Németország vagy Magyarország?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 10 hónapja #12009
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Ne haragudj de ha már az a kérdés, hogy kinek furcsa az életvitele akkor én inkább a havi 590-re voksolnék.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 10 hónapja #12013
Írta: DECOTEXT
Én a 22 év alatt egyszer nem tudtam sem ideköltözést, sem hazautazást elszámolni!
Kérlek ezt ird meg nekem részletesen, mert úgy látszik a 2 évtized nem volt elég ezt
kideriteni, kifundálni, hogy ez hogyan megy! Én azonban arra gyanakszom, hogy csak
olyan esetekben megy ez, ahol valamilyen magyar cég is benne van a "lábosban". Én (mi)
azonban teljesen magánúton jöttünk ki!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország
Amiről irsz azok egyszeri juttatások! Én nem, hogy alacsony, én semmilyen km támogatást nem kapok. Hivatalosan csak 20km fellett számolható el pár cent. (Az is csak évvégén az adóalapodból vonható le) Akik sokat kapnak azok vagy messze laknak s ad a cégük valamit, vagy trükköznek valahogy. Nálam a 7 km beleesik a "Pauschal" költségekbe igy semmi nem irható jóvá!dizel írta: Pl. nyelvtanfolyam. Vagy a MO.-rol idekoltozes koltsege stb.Azt meg megint nem ertem a te km alapu adojovairasod miert ilyen keves.)
Én a 22 év alatt egyszer nem tudtam sem ideköltözést, sem hazautazást elszámolni!
Kérlek ezt ird meg nekem részletesen, mert úgy látszik a 2 évtized nem volt elég ezt
kideriteni, kifundálni, hogy ez hogyan megy! Én azonban arra gyanakszom, hogy csak
olyan esetekben megy ez, ahol valamilyen magyar cég is benne van a "lábosban". Én (mi)
azonban teljesen magánúton jöttünk ki!
DCT
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 10 hónapja #12076
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Gergő, nem értek egyet veled.
Egyedülállóként 1500 euró nehogy már éhenhalásra legyen elég...
Most nem a maximumról kell beszélni, nyilván fel lehet élni 10 ezer eurót is havonta, egyedülállóként is, a határ a csillagos ég...
De ha lakást 3-400 euróból tudsz bérelni, akkor 1000 euró körül ki lehet jönni (látod, van aki még kevesebből is ki tud jönni), és még csak kenyéren-vízen sem kell élni... Persze jöhetnek váratlan kiadások, vagy olyan dolgok, amik nem feltétlenül szükségesek, de jó ha van, pl. autó, de arra még mindig ott a maradék 500 euró...
Ha pedig 2 kereső személy van, akkor 2*1500, azaz 3000 euróból sem csak éhen halni lehet. Abból már futhatja nyaralásra is... Akinek nem, az magára vessen, hogy nem tudja megfelelően beosztani a pénzt...
Egyedülállóként 1500 euró nehogy már éhenhalásra legyen elég...
Most nem a maximumról kell beszélni, nyilván fel lehet élni 10 ezer eurót is havonta, egyedülállóként is, a határ a csillagos ég...
De ha lakást 3-400 euróból tudsz bérelni, akkor 1000 euró körül ki lehet jönni (látod, van aki még kevesebből is ki tud jönni), és még csak kenyéren-vízen sem kell élni... Persze jöhetnek váratlan kiadások, vagy olyan dolgok, amik nem feltétlenül szükségesek, de jó ha van, pl. autó, de arra még mindig ott a maradék 500 euró...
Ha pedig 2 kereső személy van, akkor 2*1500, azaz 3000 euróból sem csak éhen halni lehet. Abból már futhatja nyaralásra is... Akinek nem, az magára vessen, hogy nem tudja megfelelően beosztani a pénzt...
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 10 hónapja #12078
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Hát, nem tudom. Nem, hogy váratlan kiadásokról nem volt szó hanem létfenntartáson túl semilyen kiadásról említést sem tett lantika.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12080
Írta: DECOTEXT
Én is legtöbbször ezt hiányolom! A száraz megélhetést lehet összegezni, akkor talán valóban elég, de ha már kell egy garnitura téligumi, vagy a kocsit kell javitani, esetleg a fogásztra kell menni (!!!) vagy bármi, ami nem kalkulálható, akkor fuccs az egész! Elég ha bejön egy olyan erös (tavaji!) tél, s máris ráfizetsz, s nem is keveset.....Persze tudom hogy rengeteg az életmüvész, de hát ha ugyan úgy kell garasoskodnom, mint ahogy otthon kellett, akkor adtam a halom tojnak egy jó nagy pofont.....
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Gergoo írta: Hát, nem tudom. Nem, hogy váratlan kiadásokról nem volt szó hanem létfenntartáson túl semilyen kiadásról említést sem tett lantika.
Én is legtöbbször ezt hiányolom! A száraz megélhetést lehet összegezni, akkor talán valóban elég, de ha már kell egy garnitura téligumi, vagy a kocsit kell javitani, esetleg a fogásztra kell menni (!!!) vagy bármi, ami nem kalkulálható, akkor fuccs az egész! Elég ha bejön egy olyan erös (tavaji!) tél, s máris ráfizetsz, s nem is keveset.....Persze tudom hogy rengeteg az életmüvész, de hát ha ugyan úgy kell garasoskodnom, mint ahogy otthon kellett, akkor adtam a halom tojnak egy jó nagy pofont.....
DCT
- Eva10
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12085
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
DCT!
Arra nem gondoltal, hogy nemcsak az otthoni rendszer hianyozhat valakinek, hanem a hazaja?
Mert akarmilyen is, megiscsak a hazank. Nekem is hianyzik, bar tudom, hogy nem fogok hazaköltözni.
szia:
Eva
Arra nem gondoltal, hogy nemcsak az otthoni rendszer hianyozhat valakinek, hanem a hazaja?
Mert akarmilyen is, megiscsak a hazank. Nekem is hianyzik, bar tudom, hogy nem fogok hazaköltözni.
szia:
Eva