Németország vagy Magyarország?
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Én nem bíro megszokni, hogy itt Németországban vasárnap minden halott, remélem nem veszik át ezt Magyarországon is.
Hétközben este már nincs időnk meg energiánk vásárolni menni. Szombaton a munkahét után kicsit kifújja magát az ember, elvégzi az otthoni teendőit, és vasárnap lehetne menni kicsit nézelődni, vásárolgatni... De nem lehet, mert minden zárva van.
Eddigi mindkét munkahelyemen 24 órában dolgoztunk, a kórházban is, ahol ápolónő voltam, meg a Call centerben is. Mégse sírtunk, ez a szakmával, munkahellyel jár, hogy hétvégén, akár ünnepnapon is dolgozni kell.
Úgyhogy a boltosok miért is sírnak? Nekik még csak éjszakázniuk sem kell.
Persze gyerekkel más, de azért a legtöbb gyereknek van apja is. Illetve sok üzlet azért nincs nyitva vasárnap, ha valakinek ez gond, keressen ilyen helyet.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Miért lenne egy kereskedelemben dolgozó más? Rengeteg más szakma és munkahely van, ahol meg se fordulhat ilyen gondolat az emberek fejében, hogy vasárnap ne dolgozzanak, mert akkor megállna az élet. Jó példákat hoztál.
Én nagyon utálom, hogy itt Németországban vasárnap zárva vannak az üzletek.
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
ebben a kérdésben én is azt vallom, hogy nem lenne szabad szabályozni, mikor mi lehet nyitva. A piacra kellene bízni. Az más kérdés, hogy ezt mi nem igazán tudjuk befolyásolni. Németországban pedig végképpen nem, és mint bizonyos értelemben vendégeknek, nekünk kell alkalmazkodni (mint minden másban is) a vendéglátó ország szokásaihoz.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Szinkron! Szerintem maradjatok otthon. Ilyen emelést csak akkor ad egy munkaadó, ha nagyon megbecsülik a melóst és szükséges a dolgozó! Egy ilyen biztosat egy bizonytalan, lehetöségért soha ne csaréljetek be! A tapasztalat azt mutatja, hogy a rokonok s barátok, akik kint élnek, hamar befuccsolnak, s "kiszállnak" a buliból a megsegitések területén!Szinkron írta: Amikor a fönöknek felvetette hogy elmegy mondta neki,hogy lehetne kis fönök és megemelte a 90.000 ft is fizetését 50.000 ft-tal.
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Maya írta: Az senkinek sem jó,ha az édesanya arra kényszerül,hogy esténként dolgozgasson. Talán működik a dolog, de csak kényszerűségből, és csak rövid ideig.
Már otthon is küzdenek az emberek, legalább a szabad vasárnap visszaszerzéséért.
Remélem elérik
Hotelek, éttermek, malév, tüzoltóság, kórházak, máv, szinházak, mozik, nyáron külsö strandok, egész évben thermálfürdök, cukrászdák, persszók, kocsmák, templomok, sokszor : muzeumok, könyvtárak, Itt mindenhol dolgoznak hétvégén, különben megállna az élet. Miért legyen a kereskedelem kivétel? München egy nagy szemétdomb ilyen szempontból. Már ma 23.-án, 14 órakor sorba bezárt minden! Egész héten dolgozunk sokszor késö estig, mikor va´saroljak ha nem hétvégén?? A legtöbb dolgozó család hétvégén ér rá!
Nem tudom, mit szólnál ha a mentösök hirtelen azt mondanák, hogy ma "vasárnap van" inkább nem dolgozunk! Igy aztán nyugdotan dolgozhat a boltos is. Legyen váltás, aki hétközben lesz szabadnapos!Én hosszú évekig dolgoztam a casinóban otthon, és csak hétfön volt szabadnap, vagy ha túlórát csúsztatunk hétközben! Ha neked ennyire cikis ez akkor menj el újságkihordónak.Ök 10-11-ig végeznek s egész nap szabadok....
DCT