Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10113 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kiseri írta: csak egyszerű tényeket közöltem, ellenben ti csak azt fújjátok, h itt milyen jó, de tényeket nem írtok.

Jó számolok én ha olyan megerőltető:
Magyarország:
Minimál bér: 80000
Támogatás (puszira): 32000
Mértéke %-ban: 40%
Németország:
Minimál bér: 900
Támogatás (puszira): 0
Mértéke %-ban: 0%
Ha ez nem győzött meg az aránytalanságról akkor viszonyíts mondjuk GDP-hez. Egyszerű:
Szorozd be a 32000-et azok számával akik kapják, majd nézd meg az miként viszonyul a GDP-hez. Németország esetében nem lesz bonyolult mert a nullával történő műveletek sok eredményt nem hoznak. :) Egyből látni fogod az aránytalanságot. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10134 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta: Németország:
Minimál bér: 900
Támogatás (puszira): 0
Mértéke %-ban: 0%
Ha ez nem győzött meg az aránytalanságról akkor viszonyíts mondjuk GDP-hez. Egyszerű:
Szorozd be a 32000-et azok számával akik kapják, majd nézd meg az miként viszonyul a GDP-hez. Németország esetében nem lesz bonyolult mert a nullával történő műveletek sok eredményt nem hoznak. :) Egyből látni fogod az aránytalanságot. ;)

Ez teljesen hibás számolgatás.

Egyrészt minimálbér nincs, de ezt már megbeszéltétek.

Másrészt Németországban emberek milliói élnek részben vagy egészen a szociális ellátásból.
Amit egy korábbi hsz-emben említettem, az az, hogy a munkanélküliek vagy a nagyon alacsony keresetüek jövedelemkiegészítést kapnak, hogy a bevételeik elérjék a létminimum összegét.

Akinek viszont semmi jövedelme nincs és nem jár neki munkanélküli segély sem, az természetesen kap szociális segélyt, amire az alaptörvényben meghatározott JOGA van. A törvény kimondja, hogy a szociális segélyre jogosultaknak olyan ellátást kell adni, ami az „emberi méltóságnak megfelelö életszínvonalat“ biztosít nekik. Ennek a szociális segélynek (amire elég zavaró módon itt többen azt mondták, hogy csókért adják) 8 különféle fajtája van!!

Az igaz, hogy ilyen szociális segélyt „csak“ néhény százezer ember kap Németországban. Viszont a munkanélküli segélyen felül járó keresetkiegészítés és az alacsony keresetüeknek járó keresetkiegészítés 6-7 millió embernek jár Németországban!!!!

Szóval az általad bedobott matamtikai müvelet végösszege Németországban nemhogy nem nulla, hanem éves szinten 21 milliárd euro!

Több
12 éve 11 hónapja #10139 Írta: Gergoo

Julianna írta: Az igaz, hogy ilyen szociális segélyt „csak“ néhény százezer ember kap Németországban.

Legroszabb esetben tévedtem és a számítás valóban hibás, azt hiszem nem ebben a topikban de írtam, hogy jó lenne látni is, hogy működik ez mert ha működik akkor én leszek a felelőse, hogy több százezer ember települ Németországba. :laugh:
Ha még sem, akkor pedig a számítás mégis csak helyes. ;)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10147 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok!
Gergö, nem tudom, melyik topicba valo amit irok...
Szoval: felmerült, hogy miert a munkanelküli hivatal ad munkat. En otthon is vallalkozo voltam, 1-2 alkalmazottal. Ha szükseg volt ra, a munkanelküli hivatalon keresztül lehetett munkaeröt keresni. Söt, ha szemelyes ismeretseg alapjan talaltam valakit, altalaban a munaknelküli hivatalt akkor sem lehetett kihagyni. Itt is az Arbeitsamtba kell bejelenteni, ha keresek valakit, es ök küldenek. Probamunkat is ök engedelyezik. Persze fel lehet venni valakit Arbeitsamt nelkülis, de ez a ritkabb.
Az atlagkeresetröl: nem ketlem sem a nemet, sem a magyar atlagkeresetet.Nem retke hozza, elhiszem. Csak annyit ehhez, hogy itt összeadjak a magas keresetü es az alacsony keresetü beret. Ha az egyik pl 1000 eurot keres, a masik meg 5000--et, az atlag 3000. Megsem 3000-böl gazdalkodik a kevesebbet keresö. En annyit latok, hogy Magyarorszagon relative több az igen magas keresetü ember, es a keves jövedelmü is. valahogy a közepretegben kevesen maradtak.
Amit meg latok,es ismetelten irom, hogy itt csak jo, es sok munkaval lehet megfelelöen megelni. De azzal igen. Es sokkal jobban be lehet osztani ami van. Hiszen pl a kenyer egy honap mulva is annyiba fog kerülni, legfeljebb olcsobb, ha eppen akcios...Magyarorszagon ez nem annyira mondhato el.
szia:
Eva

