Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 10 hónapja #12568 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Maya írta: Nagyon nagy gondok vannak otthon, az élet napról napra nehezebb.
Mi lesz veled MAGYARORSZÁG??? :dry: :ohmy: :unsure:

Hát, ahogy azt az elmúlt 3 hétben otthon tapasztaltam, sok jó nem sajnos.... Még ha az államcsődöt el is kerüli az ország, az emberek megélhetése lassan teljesen ellehetetlenül. Az elkövetkező 4-5 évben tuti nem várható javulás. Ez talán jól jön a valuta és ingatlanspekulánsoknak, az átlagembereknek viszont egyre nehezebb lesz... Viszont akinek van spórolt pénze és ingatlant szeretne venni otthon, most nevetséges áron megteheti...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peteratde

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12580 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia kfz!
Attol tartok, ne ertem, miert nevezel atkozodosnak....
Ugy erzem, az oldalon mindig megvalogattam a szavaimat - joismerösökkel valo beszelgetesnel idönkent elszalad a lo, de idegenekkel sosem - nem emlekszem atkozodasra, ha te lattal olyat, bocs. Persze kemeny vagyok idönkent, de tudod: "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" , egyreszt, maskor meg nem lehet szörmenten fogalmazni.
Sajnos a vicced igaz...es ez szomoru.
Hogy te hol tartasz - ezt en kerdeztem, persze nem kell ra valaszolni..., de nem is egyszerü.Nem jo, ha a legalso szinten van az ember, vagy meg ott sem. Ahhoz nem ismerlek elegge, hogy meg tudjam itelni melyik szinte(ken) tarthatsz...söt egyaltalan nem ismerlek. De nemcsak e szerint a piramis szerint lehet osztalyozni...ez csak egyfele szüksegletpiramis, mint a neve is mutatja....
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #12584 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Éva,
biztos vagyok benne, hogy valkivel összetévesztett, Téged az egyik legkorrektebb forumozónak ismertelek meg, ls KFZ hozzászólásainak zöme is közel áll hozzám.
Ezért gondolom, hogy valami félreértés volt.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eva10

Több
12 éve 10 hónapja #12586 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Eva10!

:) például az hogy menj a híd alá az én fordításomban = legyél hajléktalan (ebből itt egyre több van!)
az meg hogy kívánod, hogy kívánod, hogy ne sikerüljön kijutnom = fordulj fel ahol vagy ;)
ezek olyan átokfélék...nem?

no de oké...spongyát rá, ez is magyar szokás, hogy az egymással régóta együtt levő emberek megharapják az új tagokat. Már megszoktam itthon :P
az adjon isten, fogadj istennel nem értek egyet! Nem téged piszkáltalak, hanem a hol keszthelyi, hol NDK-s német DCT-t. (jelzem gyorsan semmi bajom a volt NDK területtel!!!)

örülök, hogy lehiggadtál és ha majd egyszer a nagy magyar kalandomat kiadom könyv formájában, neked biztos küldök egy tiszteletpéldányt ;)

Kérdésedre válaszolva az alsó szintig jutottam vissza, nem saját erőből...rántottak rajtam :D
Persze, ha "tanult barátunk" elméletét követném, megvizsgálhatnám, hol rontottam el és lehetnék hatékonyabb....de miben is? A hazudozásban? A lehúzásban? A nagyképűsködésben? A senki vagyok, de Én vagyok a király-ban? :S
Nem, nem nem így neveltek, viszont jártam ki nem keveset BRD-be és tetszik az ottani "hideg" rendszerető, szervezett, tiszta, itt-ott még becsületes miliő.

Békejobbot nyújtok!

Szent a béke? B)

kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12608 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia kfz!
OK, szent a beke!
De: akarkinek is irtal, a modorod sok kivetnivalot hagyott maga utan, ezt nyilvan te is tudod. Es nem harapott meg senki, amig te nem kezdtel harapni. Az, hogy a kijutas sok munkajat nem lehet megsporolni, alapvetö. Az oldal nagyon sok segitseget ad, de nem tud mindent megcsinalni senki helyett.
Nem vedem DCT-t,megvedi ö magat, de talan nincs is szükseg erre. De a modorod bizony....bar most jobb.
Szoval DCT nem NDK-s, en vagyok az NDK-s, es jol erzem itt magam. Ma is magyarul köszöntek nekem....ennyit tud a hölgy magyarul kb, de jol esik.
Ha lejutottal az also szintre, azzal meg nincs baj, de ha ott maradtal tartosan, azzal mar igen, mert ezt nem szabadna. Minel tovabb maradsz ott, annal nehezebb visszajutni, de ezt te is tudod nyilvan. Ilyenkor kell egy nagyot valtoztatni, ehhez kell az erö.
Es a le vagy feljutasban mindig benne van az ember sajat maga is. Akar ugy, hogy tevölegesen, akar nem akadalyozza meg, akar elörelathato volt, es nem latta, akar, hogy ott marad. Soha nem csak a külvilag a felelös, ezt ugye tudod. Legfeljebb, ha a fejedre esik egy tegla...de meg akkor is, ha egy epülö haznal setalgatsz, akkor nemcsak a tegla a hibas.
A valtoztatas egyik utja a külföldi munka....- de önmagaban ez azert meg nem eleg.Ha tudsz nemetül, akkor talan ez nem is nehez. En mindenkeppen a szakmadban vagy ahhoz közel valo elhelyezkedest ajanlom, akarmit is mondanak masok. Kivetel, ha perfekt vagy, mert akkor mar nem kell szaknyelvet tanulnod.
Es az egy, hogy az embert hogyan nevelik, de egy bizonyos kor utan mar az ember maga is felelös magaert - es ez a kor szerintem a serdülökortol mar elkezdödik.
Ja, es nem hiszem, hogy le kellett higgadnom, es az irasaimat cenzurazom, ha kell, de ma sem talalok kivetnivalot benne - ha azt is nezzük, mire irtam,
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12633 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia kata59!
nem tanultam otthon csak oroszt.Par szot tudtam nemetül csak(20db).
Lehettem volna meg szorgalmasabb is. Akinek ideje van rövidebb idö alatt is megy Nekem volt 3 munkahelyem minijobb allas(takaritas) 2 gyerekem . Minden nap szinte föztem, mert enni ugye kell. Igy ezekre ment el az idöm nem a tanulasra. Sokkal jobb ha orakon ott van az ember, mert ott ragad ra, meg ugye idegen emberek között ahol muszaj vagy egy ket szot megtanulni meg ha kezzel labbal magyarazzza is el az ember.Most takaritok,( a polgarmester irodajat meg egy iskolat) de azt mondta a Rathausba a ügyintezöm hogy latja mennyi sulim van ha vegeztem a sulival keresnek nekem munkat ha kerem.Most nemetül tanulok meg tovabb, es majd meglatjuk merre tovabb. Mindenkinek azt tanacsolom tüzzön ki celt maga ele es erje is el azt ne tantorodjon meg soha se ha rossz napja is van.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kata59