Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13768 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta: 1./ Azért a politika, a gazdasági élet szörnyei, meg a féreg média, mindenki belejátszott, hogy az átlag elhitte relatíve olcsó kamatra itt van neki amerika. Persze, hogy miért nem figyelt oda...de ne feledd úgy volt alakítva minden körülmény, hogy a Kádár alatt kiskorúsított átlagember gyanútlanul belesétált a tőke csapdájába. És ezt ők ki is használták minden szívbaj nélkül.

2./ Csak nézd meg a hitelek számát....remélem nem akarsz egy egész országot lehülyézni?
üdv. kfz B)

1./ Értem. S ki a hibás? Felnőtt matematikát az iskolában tanúlt emberek! A csapdába esett róka, elrágja a saját lábát is csak kikerüljön belőle! Otthon miért az állam segít?
Ez olyan megint mint az árvizkárosultak! Akinek volt biztositása, annak a biztosító fizetett, akinek nem volt, annak az állam. (Aki meg becsülettel fizette a biztsoitást évekeig az jól megszívta!)

2./ De igen! Az átalg aki ebbe beleugrott, az az volt! Nekem sincs devizás hitelem!

Egyébként már bánom, mert most a 180 forintos (állami) frankon nagyot akasztottam volna.....

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #13777 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Arrol nem is beszelve, hogy 'annak" idejen olcsobb volt deviza alapu hitelt felvenni,mert kb 2/3-a volt csak a torleszto reszlet a HUF-hitelhez kepest. Akkor aki felelosen gondolkodott: HUF hitelt veszek fel (bar dragabb)de fix a torleszto reszlet, azt miert is nem "tamogatja" az allam ???
Ha most kedvezo lenne az arfolyam, senki "nem reklamalna" miatta. Aki a tuzzel jatszik, megegetheti magat.
Senkinek nem tartottak pisztoly csovet a fejehez: Vegyel fel hitelt! Ird ala a szerzodest!
A szerzodesben benne van: deviza alapu hitel: a tartozasod osszeg devizaban van nyilvantartva, de forintban fizeted meg a bank altal nyilvantartott arfolyamon "atszamolva".

Nekem is van hitelem (HUF) hitel. Azt mondjuk erdekes volt, mikor a kozjegyzo elott tettuk a tartozas elismero nyilatkozatot. A kozjegyzo elmondta roviden mi van a szerzodesben es kerte irjuk ala. El kezdtuk atolvasni a szerzodest, aztan kicsit ideges kezdett lenni mert hogy "haladjunk mert varja a kovetkezo ugyfel....

Több
12 éve 9 hónapja #13785 Írta: brenya33
brenya33 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot, de még sosem írtam semmit. Viszont mivel ez az oldal elméletileg arról szól, hogy jó tanácsokkal lássuk el egymást, most én is kérnék egyet. DCT azt írta, hogy már bánja, hogy annak idején nem vett fel frankos hitelt, mert most nagyot akasztott volna rajta. Lehet, hogy én rossz helyen tanultam a matematikát, de én nem igazán értem, hogy hol is akasztottunk rajta nagyot. (Nekem is volt frankos hitelem és most 180 Ft-on vissza is fizettem).

