Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Wiebadeni statisztika (Duration of Working Life Indicator ) :Az EU-ban átlagosan 34,5 évig dolgoznak a nyugdijig! A svédek dolgoznak a legtovább: 40,1 évig, a magyarok dolgoznak a legkevesebbet: 29,3 évig! (Országos átlagok)Ein Arbeitsleben dauert in der EU durchschnittlich 34,5 Jahre. Das ergibt sich aus dem jährlich ermittelten sogenannten Duration of Working Life Indicator (DWL) von Eurostat, wie das Statistische Bundesamt in Wiesbaden mitteilte. Die Schweden arbeiten demnach mit 40,1 Jahren am längsten, die Ungarn mit 29,3 Jahren am kürzesten.
Most akkor miről akarunk állandóan beszélgetni? Hogy mi miért rossz és mi miért van? S miért ilyen az ország amilyen? Hol jobb és hol rosszabb és miért ha így van?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Néha gondolkozz már el mielőtt írsz.
A férfiak tavaly átlagosan 68, 29 évig éltek. A nők még tovább: 76, 53 évig.
A "tizenötök" adataiból: Franciaországban 1999-ben a férfiak 75, a nők átlagosan 82, 5 éves kort értek meg. A görögök is szép átlagéletkorral büszkélkedhettek 1999-ben: a férfiak 75, 5 évig, a nők 80, 6 évig éltek. Ausztriában 2001-ben a férfiak átlagéletkora 75, 9 év, a nőké 81, 7 év volt, Hollandiában 75, 8, illetve 80, 7 év.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Hát nem tudom, hogy ezzel mit akarsz?! Vagy nem nekem válaszoltál s akkor elkerülte a figyelmemet a beirás, vagy nem olvastad el sem a linket amit betettem sem azt amiről irtam!peteratde írta: minden külön kommentár nélül.
Néha gondolkozz már el mielőtt írsz.A férfiak tavaly átlagosan 68, 29 évig éltek. A nők még tovább: 76, 53 évig.
A "tizenötök" adataiból: Franciaországban 1999-ben a férfiak 75, a nők átlagosan 82, 5 éves kort értek meg. A görögök is szép átlagéletkorral büszkélkedhettek 1999-ben: a férfiak 75, 5 évig, a nők 80, 6 évig éltek. Ausztriában 2001-ben a férfiak átlagéletkora 75, 9 év, a nőké 81, 7 év volt, Hollandiában 75, 8, illetve 80, 7 év.
Aktiv munkaévekről van szól nem életkorról! A nagyon alacsony magyar szám azért jön ki országos átlagban, mert nálunk Mo.-on a rokkant nyugdijasok is kapnak nyugdijat/ellátást!
Ezek kora extrém alacsony ami a korai nyugdijaztatással prosul. A távoli rokonaim között van olyan (volt) katonatiszt (örnagy), akit (ird és mond!) 45 éves korában 250 ezer foritos nyugdijjal menesztettek. (Jól kiszúrtak vele, mi?) Azóta további 300 ezer forintot keres havonta a nyugdij mellett, a régi katonai cuccok piacradobásából, Tatán! (Itt volt egy irgalmatlan nagy katonai lerakat azokból a dolgokból ami a rendszerváltás előttről szármozott.)
Van ismerősöm, aki 24 éves és nyugdijas. Ő soha nem dolgozott.....Igaz tolószékben van (izomsorvadás) de munkaképes (lenne) pl. irodai vagy más munkákban mert szellemileg teljesen a maximumot nyujtaná. (Érteségizett is.) Ezenkivül van az utcánkban 2 felnőtt nő (testvérek) akik szintén huszonévesek, kissé szellemileg visszamardtak, de dolgoznak, konyhán, mégis rokkant nyugjat kapnak.....!
Nem sorolom tovább. Még egy ilyen csodaállam nincs a világon, mint kis hazának, Mo.!
Ezért aztán nem is kell nekünk sokáig dolgoznunk otthon.
Elég bőven a 29,3 év! Mert erről volt szó, nem az életkorról!
Ha problámád van a szöveg értelmezésével, akkor miért nem kérdezel?
