Németország vagy Magyarország?
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
A tény, hogy ha 15 évvel ezelőtt szárított tevekakáért eladta nekik a 700 hektár pusztát az ottani önkormányzat vagy az állam, vagy bárki, ami ezáltal az ő tulajdonukba került, akkor ma nem mondhatják nekik azt, hogy: ja, hát mára már szétporlott a tevekaka, kérjük vissza a több tíz, ha nem több száz millióval többet érő területet.
Szerintem ennyi. Nincs mit csavargatni rajta.
www.google.hu/search?q=krisna+v%C3%B6lgy...sAQ&biw=1440&bih=775
Trixi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát míg a gyerköcök itthon voltak (már 31 és 33 évesek) szinte mindig haza mentünk évente 3x.(Húsvétkor, nyáron 3 hét, s Karácsonykor). Most 4x, 5x is elhagyjuk a BRD-t, de gyakoribb a más külföld mint Mo. Nálunk inkább az otthoniak irígysége az ami máshova "kényszerít" bennünket! Szeretett duma a "könnyű ektek!". Szerintem az "otthoni tengődés" az a saját hibájukból eredő. Inkább azon változtassanak, mint hogy kijöjjenek.Maya írta: Évente egyszer hazautazom. Nagyobb öröm számomra, ha családom látogat meg engem.Ez egyben nyaralás is. (nekem is-nekik is) Megismerik az itteni életet, aztán vissza se akarnak menni.De amikor ajánlom, hogy mindenben segítségükre vagyok a kijövetelhez, akkor meg mégsem akarnak. Pedig az lassan csak tengődés, ami Magyarországon van.A válasz mindíg az, hogy "Én már nem hagyom itt a falut, ahol szüleim vannak eltemetve "vagy " Az iskolában angolt tanultam", vagy hasonlók.. :(Szóval, maradok egyedül
Érdekes még az is, hogy sokan akik nekivágnak a külföldnek (legyen az akárhol is) külföldön sokkal többet és jobban dolgoznak mint otthon. (Ha ugyan ennyit és ugyan olyan jól dolgoznának otthon, akkor otthon is jobban élnének! Van egy ismerősöm, aki nagyon büszkén mesélte 2011 októberében, hogy Skóciában egy patyolatnak az egyik kiszállítójaként dolgozik napi 12 órát (!) Kaja a cég étkezőben (levonják) szállás a cég szállóján (levoják) betegbiztositás, nyugdij önköltséges és március óta 800 ezer forintot tudott haza vinni! (Ez átszámolva fontról ok 2600€. Nos, ezt 8 hónap alatt tette félre és soha sehova nem ment el, nem kocsmázott, nem nyaralt sőt a 10 szabija is először októberben volt. Minden nap 12 óra, szombat, vasárnap szabad.) Ez 60 óra/ hét s 240/hó. Hát nem tudom, de ha otthon hajtana és dolgozna enyit, otthon is megehetne a 800 ezer forintja megtakaritásként. Sőt több, mert otthon lakik a szüleinél és kajára szállásra nincs gond!! Hétvégén Skóciában aludni szokott, mert fáradt! Ez volt az életcélja? Ez jobb mint otthon Mo.-on?
DCT
- aba55
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 10
Én is ezt tapasztalom, hogy sokszor a két véglettel találkozik az ember, vagy semmi nélkül nekivágnának az ismeretlenbe, vagy pedig mindenféle indokkal hárítják az utazást. Nekem már rég motoszkál a fejemben a gondolat, hogy indulni kell. A lányom egy éve lakik kint, a másik két hónapja jött haza. Tervezni kell, készülni kell, de tavasszal már jó lenne, ha legalább a férjem ki tudna menni alapozni. Sokan mondják, hogy de jó, hogy megteheted, meg milyen bátor vagy..hát nem tudom. Nyühögni sok mindenen lehet, de az erre fordított energiát inkább a készülődésbe ölném. Nem csak szándék kell, hanem a tudás is, és hiába a tudás, ha nincs meg a mersz.
aba55
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Lehet mindent újra kezdeni és egy hatalmas kihívás is egyben ami közben inspirál. Na persze azt se feledjük, hogy azért mióta kint vagyok sok mindenben kitágult a látásom.
Ha vissza gondolok most arra, hogy ahogy DCT is mondja ez otthon is menne. Hidd el, hogy nem.
Kell egy serkentés, egy lökés ami motivál. Ami hajt és most itt nem a reményről van szó ahogy másik topicban írta. Kell egy kis plusszzzzz ami itt valahogy meg van.
Amikor kijöttem és első hónapomat töltöttem egy családnál Au-pairként és olykor sok időm volt tartottam a kapcsolatot az otthoniakkal. Majd olykor jött az a kérdés, hogy "Nem hiányzik otthonról semmi?" Azonnali válasz, hogy "Nem".
Majd este mikor elcsendesedett minden akkor kezdtek a gondolatok körül venni, hogy otthon ilyenkor meg olykor mit is csináltam. Mivel töltöttem el napjaim. Majd hogy a szobám, eszközeim, zene hallgatásom.. és sok minden mást mint az autót is otthon hagyva eljöttem egy számomra idegen országba és egy családhoz... Amibe ha lelkisen bele gondolkodsz akkor kicsit meg tud viselni, de mikor szembe állítottam azzal (és sok mással) , hogy haza mehetek és élhetem a kicsiny életem kihívások nélkül és tettek nélkül (ezt még lehet fokozni) . Majd 40 évesen azon filózhatok, hogy ezt elqrtam...!
Szó mi szó. Meglátásom azért csináljuk mint egy állat, mert tudjuk, hogy jó lesz!!! vagy mi...
igen, én is itt heti 72ó meghaladom melóban..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
De mi motivál itt, s miért nem otthon "búgatod" igy fel magad! Ha otthon dolgoznál ennyit, akkor otthon is jól megélhetnél! A hetvenkét óra / hét az hét napos munkahétnél is 10,28 óra/nap. Mennyi a szabadidöd és mit szoktál csinálni? Ez a megoldás? Annak idején még túlórával sem volt ennyim, amikor otthon hegesztö voltam....laolaj írta: igen, én is itt heti 72ó meghaladom melóban.
Ez 288 óra havonta! Persze nem tudom, hogy hány ezer eurót
keresel, de közel 300 órás munkahónappal otthon is garantáltan jól élnék!!!
DCT
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
"haza mehetek és élhetem a kicsiny életem kihívások nélkül és tettek nélkül. Majd 40 évesen azon filózhatok, hogy ezt elqrtam...! "
Ez az, amiből én sem kérek!
Évente egyszer a Balatonhoz (legmesszebb Törökbe, vagy Görögbe), a hétköznapokon a munkán kívül nem létezik más, csak házimunka meg tévénézés. Sport és hobby ismeretlen.
Na jó tudom, nincs rá pénz.
Tegyetek ellene, hogy ne úgy legyen! Ha már csak egy életünk van...!