Több
12 éve 9 hónapja #13790 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok! Nem bírom ki annélkül, hogy ne "szólaljak" meg. Nem bírom meghallgatni ezt az "összehasonlitgatósdit" !
1.) Akinek Mo-n gyönyörü szép háza van svájci hitelre, na meg autója is hitelre, amit nem tud fizetni , mert nincs munkája vagy olyan keveset keres, hogy megélni sem tud belöle, az nem tudom miröl beszél? At padlón van és semmi választása sincs, mint hogy Mozduljon és keressen munkát, hogy amgát és a családját is el tudja tartani! Más megoldása NINCS! Akármilyen büszke magára vagy bármire, bárkit is hibáztat! Itt sem a Medeák sem a Bankok, senki más sem hibás, hanem SAJÀT maga! Egy hosszú lejáratú kölcsönt 25-30 évre vesznek fel, jól meg kell gondolni, hogy Ez idö alatt mi minden történhet és mennyi változás következhet be! (Válás, betegség, munkanélküliség)
2.) Németországba ki lehet jönni, hiszen itt egy (még) jól müködö gazdaság van, ahol a jó szakképzettségü emberekre nagy szügség van és lesz is, mert a demográfiai elöjelzések szerint a következö 30 évben nagyon elöregedik a társadalom, úgy mint egész Európában!
3.) De, nagy antipátiával a németekkel szemben-nyelvtudás nélkül- valami rabszolgamunkára lehet, hogy felvesznek, de abból egzisztenciaépitésre nem lesz elég!
4.) Németországban vannak "vendégmunkások", akik már 2-3-dik generációban dolgoznak itt és "beilleszkednek" a társadalomba. Ezek munkanélküli ismeröseik is úton vannak ide, munkát keresni. Ezek az olaszok-spanyolok-görögök-törökök már tudnak valamilyen idegennyelvet, szóval "csak" magyar és egy kicsi angoltudással itt semmire sem lehet menni, a fenntiekkel szemben! De, az információtechnológiában a japánok, indiaiak is vannak itt. A kelet német rész tele van oroszokkal! (Meg az osztrák határ közelében is!)
5.) München nagyon drága, igaz a munkalehöségek is nagyon jók! De, vidéken sok esetben ugyanúgy jó lehetöségek vannak, iparosoknak és persze az ápolásban vagy mezögazdaságban! A lakbéreket össze sem lehet hasonlitani! Vidéken 300 Euróert lehet lakást bérelni, munkától függöen kényelmesebb megoldás, üzletek minden faluban vannak.
6.) Itt "gyors pénzcsinálásra" már nincs lehetöség, tartós maradásra és beilleszkedésre igen. Ide csak az jöjjön, akinek valami tetszik is ebben az országban, a mentalitás (a precizség, a megbizhatóság, a tisztaság, rend, a nyugalom, a szakszerüség). èn régóta "figyelem" a németeket-osztrákokat-svájciakat, de a többi EU-s országokat is. A magyaroknak van mit tanulni böven! Sajnos a renoménkat sokan elrontották, ezért meg kell küzdeni a becsületért!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, bayer

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #13801 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

brenya33 írta: Sziasztok!Régóta olvasgatom a topicot, de még sosem írtam semmit. Viszont mivel ez az oldal elméletileg arról szól, hogy jó tanácsokkal lássuk el egymást, most én is kérnék egyet. DCT azt írta, hogy már bánja, hogy annak idején nem vett fel frankos hitelt, mert most nagyot akasztott volna rajta. Lehet, hogy én rossz helyen tanultam a matematikát, de én nem igazán értem, hogy hol is akasztottunk rajta nagyot. (Nekem is volt frankos hitelem és most 180 Ft-on vissza is fizettem).

A forint mai KÖZÉPÁRFOLYAMA 241,5 forint! Akik ilyen hitelt kaptak, azoknak ilyen árfolyamon kellene visszafizetni (most). Mivel azonban az állammal, a magyar bankok 180 forintos fixált árfolyamon számolta fel a maradék hitelt, igy a ki nem fizetett összeg durván 61,5 forint/ frank (adómentes) és tisztességtelen nyereségre tettetek szert pl. velem szemben, aki ha most frankot vennék, akkor közel 100 többet kelle érte fizetnem, úgy 243 körül (eladási árfolyam)! Ez tehát nekem frankonként 63 forint pluszt jelentene, s ez diszkrimináció pont azokkal szemben akik mindig minden hitelüket precizen és becsülettel kifizették!

Nem csak az ám a nyereség amit KP. kifizetnek hanem
az is amit nem kell kifizetned, s mégis megkapod! Ezzel egyébkén
az magyar állam ismét belekotnyeleskedett a paicba, s nagy
lépésekkel közeledik ismét a tervgazdálkodáshoz mint pl. az
országos minimálbér törvényes meghatározása, ha megtermeli
a melós, ha nem.....

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #13803 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Furcsa jelenseg az is, hogy sokan nem fizettek a hitel havi torleszto reszletet, aztan hogy lehetett 'vegtorleszteni' megis csak lett ra penzuk 'valahogy'.
(Nem akarok negativ lenni, de ez konkret informacio)