Németország vagy Magyarország?
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Na igen, ha már ott az első pofon, valószínűleg nincs akkora tartalék.Gergoo írta:
Ahol az 1-es adókategória pofon szerintem kizárt, hogy hónapokig van egy családnyi, németországi tartalék.Perszike írta: Szerintem ha van megfelelő anyagi tartalék és német nyelvtudás mindkettőtöknek, helyedben én bele mernék vágni.De csak akkor tényleg ha tartalékból akár hónapokig meg tudnátok élni,ha ne adj Isten a munkahellyel valami probléma lenne,elég idő legyen újat keresni.
Perszike
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Igaza van Perszikének,hogy nehéz a 3 gyerek nélkül, de még nehezebb lesz velük idegenben. Suli - biztosítás és minden nélkül ne vágjatok bele! Beszéljétek át mi nem tetszik a párodnak, inkább keressen új munkahelyet, várjatok itthon míg ő "megmelegszik" és ha már van egy kis háttér, akkor vidd ki a gyerekeket is.
Én január közepén megyek, nekem is 9 éves a kisebbik gyerek, de így is várunk fél évet, hogy kijöjjenek az apjával utánam.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
S még nagyon humánusan és takarékosan saccoltál. 6 hónapra 10 rongy. Mondjuk csak 3 személy (2 felnött 1 gyerek 10 éves). Ez 1666€/hónap. ha májustól októberig kibirják egy csaladi sátorban, mert a klima megengedi, na akkor talán elég! Persze ha azonnal van 2 munkahely, akkor más a fasirt!Gergoo írta: Komolyan nem értem amúgy a kérdést ha csak nem annak alátámasztására kell, hogy apu lássa akkor is van több fórumozó szerint értelme kimenni ha nincs is kint semmi. Ez pedig nyilván nem így van, kivéve ha tényleg fel vagytok tankolva egy családnyi, 5-6 hónap tartalékkal. (8-10000 euróval)
Lakbér,
Kaució,
Szakmai papirok > forditások,
Biztositások,
Kocsi tankolás,
Kaja,
Iskola a gyereknek,
stb. stb. stb.
Én 1989-ben egyedül 5000 DM-el érkeztem, úgy hogy kaptam lakást azonnal (egy szobát kaució nélkül) s munkahelyet, mégis 3 hónapon belül gyakorlatilag csödbe mentem, pedig nem ittam, 12 órát dolgoztam naponta, és fillérs konzerveket ettem.....
DCT
- Banyusz
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Eva10
- Látogató
Nekem nem egyertelmü, hogy mit bir nehezen a ferjed?
Igy nehez velemenyt mondanom.
Ami biztosnak tünik, az, amit a többiek mondanak: ha annyira megviselö az 1.-es adocsoport, akkor talan nincs eleg tartalekotok a kiutazashoz.
szia:
Eva