Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 10 hónapja #12380 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem lehet mindenki olyan okos, ügyes, tökéletes, mint te vagy DCT.

Már többször fárasztottad ezzel a népet itt.
Igen, ha valakinek alacsony volt a jövedelme, akkor kevesebb nyugdíjjárulékot fizetett be. De ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozta végig becsülettel az életét. Tudom, szerinted mindenki kereshetne dupla-tripla annyit is Mo.-on, mint most keres, csak épp tennie kellene érte... Ezen véleményeden már csak röhögni tudok kínomban.
És tartalákot képezni? Talán pont azért nem tud valaki, amiért kevés nyugdíjjárulékot fizet be: mert annyi a fizetése, hogy épp megél belőle.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12384 Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Azért nem "képeztem tartalékot" szívem,mert az eü-ben a fizetés Rákosi óta/tudod ki volt?/igen.igen alacsony volt,abból éltem.Arra alapozták,úgyis kapok borravalót.Sajnos,ez nem így volt.Könnyedén,lazán mondjátok fiatalok,de ez abban az időben nem így volt.Kuss,és van munkahelyed.Most van egy kocsim-10 éves Opel,és egy nagyon kis faluban lévő házam.Tudod,és most ezt kell fenntartani,hogy ne aludjak az utcán később,mert ami most itt megy,az rémálom.Remélem,februárban visszahúzom a csíkot dolgozni,és nem is akarom hallani,mit ...tak megint el Európában.Tudod,az én koromban már a struccpolitika is jobb,mint az éhenhalás.Üdv.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12389 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

astarta írta: Igen, ha valakinek alacsony volt a jövedelme, akkor kevesebb nyugdíjjárulékot fizetett be. De ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozta végig becsülettel az életét. Tudom, szerinted mindenki kereshetne dupla-tripla annyit is Mo.-on, mint most keres, csak épp tennie kellene érte... Ezen véleményeden már csak röhögni tudok kínomban. És tartalákot képezni? Talán pont azért nem tud valaki, amiért kevés nyugdíjjárulékot fizet be: mert annyi a fizetése, hogy épp megél belőle.

A recept egyszerű, s mielőtt elkezdesz "röhögni", s elárulom: termelékenység! X Pistabá belerokkanhat az aratásba, és 1 hónap alatt kikészülhet, miközben én kilmás kombájnnal tizszeresét termelem meg NAPONTA, amit ő egy hónap alatt.....sem! Az, hogy valaki dolgozik és erőlködik még nem jeleti azt, hogy hatékony! Ez látszik az egész dilemmátokban! S meg kell mondanom, hogy a 80-es évekig én sem voltam hatékony s termelékeny! Dolgozgattam, bejártam a munkahelyemre, stb. Igazából itt a németeknél tanultam meg DOLGOZNI, s tanították meg nekem is 4 - 5 év alatt, hogy bizony, a munka és a munka nem ugyan az! S még a magyar közmondás is arra utal, hogy azért tudtuk mi mindig, hogy hogyan kellene, csak hát az kényelmesebb ha úgy állunk a munkához, hogy más is hozzáférjen!
A közmondás:"Többet ésszel, mint erővel!"

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12391 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

wagnermari írta: Azért nem "képeztem tartalékot" szívem,mert az eü-ben a fizetés Rákosi óta/tudod ki volt?/igen.igen alacsony volt,abból éltem.Arra alapozták,úgyis kapok borravalót.Sajnos,ez nem így volt.Könnyedén,lazán mondjátok fiatalok,de ez abban az időben nem így volt.Kuss,és van munkahelyed.Most van egy kocsim-10 éves Opel,és egy nagyon kis faluban lévő házam.Tudod,és most ezt kell fenntartani,hogy ne aludjak az utcán később,mert ami most itt megy,az rémálom.Remélem,februárban visszahúzom a csíkot dolgozni,és nem is akarom hallani,mit ...tak megint el Európában.Tudod,az én koromban már a struccpolitika is jobb,mint az éhenhalás.Üdv.

