Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10466 Írta: aba55
aba55 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Milyen igazad van laolaj!
Én harminchét éves vagyok, de még érzem ugyan ezeket a dolgokat, amit leírtál! Egyet értek abban is, hogy itthon lehet erőlködni, de nincs sok eredménye! :(
Mi eladjuk a megyeszékhelyen lévő lakásunkat (kifizetjük a jelzálogot) és olcsó vidéki házat vettünk.., de akkor 40km-re leszünk a munkahelyünktől, folyamatos műszakban dolgozunk, van egy három éves kislányom a nagyok mellett, (akik már nem laknak velünk).
Hová teszem a gyereket, ha 12 órában dolgozunk éjjel-nappal? + két óra busszal az utazás.
Közalkalmazottak vagyunk, ilyen állás csak kihalásos alapon kapható mostanában. Csak műszakban lehet dolgozni (éjszaka-nappal). Egyébként hajléktalanokkal foglalkozunk mindketten, ami egyébként is nagyon megterhelő. Szóval! Az a helyzet, hogy sokszor kérdés, kapunk-e fizetést még az aktuális hónapban, vagy sem?! Majdnem, mintha a helyi építési vállalkozónál dolgoznánk, annyi a biztonságérzetünk.
Ezzel szemben ápolóként kint, heti öt napos munkát ajánlanak, nem 80.000-ért, a férjem szociálpedagógus, de egyéb képesítései is vannak, és targoncásként is kb. kétszer annyit keresne, mint itthon a diplomájával. (itthon is lehet targoncázni szintén 80-ért a TESCO-ban.
A gyerek kicsi, az oviban tanulhatja a nyelvet, neki is lehetőség. És nem utolsó sorban, kell egy kis kitekintés a világba, mielőtt 120 leszek! :)
Sajnos, nagyobb a majré az országban, mint amekkora gáz van, de mindenki kapkod. :sick: Anyukám tanyán él, sz.rik a világra, és neki van igaza! :) Én is ezt tervezem, ha már elég volt a világból, elvonulok a Bakonyba kapálni a kis földemet, nevelni az unokákat, de addig még van egy pár év, és azt nem a számlák tologatásával szeretném eltölteni.

aba55

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10468 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

aba55 írta: Én is ezt tervezem, ha már elég volt a világból, elvonulok a Bakonyba kapálni a kis földemet, nevelni az unokákat, de addig még van egy pár év, és azt nem a számlák tologatásával szeretném eltölteni.

Hát, mit is mondjak! Ez megdöbbentö! Hogyan lehet ilyen életcéllal élni? Ezért nem kell évtzedekig hajtanod több müszakban. Ezt könnyen elérheted!

(Csak úgy párhuzamba állitva: amikor kijöttünk a gyereekek miatt (oktatási és képzési lehetöségek nekik) akkor mindent kifizettünk már otthon (!) (4-es sorházban egy lakás). Semmi sárunk sehol. Már most van annyi tartalékunk, hogy nem kéne dolgozni (55 vagyunk), de még szórakoztat. Célunk: egy meleg éghajlatú országban nyugdjasként horgászni, festegetni, sétálni, s utazni a világban! Szóba jöhet Málta, Görörgország -Kréta-, Spamyol - Menorca-, Thaiföld -Ko Samoi-, stb. Már most nézegetjük az ingatlanokat....)
(Lehet, hogy olyan variáció lesz, hogy áprilistól októberig otthon Mo.-on, novembertöl meg bérlünk tavaszig valamit ezekben az országokban felváltva!

Hogy lehet ilyen igénytelen életcélod? Ez engem nagyon lehangolna! Imádom a kertet, no de ne abból kelljen megélnem, s az legyen csak hobby, ha már munka akkor megette a fene!!![/b]

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10469 Írta: aba55

Szia DCT!
HA ELEGEM LESZ A VILÁGBÓL!
Nem tudom, valaha elegem lesz-e a világból? De ha igen, akkor nagyon is jó lesz a kis szecessziós házikómban élvezni a nyugalmat. :)
Jobb életcél a mindennapiért kaparni?
Sok helyen jártunk a világban, és pont azért német ország, mert jó kiindulópont. Innen Mo.-ról bejártuk a Balkánt, meg Erdélyt, most mást szeretnék..
Nem vágyom délre, mert nem bírom a meleget :P idén Görögben majdnem agylágyulást kaptam. ;) Az arabokat megutáltam, mert erőszakosak. (a tesóm Isztambulban él)
Bizony, addigra minden saram kifizetem, (nem említettem az eladó lakást?).
Kicsi házikóm pedig, amíg nem lakom, nem fogyaszt...vagy kiadom.
Nem úgy indulok, hogy menni kell, mert itt már semmi sincs, hanem mennék, amíg lehetőségem van rá!
Lehet, hogy neked szánalmas az én kis életcélom, de sok embernek még ennyi sem adatik meg! :( (egyébként nem tervezem az egész 1600 négyzetmétert bevetni)

aba55

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10470 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Ugye, el tudod kepzelni, hogy nem mindenkinek ugyanaz az eletcelja!
Te utazgatni szeretnel, mas meg kertet kapalni!
Azt is lehet szeretni...mint ahogy minden mast is!
Es bizony az unokak valoszinüleg nagyon fogjak majd elvezni, ha Abanak lesz rajuk sok ideje, nevelgeti öket, tanitja nekik a föld, a termeszet szeretetet.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10472 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

aba55 írta: Nem vágyom délre, mert nem bírom a meleget

Na, náluk csak a meleg jöhet szóba! Ennek azonban gazdasági okai is vannak. Nem kell fűteni, nem kell sok cucc, nem kell klima a kocsiban, lehet mindig fürdeni, s ami a legjobb. a hobby kertben egész évben lehet töcskölni!
:woohoo:

Akkor nektek Canadát ajánlom. Calgary-ben még nyáron sincs
meleg és a tél 9 hónapig tart! Na, ott nem fog semmid meglágyulni!
;)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Több
12 éve 11 hónapja #10476 Írta: aba55

Puszi Neked DCT!!
Kanada nagyon jó ötlet, bár most szigorítják a betelepülést, szegény túlpigmentált honfitársaink miatt. A múlt héten eljött valami bevándorlási ügyekért felelős tisztviselő Kanadából, hogy ellenőrizze, tényleg ennyire kell innen menekülni, hogy havonta(!) több száz ember megy oda.
Nem is tudom, lehet, hogy el se hinnék, hogy mi dolgozni is akarunk.(?)
Ajjaj, és nem tudom, hogy menne-e a francia! (mint nyelv)
Üdv. Hajni

aba55