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10148 Írta: Gergoo

A topikokat illetően már magam is bajban vagyok. :laugh:
Ismerős amit írtál a munkanélküli hivatalokról de ettől még nem kötelessége az államnak "munkát adni" és mivel Te rendszeres látogató vagy azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy mennyire megmutatkozik ez (a téves) megközelítése a dolgoknak még itt ezen a fórumon is.
Az átlagkeresetet lehet csűrni-csavarni mindkét oldalon, 10 perce kaptam egy magánüzit, hogy miért informálom félre az olvasókat 900 eurós átlagfizetéssel amikor trosztg12345 is 1600-ot keres. Hiába mondtam, hogy 99,99% nem csomagolásról vagy hasonlóról van szó esetében, álláspontja változatlan, én dezinformálok. Szóval ott tart a dolog, hogy szándékosan csinálom, kérdése annyi volt az illetőnek, hogy miért csinálom. Komolyan is gondolta. :ohmy:
Szóval, akkor el lehet indulni 1600-al kalkulálva, sőt egyből szorozza fel mindenki 40-50 túlórával (nem baj, hogy a cégek nagyrésze úgy is zeitkontóra teszi) kint pedig lesz majd a nagy kopp. Nekem nem fog fájni az biztos és a köszönömök sem hiányoznak amiket jellemzően szép és pozitív hozzászólásokért osztogatnak. :)
A munkával kapcsolatosan osztom a véleményed, én össze tudom rakni a képet (még ha nem is akarom), hogy aki 2 hét után kilépett mert a só kiverődött a nadrágszíján partnerünktől néhány hónapja még itt döngette a mellét az ötvenesekről szóló fórumon, hogy Ő aztán bármelyik 20 éves mellé odaáll. Ezt illetően is lesznek majd sokakat érintő, kellemetlen meglepetések.
Az életminőségben egyetértek ám amin még mindig lovagolok, hogy igenis aránytalanul sokat támogatnak otthon puszira, jelenlétre... stb de tévedésemről Julianna lehet hamarosan meggyőz majd bár már kezd nem érdekelni a téma mert a 21 milliárd eurót nem annak a pár százezer embernek fizetik ki akiket én pedzegetek az tuti, szóval, számítás marad, arra majd megint jönnek az mire elég válaszok és mivel azt már nagyon unom, hogy másról beszélünk szerintem meghagyom örökre a rózsaszín felhőket és majd megtapasztalhatja mindenki, hogy kint semmi nem fog az ölükbe hullani, a munkát sem osztogatják, a jelenlétért pedig a támogatásokat és segélyeket (heteken belül) végképp nem. Talán ha elöbb letesznek valamit az asztalra, akkor igen.

Több
12 éve 11 hónapja #10149 Írta: Gergoo

Eva10 írta: Magyarorszagon relative több az igen magas keresetü ember, es a keves jövedelmü is. valahogy a közepretegben kevesen maradtak.

Bocsi, ez kimaradt. En ez valahogy másként látom, ezért lehet megint ki leszek osztva. :laugh:
Szóval, a kevésjövedelmű a középréteg, ez a titok ;) volt itt egy kis elcsúszás az elmúlt 70-80 évben amióta csak a "bóvli" kategóriában van Magyarország.
Ez az elméletem mert én ott tudtam már kb. 20 éve is az országot, nagyapám pedig 70 éve. :)
Őszintén nem is értem, hogy ki és mégis mi a fene alapján gondolja, hogy most került az ország ebbe a kategóriába? :unsure: