Németország vagy Magyarország?

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10162 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergő, a nyaralás baromira nem érdekel, így sem voltunk nyaralni legalább 5 éve és akkor is Magyarországon ;)
A fórumot pedig... hiába vagyok fenn reggeltől hajnalig csak akkor tudom olvasgatni, amikor időm engedi...
Mivel ettől gyorsabban szeretnék informálódni, inkább kérdezek. :whistle: bár tudom, hogy írtad, hogy inkább nyaljuk át az összes bejegyzést :sick: :laugh:

Trixi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10164 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A nyaralást csak azért említettem mert az merült fel utolsók közt a támogatások kapcsán amire emlékeztem. Biztos nem véletlenül az tény mert azon egy ezred másodpercre megakadtam.
Az egész fórumot nem is ajánlottam, hogy olvasd át, ellenben nagy segítség a kereső ;)
Amire viszont céloztam, amiből azért néhány perces felhasználóként is elmélkedni lehet az egyszerűen, a fórumok látogatottsága. Íme néhány adat és választ ugyan nem ad a felvetett kérdésre, miszerint akkor ki, miért, mekkora hangsúllyal a támogatások igénybevételének lehetőségével indulna neki de érdekes, saját következtetéseket lehet belőle levonni:

Állás Németországban - ÁTVERÉS!!! 68.68e Látogatás
Friss álláshirdetések 13.38e Látogatás
Nyelvtudás nélkül Németországban 14.91e Látogatás
Németországi munkát keresek 94.57e Látogatás
Munka Németországban McDonald's 21.79e Látogatás

és amiről beszélünk:
Családi pótlék Németországban 41.93e Látogatás
Támogatások Németországban 12.42e Látogatás
Német nyelvtanfolyam támogatás? 14.56e Látogatás (ehhez kapcsolódóan ez érdekes lehet):
Német nyelvtanulás 11.85e Látogatás

Ezek tények, nem is akarom elemezgetni, boncolgatni mert abból csak vita lehetne ahol mondjuk a napi időbeosztását küldené be valaki, hogy bizonyítsa egyszerűen nincs ideje, mondjuk nyelvet tanulni.

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 11 hónapja #10165 Írta: Trixi0606

Gergő, szeretem a válaszaidat :-)

Szerintem egyértelmű, hogy a családos támogatást azért nézik sokan, mert családdal mennének :-)
És mint korábban írtam, fontos, hogy legyen mentsvár, ha rosszul mennek az elején a dolgok. Tudod, a gyereknek szokásuk, hogy felnőnek, tehát a végtelenségig ezek a pótlékok nem folyósíthatók egyébként sem ;-)

Trixi

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10167 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Trixi0606 írta: Szerintem egyértelmű, hogy a családos támogatást azért nézik sokan, mert családdal mennének :-)

Számomra ez azért nem egyértelmű mert nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem családdal kéne elindulni, tovább megyek, nem Münchenben kéne házat keresgélni, nem kéne szakma és nyelvtudás nélkül elindulni... stb. Nem lehet! Mindig a "matematika" győz! :ohmy: x gyerek szorozva, kaphatok ezt, kaphatok azt, ennyi túlórát biztos csinálok ... stb majd egy nagy szorzás az aktuális árfolyamnak megfelelően és bizony százezreket látni. Pedig az gyakorlatilag még csak megközelítőleg a 0. Troszt12345 dolhaiból is hiányolok egy csomó mindent, ami a várt támogatások beérkezése után de biztos felmerül és akkor megint marad az 50 euró vagy annyi se. Ráadásul valóban látszik, hogy meg van húzva a nadrágszíj de mondjuk híre sem volt a többséget érintő, otthoni ingatlan, hitel, stb.. finanszírozásának.
Tudod, tegnap megint a fejemhez vágták, hogy tulajdonképpen én nem is segítek csak dezinformálok! :ohmy: Komolyan is gondolták! :ohmy:
Pedig az igazság az, hogy segítek csak keveseknek. Azoknak tud segíteni az oldal akik mindkét oldalt látva, minden információt látva döntenek és terveznek. A többségnek, akik levelekkel bombáznak (százak), hogy szóljak ha van valami, gondoljak rá ha van valami, stb. nem tudok segíteni. Nekik marad a rózsaszin felhő és kisebb-nagyobb disznó szerencsével néhány év németországi munka.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Julianna

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 11 hónapja #10172 Írta: Trixi0606

Szia,

nem mi sem szeretnénk fejest ugrani, a férjem menne ki előbb gyár közelébe, kisvárosba, ahol az egészségügyi ellátás (a gyerekre való tekintettel) perceken belül elérhető. Mi később mennénk, amikor ott már biztos a talaj. Mindenképpen együtt képzeljük el a jövőt, ezért már most aktuálisak a családdal kapcsolatos kérdések is... ezzel mások is így vannak.

Trixi

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10198 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Trixi0606 írta: ...nem mi sem szeretnénk fejest ugrani, a férjem menne ki előbb gyár közelébe, kisvárosba, ahol az egészségügyi ellátás (a gyerekre való tekintettel) perceken belül elérhető. Mi később mennénk, amikor ott már biztos a talaj. Mindenképpen együtt képzeljük el a jövőt, ezért már most aktuálisak a családdal kapcsolatos kérdések is... ezzel mások is így vannak.

Az egészségügyi ellátás messze jobb itt a BRD-ben mint otthon! Gyermeked az apja révén autómatikusan biztositott, igy ha Te háztartásbeli lennél akkor sem lenne hátrány, ha egyedül dolgozik! Kritérium: hogy legyetek házasok! Az asztmára tudommal jobbak a kezelési lehetőségek itt, mint otthon! A gyógyszerek hivatalos hozzájárulási költsége 5 euró/ gyógyszer viszont itt van "vizitdij" ami negyedévenként 10 euró! A nejemnek annak idején 600€/hó volt a gyógyszere, amit a *TKK zokszó nélkül fizetett.(Kis lencsényi drazsék. Drágább volt súlyra, mint az arany vagy a platina!!) (*Technikus betegbiztositó) Az viszont feltétlenül jobb, ha a férjed előbb előkészíti a "talajt"!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76, Trixi0606