Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igen, kb igy van! Holnap kikeresem az idevonatkozó ERSTE akn saját (!) leírásáát! Mégis vonnak minden alkalommal 2000 forintot. Nem a váltásért hanem mint jutalék vagy költség, vagy mittudoménmit, stb (?)!!magyaranyuka írta: Az átutalt összeg védelme Az EGT-n belüli átutalások esetében a közvetítő bank, illetve a kedvezményezett bankja sem vonhat le (például közvetítői vagy levelezőbanki jutalékot) az utalt összegből.
Eddig 2x utaltunk, de többet nem tesszük mert minden alkalommal levonta ***2000 forintot. Igy a bank elesik minden általunk végzett eurós forgalomtól! KP viszem a zsebemben és otthon jó árfolyamon váltom magam váltóhelyen nem a bankban vagy maszek adom el annak akinek kell!! Ha ez nekik igy jobb, ám legyen!
***Nem az összegről van szó, mert ez bagatell, hanem a jogtalaságról Ezek otthon semmit nem tartanak be! Van másik trükk is. Régen volt úgynevezett vám, ha határon kivülről hoztál pl. gépkocsit! Mivel ez EU ellenes lett, bevezették a regisztrációs adót, és súly adót és a eredetiség vizsgálatot** ennek kompenzálására. Ezért nekünk már Mo.-on, a 80-as évelben sem volt magyar rendszámú autónk, csak osztrák vagy német! Engem ne fejjen meg se Kádár, se Gyurcsán, se egy Orbán!!
Képzeljük el, veszek egy BMW-t Münchenben. Eredeti német papirokkal, vadi új, viszem haza, hogy tegyenek rá magyar rendszámot, és a magyar hatóság bevizsgálja nekem (jó pénzért) hogy eredeti e! Hülyére röhögm magam ezen és ezek a birkák otthon eltűrik és fizetik!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
magyaranyuka írta: Csak azt hallod meg amit akarsz es nem azt amit mondanak neked, igy nincs ertelme barmit is mondani.
Mi a gondod ezzel? Beidéztem, hogy mire reagáltam!
ERSTE-SEPA
Ahogy igértem meidézem az ERSTE bank saját lapján található leírást! Ez kisebb részlet:
SEPA-átutalás (SEPA Credit Transfer)
Automatikusan lebonyolódó, EUR devizanemű, elektronikus átutalás.
Az átutalás maximális teljesítési határideje három munkanap (konverzió nélkül).
Minden ügyfél (küldő, fogadó) a saját bankja által felszámított jutalékot fizeti.
Az átutalás teljes összegét jóváírják a kedvezményezett számláján, azaz a küldött összegből nem vonható le semmilyen díj, költség a közvetítő bankok által sem.
Az átutalásnak nincs értékhatára.
A SEPA átutalás feltétele, hogy az indító és kedvezményezett bank egyaránt tagja legyen a EU-s klíringrendszernek A megbízások befogadási határideje: 16.00
Az adott utalt tételnél tőlem levontak 2000 forintot igy nem a teljes összeg jelent meg a számlámon! Az itteni Sparkasse is azt irta erre, hogy a levonás EU törvényellenes és jogtalan! >>> NO COMMENT!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
EZ nagyon nem igy mukodik! A CHF alapu hiteleket svajci bankok adtak. A "magyar" bankok csak kozvetitok voltak, nyilvan sajat felarral. CSereben viszont a kozvetito bank vallalja a rizikot. A bankozi piacon ugyanis a "magyar" banknak minden egyes chf-et vissza kell fizetni, de a kozvetito banknak mar lesznek bebukott hitelei. Igaz, hogy jatszottak nemileg pofatlanul a kezelesi koltsegekkel etc.., de irgalmatlan nagyot buktak a bankok a vegtorlesztosdivel. Amit nem mellesleg par even belul ugyis vissza kell majd fizetni nemi pereskedes utan, nem masnak mint minden adofizetonek. Az a devizas vegtorleszto, aki ugy gondolja ez jart neki, mert a bankok rosszak es oligarchia es etc.., az ne jojjon Nemetorszagba. Nem fogja megerteni az orszag lenyeget:)peteratde írta: Nem tudom, ismeritek-e a deviza alapú hitelek lényegét?
Gyakorlatilag:
aki annak idején, mikor 145 volt a Frank, vett fel hitelt, akkor a bank, 145-ös árfolyamon vette tőle meg.
Ha most 180 FT-on végtörleszt, az azt jeléenti, hogy a bank 180-ért aadja el neki azt a devizát, amit annak idején 145-ért vett meg.
És persze nem adja oda, hanem azt mondja kvittek vagyunk.
Azt meg, hogy a devizahitelek mogott csak reszben volt deviza, azt elhinni meg mar a butasag kategoria.
Itt egy jo cikk a temaban:
www.zsiday.hu/blog/t%C3%A9nyleg-nem-%C3%A9rti
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
Ha nem igy tortent akkor jogos az eszrevetel.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
magyaranyuka írta: Nem a kuldott osszegbol vontak le, mivel a teljes osszeget atkonvertaltak és jova is irtak a szamladon, és kulon dijtetelkent terheltek a szamladra a dijat. A ketto nem ugyanaz, gondolkozz el rajta. (Kerdezz meg egy konyvelot illetve matematikust, elmagyarazza hogy mi a kulonbseg matemaika szempontjabol illetve konyveles szempontjabol) Ha nem igy tortent akkor jogos az eszrevetel.
Ez egyszerű matematika, nem megnevezősdi! Általános iskola 2. osztály! >> A számlámon nincs semmi (nulla). Küldök 500 eurót amit átváltanak foritra (s vonnak az árfolyamkülönbség miatt - amit megértek) s ez a mai árfolyamon (a levonás után) pontosan 147151 forint lenne. Ha az számlámon viszont csak 145151 forint jelenik meg, akkor a végösszegből vontak le 2000 forintot! Akár könyvelésnek, akár dijtételnek, akár járuléknak, akár 1 kiló parizernek hivod! (Természetesen feltüntették, hogy 2000 Ft mire ment le az összegből de pontosan ezt nem tehetik meg ha a SEPA utalási módot használom!) Hangsúlyozom, nem a váltásból eredő árfolyam által okozott veszteségemről van szó!
A levonás törvényellenes és jogtalan s nem jelenik meg a teljes összeg ahogy ők maguk is igérik!!! Ezt a német Sparkasse is közölte velünk a reklamációnk után!! Ezért soha többet nem küldök egy fillért sem, igy minden lehető devizás forgalomtól elesnek, s hidd el nem kevés az amit haza viszünk! Nekem teljesen mindegy, hogy a magyar bankoknak milyen belső előírásai vannak, hogy hány alkamazottat etenek és hogy mi mennyi! Az EU-s törvények rájuk is vonatkoznak mert csatlakoztak (önként) a rendszerhez és aláirták ezt az egyezményt!
Én ezt a vitát nem folytatom, mert én nem értek hozzá! A német bank informált
arról, hogy ez a "dijtétel" jogtalan! Most akkor Te azt állítod, hogy a német
Sparkasse is hülye hozzá, s csak a magyar bankok azok aki helyesen jártak el?
DCT