DCT
- aba55
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 10
Pont a minap is ezen mérgelődtem a munkahelyemen, vagyis ezen a témán.Írtam már, hogy hajléktalanokkal foglalkozom, pontosabban gondozónő vagyok egy hajléktalan szállón.
Nagy része szintén rokkant valamilyen szinten, van aki egy napot sem dolgozott életében, de kap ellátást, amit persze roppantul kevesellnek. Néhány ember dolgozott mégis kevesebbet kap, mint aki nem csinált semmit egész életében.
Nálunk egy ember ellátása kb. 10000Ft=hó (mosatás, víz, villany, stb.) cserébe csekély térítési díjat fizetnek, kb. ennek a 15%-át.
Sajnos az itt élők közül a szándék arra, hogy dolgozzon nagyon csekély, ha van lehetőség akkor sem, mert mindig van rá ok, hogy miért nem....
Régóta csinálom, de már nagyon nehéz meglátnom, ráéreznem arra, hogy megértsem ezeket a dolgokat, főleg, hogy szakmailag is összekülönbözök a kollégákkal emiatt.
Persze nem lehet általánosítani, de ezt látom nap mint nap. Napi program: reggel péksütemény osztás a vöröskeresztnél, aztán a melegedőben megnézik az HBO-n mi van, ha nem jó a műsor, egy laza kukázás belefér, míg a népkonyhán kiadják az egytál melegételt, délután héderezés az ágyban, vagy a tévé előtt este megkérdezi van-e adomány kenyér. Fürödni nem kell, mert az osztrák adományokból felöltözik a többit kidobja. Állambácsi huszonezre betakarja a cigit meg a piát.
Nohát. A férőhelyet folyamatosan növeljük, mert egyre többen vannak, de csekély az aki önhibáján kívül kerül ide és ha mégis, hamar kikerül a rendszerből, mert talál munkát.
Egyébként nem ez a topic az alkalmas hely, de az átverésekkel kapcsolatban, ismerek olyat, aki hónapokig dolgozott úgy itthon a vállalkozónak, hogy nem fizették ki! Kapott cigire, meg naponta ellátmányt és slussz. Hiába dumálunk, hogy nem lesz nyugdíj, hogy nem lesz biztosítás stb.
Nap mint nap megtörténik, mindig van palimadár, nem is értem,,,és itt magyarul kell beszélni, nem idegen nyelven basszus!!
Ébredni kéne, adót fizetni felelősséget vállalni az életünkért nem mástól várni a megoldást. Ez az ország nem erre van beállítva.
Mérges vagyok. Üdv.
aba55
- aba55
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 10
aba55
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szerintem az ilyen embereknek 10 ezer is sok! kapjanak szállás, élelmet (helyben hogy meg is egye) s tisztálkodási lehetőséget! Kész! Ne hal éhen, nem hajléktalan s ezzel a társadalom megtette a magáét. Ha cigire kell vagy egy fröccsre, akkor lehet közmunkát végezni: parkok tisztitása, takarítás, szociális munka : pl a valóban mozgásképtelenek ellátása, stb.aba55 írta: Bocs elírtam 100. 000 ft=hó per fő az önkormányzat kasszájából a havi térítési díj, melynek kevéske százalékát kell(ene) befizetniük.
Én már egy párszor mondtam: tudnék én otthon rendet rakni, csak hát akkor saját katonaság és testőrség kéne, mert hamar "kilőnének" mint Kennedyt! Persze nem erőszakkal csonálnék rendet, de annyi ellenségem lenne, hogy szerintem el kéne hagynom a Föld nevű bolyót is....
Én 100%-ban egy teljesítmény orientált társadalmat csinálnék, s csak a valóban rászorulóknak adnék támogatást. A rokkant nyugdijaknál elkőször is beszüntetni mindet. Azonnal minden ilyen nyugdijas jelentkezne felülvizsgálatra ha pénzt akarna. Az ilyen vizsgálatokat nem a lokális orvos (ismerős, vagy a hálapénzzel lefizetett) hanem a borsodi igénylőt a zalai, a győrit a békésmegyi orvos stb. vizsgálná és nem egyedül, hanem hatóság jelenlétében! Aki rászorul (vak, járóképtelen, valóban beteg, stb) az természetesen kapna valamilyen ellátást, habár egy vak is lehet rádióbemondó, tolmács, stb......
DCT