Németország vagy Magyarország?
- FKatika71
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
Lizy007-nek nekem is szükséges írnom.
Akiket mi kissé, degradálóan magyar munkásoknak hívunk, azok családapák, férfiak, ott távol az otthonuktól.
Sokan ott tapasztalják meg, hogy milyen, amikor nincs mellettük család, feleség.
Egyébként az én párom is kint van. Ő nem tapasztalja, hogy rossz véleményük lenne a magyar melósokról. Viszont a híres német precízitást még keresi ő is. És igen, bőven látott szakmai problémát, amit német kollégák végeztek.
És igen, azért ment oda ki, hogy keressen annyit, hogy a hitelünket fizetni tudjuk. De nem egy ólból ment oda ki, ismeri a mikro kezelését, és szokott fürdeni, mosni. Csak sajnos itthon cifra nyomorúságban élünk, van lakásunk, kocsink, de lassan felkopik az állunk.
Ja, mégegy. Ha kint éppen nagyon kell a melos, mert munkát a vállalkozó bevállalta, akkor nyelvtudás nélkül is tud dolgozni. Természetesen, ha már kint van, tanulgatja a nyelvet.
És igen, van időszak, amikor meg tudják keresni a 2-2,5 kEUR-t is.
Úgyhogy ne bántsunk itt senkit se, aki próbálkozik. Próbál élni a valós és valósnak vélt lehetőségekkel. Ha pedig valaki ráfázik, annak is meg lesz a haszna.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Lehet, valamit felreertettel. Nem bantunk senkit, különösen nem a kemenyen dolgozo embert nem bantjuk.
De ha figyelmesen olvasod a hozzaszolasokat,bizony talasz böven olyat is, akiröl nem az a legjobb jellemzes, hogy kemenyen szeretne dolgozni.
Az meg nem baj, ha valaki rafazik, ha csak a sajat dolga. De ha a csaladjat viszi bajba, az mar nem annyira egyszerü. Ha meg rafazik a maga hibaja miatt, es a masikat hibaztatja a sajat hibaja miatt, az sem a leghasznosabb a többieknek.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Katica! Ennek a lapnak az a célja hogy segítsen! Én (is) rengeteg linket és ötletet adok másoknak, mert magamon tapasztaltam, milyen nehéz volt a kezdés, pedig nálunk az egész család tudott nagyon jól németül! (Még ne volt internet sem!) Pontosan azért irjuk meg (a legtöbben) az igazságot, hogy mások ebből tanulhassanak! Akik viszont csak álmokat kergetnek és nem igazából akarnak új életet kezdeni, azok itt rossz helyen vannak! Azt viszont bárki elvárhatja és meg is kapja, hogy segitsünk, azoknak akik ésszel és átgondolva vágnak neki! Azok itt nagyon soksegítséget kap(hat)nak !FKatika71 írta: Úgyhogy ne bántsunk itt senkit se, aki próbálkozik. Próbál élni a valós és valósnak vélt lehetőségekkel. Ha pedig valaki ráfázik, annak is meg lesz a haszna.
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Es ne csak a Te erdekeidet nezzed, hanem nezz ra gyermekeidre es dönts a jövöjük felett!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
Emelem nöi kalapom azelött a sok rendes magyar családapa, családfenntartó elött, akik azért vállalják a külföldi munkát, hogy családjuknak jobb megélhetést biztositsanak. Csak sajnos sok esetben a hosszú külföldi távollét a házastársakat egymástól eltávolitja, a házastársi ágyat egy szolgálatra és tettrekész idegen kezdi melegiteni otthon. Mondandóm lényege, hogy hosszútávon a különélés kifejezetten káros és vigyázzunk arra, ami igazán lényeges, a családunkra! Szép vasárnapot!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Azért tagadja, mert gyakran van otthon, (3x 4x évenete ebből egy szabi 4 hét!) és otthon is hetente megy vásárolni! Itt a BRD-ben a Realban, otthon a Tescoban. Én otthon egy ilyen heti bevásárlást együttesen olcsóbban kapom meg mint itt pedig nem Münchenben vagy Hamburgban lakom! Sőt, én még mindig olcsóbban is tankolok mint itt, pedig dizel kocsim van!trosztg12345 írta: Az árak is igazak, az albérlet itt többszöröse az otthoniaknak, igaz a fizetés is a többszöröse. Az alap élelmiszerárak itt szerintem alacsonyabbak, de ezt ne mond Decotext-nek, mert úgy se hiszi el (Volt egy élelmiszerár összehasonlító topik, majd mindenki szerint M.o. drágább, de ezt ő tagadja.!
(Ezen kivül az éttermek és a bérlakások árai is csak a töredéke, mint itt kint a BRD-ben, de nyugodtan vezessetek mindenkit félre!)
DCT