Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 10 hónapja #11760 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Attó még hogy valaki összehasonlítja a dolgokat, nem az jelenti, hogy nem fogadja el. Mert mi mást tehetne, el kell fogadnia, hacsak nem akar otthon maradni...
De nekem ne mondd, hogy mikor kijöttél annó, soha semmiről nem jutott eszedbe, hogy ez Magyarországon is így volt, vagy épp ez Magyarorszgon nem így volt.
Neked már volt huszonx éved adaptálódni, miért nem tudod elfogadni, hogy másnak is lehet időre szüksége? A megtanuláshoz és elfogadáshoz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11762 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

astarta írta: Attó még hogy valaki összehasonlítja a dolgokat, nem az jelenti, hogy nem fogadja el. Mert mi mást tehetne, el kell fogadnia, hacsak nem akar otthon maradni...
De nekem ne mondd, hogy mikor kijöttél annó, soha semmiről nem jutott eszedbe, hogy ez Magyarországon is így volt, vagy épp ez Magyarorszgon nem így volt. Neked már volt huszonx éved adaptálódni, miért nem tudod elfogadni, hogy másnak is lehet időre szüksége? A megtanuláshoz és elfogadáshoz.

Mi jó 3-4 évig tanultuk a német rendszert ,mire megszoktuk! Ennek ellenére soha nem hoztuk fel, hogy otthon igy, vagy úgy volt mert ez nekünk még ma is idegen ország, s ha itt élünk nekünk kell változni nem nekik! A kezdeti négy év alatt 3x fordult elö, hogy majdnem összepakoltunk...... s haza mentünk!
A hozzászoklási idöt el tudom fogadni, azért is vagyunk (vagyok) itt. Az otthoni rendszer hiányolását viszont elutasitom! Akinek az hiányzik, az nem jöjjön ide! Ez egy 85 milliós, erös, ipari állam. Nem ök fognak legyengülni, hanem nekünk kell felerösödni!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #11766 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DCT!
Ha 3-4 évig tanultad a német rendszert, és ugyanennyiszer akartál öszzepakolni és hazajönni, akkor mire gondoltál ha nem Magyarországra?
Gondolom nem Finnországra?

Több
12 éve 10 hónapja #11770 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DCT, akkor itt le is zárhatjuk. Gondolom azért akartál pár alkalommal te is haza menni az elején, mert valamit nem tudtál elfogadni, valami nem jól működött. Csak ugye átgondoltad, hogy van itt más, ami viszont jó, és mégis maradtatok... És elfogadtatok. És alkalmazkodtatok.
Na így van ezzel más is. Csak úgy tűnik, más szemszögéből néha képtelen vagy vizsgálni a dolgokat. Régen volt már, hogy kijöttetek...
Attól, hogy az ember elfogad bizonyos dolgokat, még mellette lehet egy hiányérzete, hogy de jó lenne ha máshogy lenne ez vagy az. Miért kívánna valaki fizetős óvodát, ha lehetne ingyenes is. Persze itt nem lesz, mert az ország így kerek ahogy van, és így működik egészként megfelelően, de attól még emberek vagyunk, és ha máshol más példát látunk, összehasonlítunk.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, peteratde

Több
12 éve 10 hónapja #11772 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nagyon röviden, és ezzel én is lezárom a témát részemről. NEM véletlenül emeltem ki a hozzászólásodban szinesen azokat a mondataidat, amikre reagáltam. Ha megfogadnád a saját tanácsodat, és figyelmesebben olvasnád el a mások hozzászólásait, akkor talán nem keverednél vitába ennyi emberrel, és többre becsülnénk az igazán hasznos bejegyzéseidet is.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12007 Írta: lantika
lantika válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Attila_BRD írta: Az 1500 nettohoz ugy 2500 bruttot kell keresni Németországban.
Az elég ahhoz hogy ne halj éhen. Félretenni nem fogsz belöle egy vasat sem, üdülésre sem.

Elég furcsa életviteled lehet,ha 1500€ csak a megélhetésre elég neked... bréma belvárosban bérelek egy garzont rezsivel 300€,kaja kijön 200€-ból,közlekedés havi 60€,net,mobil havi 30€.