Kedves Mari, kisszivem! Ne, hogy azt hidd, hogy sokkal idősebb vagy nálam csak szerencsésebb, mert nekem nem lesz ilyen korán, s ilyen fiatalon nyugdijam, mint neked! Én kénytelen leszek 65 éves koromban + 9 hónapig dolgozni! Nehezen tudom elhinni, hogy a hosszú évek alatt nem vetted észre időben, hogy a jatt nem úgy jön ahogy azt tervezték, mégis tovább csináltad azt amivel keveset kerestél! Mi volt ennek az oka?Amikor én hegesztőként alig kerestem, egy-két éven belül továbbképeztem magam, hogy könnyebb és kevesebb munkával többet kereshessek. Sőt! Még ma is tanulok, noha ez már csak hobby s nem lenne rá szükségem! Bocs' de a struccpolitika a lehető legrosszabb amit csak tehetsz! Pontosan ezért van ott ma Mo. ahol van, mert senki nem "szól érthetően" azoknak akik folyamatosan elszúrják a helyzetet!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12394 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DCT,

nem minden szakma épül a termelékenységre, vannak szakmák, amelyek nem termelnek anyagi javakat, mégis szükség van rájuk - Dienstleistungen.
Nyilván a magam, illetve a wagnermari példáját említem, pl. ápolónők.

Ha mindenki felhagyna az ilyen szakmákkal, akkor mi lenne?
És még most sem érted: nyilván aki ilyen szakmát választ, az nem meggazdagodni akar belőe, hanem egyszerűen tisztességesen megélni. De jelenleg Mo.-on ezt ebből a fizetésből nem lehet!
De nem koptatom tovább a számat, úgyse érted, ezt már ezerszer átbeszéltük. Tudom, szerinted egyszerű a képlet: nagy levegő, önbizalom, és oda kell menni a főnökhöz, hogy én magasabb bért akarok. :-DDD Na most megint elkezdtem röhögni....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Juditka, Lizy007

Több
12 éve 10 hónapja #12395 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DCT!

"A recept egyszerű, s mielőtt elkezdesz "röhögni", s elárulom: termelékenység! X Pistabá belerokkanhat az aratásba, és 1 hónap alatt kikészülhet, miközben én kilmás kombájnnal tizszeresét termelem meg NAPONTA, amit ő egy hónap alatt.....sem! "

szóval, Pistabá a két saját kezével termel és amit megtermel azt hazaviszi, elkölti magára...mindet! Te a Májer traktoroddal meg a banknak termelsz, meg a gázolaj forgalmazóknak és gyanúzom, hogy azonkívül, hogy szétcseszed a természetet nem igen viszel haza többet mint Pistabá, csak nagyobb a parádé körülötted :laugh:

Ez buta példa volt! :S

A termelékenységhez egy kis hozzáfűzni való: volt az a Maslow nevű bácsi Aki kitalálta az Ő szükséglet piramisát. Amíg annak az alsó szintjén vergődsz nem vagy képes magasabb szintű termelésre és tovább fejlődésre.
Bemásolom neked, javaslom az átolvasását, hátha megérted végre a földszinten billegő embertársaidat:
A Maslow-fele szuksegletek hierarchiajat lenyegeben ket alaptipusra lehet bontani, ha jol megfigyeljuk: a deficitszuksegletek (a kezdetiek, az alapveto biologiai szuksegletek, amelyek hianyokat - deficiteket - szuntetnek meg, es igy probaljak visszaallitani a "nyugalmi" allapotot) es a let- vagy novekedesi szuksegletek (a kesobbiek, a deficitszuksegletekre raepulok, a bonyolultabb pszichologiai szuksegletek / motivaciok). Ahogy az elozo mondat szohasznalatabol is kiderul, Maslow azt allitotta, hogy ezek szigoruan piramis-jelleguen epulnek egymasra, azaz, a folsobb retegek csak akkor kovetkezhetnek, ha az alapveto szuksegletek mar maradektalanul kielegultek (a kesobbi kutatok finomitottak a folso szinteken es kiegeszitettek azokat).

a piramis képét itt találod: www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/masl...tivcis_piramisa.html

Tehát deficitszükségletű embereknek akarsz a piramis tetejéről utat mutatni és nem érted Őket
:pinch:
egy szükségletei miatt vergődő ember soha sem lesz termelékeny, persze igaz, hogy ez a piramis csak lassú munkával építhető a csúcsáig...de itt még nem találkoztam olyan bejegyzéssel, hogy ide nekem a szfinx-et, de rögtön.
Mi itthoniak akik menni akarunk csak azt akarjuk, hogy hagyjanak minket nyugodtan építkezni...itthon ez NEM megy.
üdv: kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: IrányNémetország, peteratde