Németország vagy Magyarország?
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
messze álljon tőlem, hogy bárkit is félrevezessek !
Félreértés ne essék, én alapvető élelmiszerekről írtam. Elismerem maximálisan, hogy egy magyar étterem jóval olcsóbb, mint egy német. Ez tény. A gázolaj is olcsóbb volt idáig Magyarországon, most már nem vagyok benne biztos.
Nov. 01-től jövedéki adó emelés volt, jan. 01-től 27% Áfa. brrr... Jelenleg azt hiszem úgy 450 körül lehet otthon a gázolaj, ami kb. az itteni ár, persze árfolyamtól függően. Tény, hogy a benzin még mindig olcsóbb otthon.
Az itteni bérlakások árait is elismertem az előző hozzászólásban. Írtam, hogy többszöröse az otthoniaknak. Ez is tény, senki nem is vitatja.
Aug.-ban 2-szer voltam otthon, novemberben egyszer, december 22-től pedig jan.08-ig, tehát relatíve én is sokat voltam otthon az elmúlt fél év során. Otthoni tapasztalataim alapján magánvéleményem továbbra is az, hogy itt az alapvető élelmiszerek (liszt, tojás, zöldség stb.) minimális mértékben ugyan, de olcsóbbak. Vagy én vásárolok drága helyen otthon, bár nem hiszem, mert nem vagyok bolthoz kötött. Egyszer itt, egyszer ott vásárolok magyarban.
De legyen ahogy akarod, állításomat módosítom erre: ha átlagot veszünk, akkor a kinti árak azonosak a magyar árakkal.
Az előző hozzászólásomban pedig nem "kispécizni" akartalak magamnak. Mindenhová mosolygós smile-kat tettem, de valami miatt nem jelentek meg.
További szép estét !
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
Az eredeti beírásban benne vannak a smile-k, csak amit utána bemásoltál hivatkozásként, abban nincsenek benne. Sorry !!
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
- landlord
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Jobb, ha tőlem tudod, hogy minden bank, minden szerződésében ugyanazok a vérlázító - bedugom a fejem a kötélbe – kitételek voltak. A bankoknak a kihelyezett tőkére kb. 20%- nak megfelelő deviza fedezete volt. A többi 80% devizának kinevezett és elszámolt ( árfolyamveszteség is ) sima forint hitel volt. Ez óriási csalás, ezt leleplezni kormányszintű feladat, amit nem mernek felvállalni.
Senki nem gondolta pár évvel ezelőtt, hogy a pénzügyi „ háttérhatalom” ennyire bemeri dönteni a gazdaságunkat. A teljesen előnytelen szerződések mellett is fizették volna az emberek a hiteleket, ha van normális munka, megfelelő bérrel.
Ha a te elgondolásod szerint –ami egyébként jogos – kellett volna dönteni, akkor senki, ismétlem senki nem vett volna fel hitelt!
Viszont nálunk eszed, nem eszed nem kapsz mást banki logika működött erős kormányzati segédlettel.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nézd! Ez nem vitatéma! Munkát nem az állam ad, hanem a gazdaság. Ez nem szocializmus, már régen és ezt MINDENKI tudta, pláne, hogy 1989-ben rendszert váltottak utána meg népszavazták, hogy EU belépés! Aki hitelt vesz fel, az számoljon azzal is, hogy munkanéküli lesz!landlord írta: A teljesen előnytelen szerződések mellett is fizették volna az emberek a hiteleket, ha van normális munka, megfelelő bérrel. Ha a te elgondolásod szerint –ami egyébként jogos – kellett volna dönteni, akkor senki, ismétlem senki nem vett volna fel hitelt!Viszont nálunk eszed, nem eszed nem kapsz mást banki logika működött erős kormányzati segédlettel.
Mi utoljára, még a Kádár rendszerben vettünk fel állami (!) lakáshitelt, amit a banki átrendeződéskor azonnal KP. kifizettünk nagy nyereség mellett! (Mi nyertünk rajta, nem a bank!) Ez volt az utolsó olyan hitelünk, amit a tartalékaink nem fedeztek! Azóta csak annyit és nagyon rövid futamidejű (!), maximális töresztéses hitelt vettünk fel, amit vészesetben AZONNAL KP. ki tudtuk volna fizetni! Értsd: mindig addig nyújtózkodtunk ameddig a takarónk ért!
Nekem ne mond, hogy nem volt más! Volt más: akkor nem kellett volna felvenni! Ennyi! Nekem is jó lenne pár millió vagy szivesen vennék egy 300 ezer eurós házat, de ha hitelt vennék fel rá akkor belebuknék igy nem veszek fel, és bérlakásban lakom (itt a BRD-ben). Otthon meg van egy sorházaban egy kérónk ami régen tehermentes!
Csak igy lehet! Ezt sokan nem számolták át, s most belebuktak!
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Nekem ne mond, hogy nem volt más! Volt más: akkor nem kellett volna felvenni! Ennyi! Nekem is jó lenne pár millió vagy szivesen vennék egy 300 ezer eurós házat, de ha hitelt vennék fel rá akkor belebuknék igy nem veszek fel, és bérlakásban lakom (itt a BRD-ben). Otthon meg van egy sorházaban egy kérónk ami régen tehermentes!
Csak igy lehet! Ezt sokan nem számolták át, s most belebuktak!
Hát néha nem értelek....egyszer mintha látnád mi folyik Mo-n, máskor meg mintha nem jártál volna erre 20 éve.
Nem ennyire fekete-fehér igen-nem a dolog. Azért a politika, a gazdasági élet szörnyei, meg a féreg média, mindenki belejátszott, hogy az átlag elhitte relatíve olcsó kamatra itt van neki amerika. Persze, hogy miért nem figyelt oda...de ne feledd úgy volt alakítva minden körülmény, hogy a Kádár alatt kiskorúsított átlagember gyanútlanul belesétált a tőke csapdájába. És ezt ők ki is használták minden szívbaj nélkül.
csak nézd meg a hitelek számát....remélem nem akarsz egy egész országot lehülyézni?
üdv. kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "