Németország vagy Magyarország?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12526 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

En meg csinalom az elmaradt adminisztraciomat a laptopon, közben az iphone.on viasatot nezek.
szuper

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12527 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok,

részben köszönetet mondok kfz-nek a Maslow-féle szükségletpiramis példához. Jó példának tartom. Volt szerencsém szociológiát is tanulni, így megerősíthetem azt, amit mond. Az életben valóban így működik, ahogy az öreg Maslow megmondta, amíg egy szint nincs felépítve, addig nem tud megfelelően a következő szint felépülni. (Bár kisebb átjárások lehetnek.) Mint egy házépítkezés. Nem lehet a cserepezéssel kezdeni.

Egy lapátol, 2 nézi ? Ebben adott esetben lehet DCT-nek igaza, de kizárólag állami beruházásoknál (pl. autópálya), a magán szférában csak szélsőségesen jó esetben fordulhat elő, de inkább ott se.

Peteratde története pedig az enyémre hajaz, fél éve vagyok itt, otthonról nem szakadtam el. Fizetésemből simán élünk, olyan dolgokra van időm, amire korábban nem volt. stb. Szavazok: MARADUNK ! :))
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12529 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Lizy007 írta: Én se hívom be a lakásomba a szomszédot:) Szóval ez nem fog zavarni. A barátaimat behívom, nyilván őket a németek is. Én is úgy hallottam, hogy hidegek-ridegek, de aztán ezt azóta többen megcáfolták (magyarok is, és maguk a németek is). Inkább eleinte távolságtartók, aztán ha valakit megismernek és megkedvelnek akkor meg tök nyitottak. Szóval nem tudom... Szerintem pont úgy mint itthon, vannak ilyenek is meg olyanok is. Megjegyzem, a magyar se éppen egy üdvrivalgással a nyakadba boruló nép:))

Szerintem egyszerűen bizalmatlanok, és egy darabig eltart, amíg meggyőződnek arról, hogy az illetővel érdemes barátkozni! S ellenpélda: rengeteg a klub. Vannak kertészklubbok, teniszklubbok, horgász és vitorlásklubbok, teke, bowling, bingó, kártya,, "Schüzten" klubbok, stb. Sokak kocsmákba járnak össze, sőt : golf, lovaglás, oldtimer, s a csúcs a foci (már akinek ez kell, mert én utálom!). Na és a bayorok, az meg külön nép a fesztiválokkal!

Szóval nagyon is barátkozók és összejárnak, csak máshogy és megválogatják, hogy kikkel! S messze nem futnak olyan gyakran zátonyra, mint mi magyarok, pont az óvatosságuk miatt!!!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12533 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Hallo kfz,
csak egy kerdes:
szerinted te hol tartasz a piramisban?
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #12534 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Hallo átkozódós eva10!

kipróbáltam a híd alatt, de nem tetszett, inkább megnézem magamnak ismét BRD-t ;)

óvatos ,tiszteletteljes kérdés: szerinted hol tartok, ha menni akarok? :unsure:

voltam már a tető közelében, de ennek a fránya Mo-nak a lakosai nem nézik jó szemmel, ha valamid van.... :ohmy:

mesélek neked egy viccet! remélem érthető lesz :)

új ördögfióka kerül a pokolba, az öregek közül az egyik tanítgatja:

Na fiam itt vannak az üstök ezekben főnek az emberek, mi ördögök vigyázunk rájuk ki ne jöjjenek az üstökből.

látod ott van az az üst éppen géppuskával lövik az oldalát a beosztott ördögök, mert ezek a szertelen oroszok állandóan ki akarnak mászni, de a sortűz visszatartja őket.

amott látod elég csak egy unatkozó ördög aki mellettük bóbiskol, na ők a németek. Meg lett nekik mondva mi a dolguk, látod szépen rendben ülnek a kotlában és rotyognak.

no és abban az elhagyatott, senki által nem őrzött üstben kik főnek olyan rendetlen, rendezetlen módon.

Jaaaa....na ők a magyarok....azt az üstöt nem kell őrizni, ha valamelyik ki akarna mászni a többiek ordítva visszahúzzák :woohoo:

üdv kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 10 hónapja #12536 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

trosztg12345 írta: ....Az életben valóban így működik, ahogy az öreg Maslow megmondta, amíg egy szint nincs felépítve, addig nem tud megfelelően a következő szint felépülni...

Ezzel egyetértek. Maslow ismerete nem véletlenül alapkövetelmény minden olyan szakon, ahol az emberekkel való foglalkozást tanítják bármilyen formaban.

Itt a fórumon ezért szerintem azt mindig meg kén nézni – ha van erröl infónk - , hogy melyik új fórumozó milyen helyzetböl és milyen kilátásokkal jön el Magyarországról.

Szerintem értelmetlen olyan dolgokat beírni, hogy a frissen érkezett ápolónö 1200-1300 euróból ingyen szállással nehezen fog kijönni a pénzéböl. Ha 120 nm-es lakást keres a bevárosban és lazacot reggelizik, akkor igen. Egyébként, szerény, reális éltmód elfogadásával nem.

Vagy pl.: A munkanélküliséggel súlytott, hitelek között vergödö 2 gyerekes apa elsö körben nem arra vágyik – ha reálisan tud gondolkodni - hogy luxusélete legyen Starnbergben, hanem arra, hogy munkája, lakása, a gyereknek betevöje legyen. Nemaz érdekli, hogy mennyiért tud szerezni full cascót egy BMW X5-ösre, hogy Wulff köztársasági elnök korrupt-e, vagy hogy milyen drága a bio marhahús a hentesbutikban – erröl fölösleges neki írni. Azt nézi, hogy hogyan tudna szobát bérelni kaució nélkül és hogy mennyi a bérmunkás cégeknél az órabér. Ezzel szinte mindenki így van, aki otthonról kilátástalan helyzetböl indul, csak van, aki ezt késöbb elfelejti.

Szerintem, reális igényeket támasztva, elfogadható nyelvtudással, bérmukásként vagy szakmával ma Németországban el lehet indulni. Kis igényekkel kezdve, kompromisszumokat kötve, lassan lépegetve felfelé. Buktatók vannak, de szerény kilátások is.