Németország vagy Magyarország?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Tudod DCT, ha ez igaz, akkor igazán nem kéne az észt osztogatnod, mert valamit rettenetesen rosszul csinálszDECOTEXT írta:
Én 1989-ben egyedül 5000 DM-el érkeztem, úgy hogy kaptam lakást azonnal (egy szobát kaució nélkül) s munkahelyet, mégis 3 hónapon belül gyakorlatilag csödbe mentem, pedig nem ittam, 12 órát dolgoztam naponta, és fillérs konzerveket ettem.....
Tehát kaptál egy szobát, kaució nélkül, három hónap alatt legalább két fizetést kellett már kapjál, várt a munka, tehát szinte az első perctől volt jövedelmed. Napi 12 órát dolgoztál, tehát vagy jól kerestél, vagy nagyon -nagyon olcsón adtad el magad
Ha ezek után még feléltél 5000 DM-ot és csődbe mentél (majdnem), akkor bizony itt valami nagyon nem stimmel.
Kb 1200 DM-nyivel jöttem ki, (kb 600 euro), fizettem kaució (igaz nem sokat), segítettem egy ismerősömet anyagilag, amig megkapta az első fizetését, és a harmadik hónapra már erősen pluszba kerültem, 5-ik hónapra 3000 euró pluszban vagyok. Lehet, hog ykéne figyleni az árakat (többek között)
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A nagy helyzet az volt, hogy 1989-ben amikor kijöttem, én is olyan marha és jóhiszemü voltam, mint ma a legtöbben, és IGEN, amit csak lehetett rosszul csináltam, de persze ma lényegesen jobb és könnyebb a világ. Tudod akkor még nem voltunk EU, s azzal kezdödött, hogy kellett egy kis kocsi, amivel járkálni tudtam. (Lett egy közel 10 éves passat kombim) Ennek a motorja beállt, s a kocsi gyakorlatilag garancia nélkül volt (mert hülye voltam!) Ezután a hitelt azonban tovább kellett fizetnem a kocsira és kölcsön autóval kellett járnom, s miközben lakást is kerestem a családnak (ami lett) azt be is kellett butoroznom! Bizony a "sok keresetem" úgy elment mint a pinty, mert én nem tudtam úgy varázsolni mint ahogy Te! Persze, ha csak magam kellett volna etetni, s tovább maradok a lyukba, amit béreltem, akkor valószinü, hogy én is 3000 pluszba lettem volna! Nekem azonban 6 hónap múlva az egész családom kijött, s nem küldhettem öket sátorba!peteratde írta: Tudod DCT, ha ez igaz, akkor igazán nem kéne az észt osztogatnod, mert valamit rettenetesen rosszul csinálsz :)Tehát kaptál egy szobát, kaució nélkül, három hónap alatt legalább két fizetést kellett már kapjál, várt a munka, tehát szinte az első perctől volt jövedelmed. Napi 12 órát dolgoztál, tehát vagy jól kerestél, vagy nagyon -nagyon olcsón adtad el magad :)Ha ezek után még feléltél 5000 DM-ot és csődbe mentél (majdnem), akkor bizony itt valami nagyon nem stimmel.Kb 1200 DM-nyivel jöttem ki, (kb 600 euro), fizettem kaució (igaz nem sokat), segítettem egy ismerősömet anyagilag, amig megkapta az első fizetését, és a harmadik hónapra már erősen pluszba kerültem, 5-ik hónapra 3000 euró pluszban vagyok. Lehet, hog ykéne figyleni az árakat (többek között)
Lehet, hogy neked nem az árakra kellene figyelned hanem a realitásra?
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Nézd, én sok mindent megértek, és még részvétem is a pechek miatt.DECOTEXT írta: ... de persze ma lényegesen jobb és könnyebb a világ. Tudod akkor még nem voltunk EU, s azzal kezdödött, hogy kellett egy kis kocsi, amivel járkálni tudtam. (Lett egy közel 10 éves passat kombim) Ennek a motorja beállt, s a kocsi gyakorlatilag garancia nélkül volt (mert hülye voltam!) Ezután a hitelt azonban tovább kellett fizetnem a kocsira és kölcsön autóval kellett járnom, s miközben lakást is kerestem a családnak (ami lett) azt be is kellett butoroznom! Bizony a "sok keresetem" úgy elment mint a pinty, mert én nem tudtam úgy varázsolni mint ahogy Te! Persze, ha csak magam kellett volna etetni, s tovább maradok a lyukba, amit béreltem, akkor valószinü, hogy én is 3000 pluszba lettem volna! Nekem azonban 6 hónap múlva az egész családom kijött, s nem küldhettem öket sátorba!
Lehet, hogy neked nem az árakra kellene figyelned hanem a realitásra?
Viszont, a szavaidból az derül ki, hogy egy 10 éves Passatot hitelre vettél? Alig voltál még kint és kaptál hitelt? Miután az elromlott kölcsönzött autóval jártál, ami tényleg a legdrágább megoldás.
Akkor miért állítod be a dolgokat úgy, mintha a Te eseted példa értékű lenne abban az értelemben, milyen sok pénz szükséges a kezdéshez. Ha példaértékű. akkor arra nézve, milyen hibákat lehet elkövetni, hogyan nem szabad csinálni.DECOTEXT írta: A nagy helyzet az volt, hogy 1989-ben amikor kijöttem, én is olyan marha és jóhiszemü voltam, mint ma a legtöbben, és IGEN, amit csak lehetett rosszul csináltam,
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Ráadásul egyre több dolgot államositanak ismét ezzel ismételten a "tervgazdálkodás" felé indulva! Most még itthon vagyunk Mo. Holnap megyek vissza. Tegnap nagy vitám volt ez egyik haver feleségével, aki azt KÖVETELI az államtól, hogy ha az árak (gáz, üzemanyag, stb) megy felfelé, autómatikusan emelkedjenek a bérek is. Mondom ki fizessen többet, a vállalkozó vagy a munkaadó? Hiszen nem végez többet a melós, nem dolgozik jobban sem, akkor miböl? Nagy vita után sem értette meg, hogy mások az árak és más a bér amit keresünk, s ha humánusabb egy cég, akkor örülhetünk, ha itt a BRD-ben az inflációval nagyjából mértéket tart a bérezés, de az árakkal az tuti, hogy nem!Gergoo írta: Én már írtam régebben is, hogy néhány generációnak egyszerűen ki kell halnia Magyarországon mire érdemi változás lehet. Gyakorlatilag életképtelen gondolkodás móddal, hozzáállással "játszák" otthon a kapitalizmust illetve a versenypiacot.
Nem értette! Szerinte, ez ugyan az! A nejemnél volt, hogy 5 évig nem emelt a cég egy fillért sem!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nézd, kedves Hunor! Nekem mindegy, hogy hogyan döntesz! Én csak a véleményemet és az esélyeidet ecseteltem! S mig otthon nem kis támogatás jár már, 4 gyerek után, itt a költségek magasan fel fogják emészeteni a "Kindergeld" összegét, mert Hamburg és vonzásköre nem kedvez semmiben a nagycsaládosoknak!!Hunor írta: Szia!Ennél nem hiszem ,hogy rosszabb lenne mint itthon ha természetesen mindkettőnknek lesz állása , ezt én is így gondolom.
Itthon is dolgozunk mind a ketten éjjel nappal mégsem látom a kiutat, a családot meg nem akarom itthon hagyni ,természetesen ha csak úgy tudnánk kijutni ,hogy én tudnék előre kimenni az nem gond de évekig nem akarok a gyermekeim nélkül lenni úgy ,hogy csak havonta vagy kéthavonta látnám őket ,egyszer már dolgoztam kinn négy évig és rá is ment az első házasságom...
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
A masik, hogy semmifele szemettel eddig nem talalkoztam e honlapon, hanem igenis hatarozott es egyenes tanacsadasokkal akik nem mellebeszelni, hanem tamogatni szandekoztak/nak a kerdezö alanyokat.
Neki vagni a vilagnak, uj eletet kezdeni, nem lehet rozsaszinben feltüntetni, mert ez igenis kemeny es nagyon meresz dolog.
Van egy nemet "szolas-mondas" ,ami meg a magyarokra nem vonatkozik:
" A nemet epitesvezetö azt mondja a nemet kömüvesnek, hogy ugorj! Az nem azt kerdezi (mint a magyar, hogy miert), hanem hogy milyen magasra?"
Nem jön be ,mi?
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!