- Köszönetek: 55
Németország vagy Magyarország?
- Perszike
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
Na igen, ha már ott az első pofon, valószínűleg nincs akkora tartalék. :dry:Gergoo írta:
Ahol az 1-es adókategória pofon szerintem kizárt, hogy hónapokig van egy családnyi, németországi tartalék.Perszike írta: Szerintem ha van megfelelő anyagi tartalék és német nyelvtudás mindkettőtöknek, helyedben én bele mernék vágni.De csak akkor tényleg ha tartalékból akár hónapokig meg tudnátok élni,ha ne adj Isten a munkahellyel valami probléma lenne,elég idő legyen újat keresni.
Perszike
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szugya
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 65
Igaza van Perszikének,hogy nehéz a 3 gyerek nélkül, de még nehezebb lesz velük idegenben. Suli - biztosítás és minden nélkül ne vágjatok bele! Beszéljétek át mi nem tetszik a párodnak, inkább keressen új munkahelyet, várjatok itthon míg ő "megmelegszik" és ha már van egy kis háttér, akkor vidd ki a gyerekeket is.
Én január közepén megyek, nekem is 9 éves a kisebbik gyerek, de így is várunk fél évet, hogy kijöjjenek az apjával utánam.
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
S még nagyon humánusan és takarékosan saccoltál. 6 hónapra 10 rongy. Mondjuk csak 3 személy (2 felnött 1 gyerek 10 éves). Ez 1666€/hónap. ha májustól októberig kibirják egy csaladi sátorban, mert a klima megengedi, na akkor talán elég! Persze ha azonnal van 2 munkahely, akkor más a fasirt!Gergoo írta: Komolyan nem értem amúgy a kérdést ha csak nem annak alátámasztására kell, hogy apu lássa akkor is van több fórumozó szerint értelme kimenni ha nincs is kint semmi. :ohmy: Ez pedig nyilván nem így van, kivéve ha tényleg fel vagytok tankolva egy családnyi, 5-6 hónap tartalékkal. (8-10000 euróval)
Lakbér,
Kaució,
Szakmai papirok > forditások,
Biztositások,
Kocsi tankolás,
Kaja,
Iskola a gyereknek,
stb. stb. stb.
Én 1989-ben egyedül 5000 DM-el érkeztem, úgy hogy kaptam lakást azonnal (egy szobát kaució nélkül) s munkahelyet, mégis 3 hónapon belül gyakorlatilag csödbe mentem, pedig nem ittam, 12 órát dolgoztam naponta, és fillérs konzerveket ettem.....
DCT
- Banyusz
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Nekem nem egyertelmü, hogy mit bir nehezen a ferjed?
Igy nehez velemenyt mondanom.
Ami biztosnak tünik, az, amit a többiek mondanak: ha annyira megviselö az 1.-es adocsoport, akkor talan nincs eleg tartalekotok a kiutazashoz.
szia:
Eva