálatos természet, hegyek völgyek erdő. Ez utóbbi persze erősen szubjektív dolog, de hát ezzel idítottam :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, kisne, Vatbrigi, balazsbene76, Trixi0606

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10085 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Ambrusch,

teljesen egyetértek avval, amit írtál.
Végre egy ország ahol a kétkezi munkát is megbecsülik!
Az átlag embernek is élhető élete van, nem kell a nélkülözésre gondolnia.
Rengeteg szabadidős program között lehet választani.
Arról nem is beszélve, hogy itt minden olyan tiszta! Az erdők, mezők szemét mentesek, csábítanak kirándulni, amire van is idő. A kerékpárutak jól kiépítettek, .. ez egy élhetőbb ország!
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi, kiseri

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10091 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: .....A munkabérek lennének alacsonyabbak, de ez ha igaza van DCT-nek, akkor elvész a hatékonyság különbözet miatt, másrészt a munkabérekre rárakódó közterhek arányaiban nálunk magasabbak....

Kedves Ambrusch!
Ez igy nem korrekt! Az elvonások a BRD-ben s a legtöbb nyugati államban magasabbak mint Mo.-on! (Pláne a most bevezetett 16%-os, egykulcsos adórendszernél) Nekem itt a BRD-ben, közel 63% az összelvonásom az 5-ös adócsoportban, (semmi letiltásom vagy hasonló!!) s nem tudok jobbat választani, mert akkor a család összejövedelme még kevesebb lenne havonta! Északi (skandinav) szomszádainkál még több az elvonás. Az otthoni "alacsony" bérkehez egy irgalmatlan nagy (finanszirozhatatlan) szociális rendszer is tartozik! Ez is jövedelem!

El kell dönteni, hogy mihez képest rosszak otthon a bérek? A megéltehésthez kevésnek tünik a legtöbb helyen, de az orszagos átlag nem rossz (valahol 250 ezer/hó körül van), s mig BP-en a lényegesen magasabb fizetések párosulnak, jóval alacsonyabb megélhetési költségekhez, addig vidéken ez forditva van: alacsonyabb bérek drágább élet. (Az meg meg sem merem emliteni, hogy még ma is divat az öten nézik söörzve, ahogy egy ássa a gödröt akit 3 ellenöriz naponta 6x......Tudok sok példát ha érdekel!)

Irod, hogy minden szubjektiv amit irsz! Valóban, de akkor ennek mennyi igy az információs értéke? Tudod ez olyan, mint amikor elmész a Kanari szigetekre nyaralni 7 napra, és egész héten esik az esö. Erre Te kijelented, hogy a Kanári szigetekre ne menjen senki, mert ott állandóan rossz az idö és zuhog éjjel nappal.... Értsd: egy egy kiragadott szubjektiv élmény nem tükrözi a tényeket és a valósagot!

DCT