Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11081 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

Perszike írta: Szerintem ha van megfelelő anyagi tartalék és német nyelvtudás mindkettőtöknek, helyedben én bele mernék vágni.De csak akkor tényleg ha tartalékból akár hónapokig meg tudnátok élni,ha ne adj Isten a munkahellyel valami probléma lenne,elég idő legyen újat keresni.

Ahol az 1-es adókategória pofon szerintem kizárt, hogy hónapokig van egy családnyi, németországi tartalék.

Na igen, ha már ott az első pofon, valószínűleg nincs akkora tartalék. :dry:

Perszike

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11084 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem akarom én az észt osztani, de szerintem 3 gyerekkel kimenni úgy, hogy majd lesz valahogy, igazi kamikaze akció! És mi lesz a valahogy után?
Igaza van Perszikének,hogy nehéz a 3 gyerek nélkül, de még nehezebb lesz velük idegenben. Suli - biztosítás és minden nélkül ne vágjatok bele! Beszéljétek át mi nem tetszik a párodnak, inkább keressen új munkahelyet, várjatok itthon míg ő "megmelegszik" és ha már van egy kis háttér, akkor vidd ki a gyerekeket is.
Én január közepén megyek, nekem is 9 éves a kisebbik gyerek, de így is várunk fél évet, hogy kijöjjenek az apjával utánam.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11088 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta: Komolyan nem értem amúgy a kérdést ha csak nem annak alátámasztására kell, hogy apu lássa akkor is van több fórumozó szerint értelme kimenni ha nincs is kint semmi. :ohmy: Ez pedig nyilván nem így van, kivéve ha tényleg fel vagytok tankolva egy családnyi, 5-6 hónap tartalékkal. (8-10000 euróval)

S még nagyon humánusan és takarékosan saccoltál. 6 hónapra 10 rongy. Mondjuk csak 3 személy (2 felnött 1 gyerek 10 éves). Ez 1666€/hónap. ha májustól októberig kibirják egy csaladi sátorban, mert a klima megengedi, na akkor talán elég! Persze ha azonnal van 2 munkahely, akkor más a fasirt!
Lakbér,
Kaució,
Szakmai papirok > forditások,
Biztositások,
Kocsi tankolás,
Kaja,
Iskola a gyereknek,
stb. stb. stb.

Én 1989-ben egyedül 5000 DM-el érkeztem, úgy hogy kaptam lakást azonnal (egy szobát kaució nélkül) s munkahelyet, mégis 3 hónapon belül gyakorlatilag csödbe mentem, pedig nem ittam, 12 órát dolgoztam naponta, és fillérs konzerveket ettem.....

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #11097 Írta: Banyusz
Banyusz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem egészen voltam pontos amikor azt írtam ,hogy lesz ahogy lesz.Nővéremék ott élnek 5 éve,mindenben segítenek.A férjem csak a távollétet bírja nagyon rosszul ,nélkülünk.Ezért gondolkoztunk abba,hogy nem várnánk meg a fél év próbaidőt hanem minél hamarabb mennénk.Tartalékunk valamennyi van

Több
12 éve 10 hónapja #11098 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Elnézést, félreértettem. Akkor nincs mire várnotok. A fél év próbaidő leteltével semmivel nem lesz biztosabb az állás, szóval, hajrá. ;)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11114 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Banyusz!

Nekem nem egyertelmü, hogy mit bir nehezen a ferjed?
Igy nehez velemenyt mondanom.
Ami biztosnak tünik, az, amit a többiek mondanak: ha annyira megviselö az 1.-es adocsoport, akkor talan nincs eleg tartalekotok a kiutazashoz.

szia:
Eva