Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 9 hónapja #14275 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Azt hajtogatom állandóan hogy azok az emberek akik itt sokszor 10 órát dolgoznak, spártai módon élnek (mint "Petárda") -kuncogás- és mindent megragadnak a takarékoskodásra (keleten élnek) azok ekkora és ilyen ráforditással otthon is meg tudnának élni! S nem is rosszul!

MIvel meg lettem névszerint szólítva, mégegyszer utoljára reagálok DCT írására.
Én nagy átlagban 150 órát dolgozom havonta, nem 10 órát naponta!
Nem keleten élek, hanem Bayernban, egy üdülő faluban lakom, szinte naponta járok uszodába.
Mint már többször írtam, Magyarországon lassan sehol nem tudtam munkához jutni, Budapesten pedig olyan drága volt az albérlet, hogy gyakorlatilag szinte semmi nem maradta a fizetésemből a kaja, albérlet, utiköltség felett.
Én nem írok olyen blődségeket mint te, minden állításomat bizonyítani tudom.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #14282 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta: Ez hihetetlen...nem hiszem el, hogy vannak még emberek akik elhiszik, hogy Mo-n a bankok veszteségesek.... :sick: :sick: :sick:
Szép kis agymosás folyt a nyugati sajtóban :dry:
Hogy miért segít be az állam, tényleg nem érthető...de gondold el mi a francot csinálna több százezer hajléktalannal ( egy normál lakás bérlet legalább 65.000 Ft az átlagfizu meg 90.000 Ft+ van két gyerek usw....) Mi pénzbe kerülne a lakbértámogatás!!! A bankok meg tejszínhab hegyek tetején trónolnak.
Ez az egész történet már több tíz éve el lett cseszve :angry:
üdv kfz B)

Irtam egy hosszut de nem ment at. Nem irom le megegyszer, benne van a linkelt cikkben. Konteo teoriakkal meg nem tudok vitatkozni valoban, de azert szivesen elolvasnek valami tenyleg tenyszerut a 90es evek feltokesiteseirol.. Azt sem irtam, hogy a bankok vesztesegesek voltak, csak k. nagyot buktak a vegtorlesztosdin. Ezen szamok nelkul meg igaz, felesleges vitatkozni.
A hitelrol csak annyit, hogy a nagy lakasdevizahitel boom idejen, nem egy ismerosom jott meselni a tutti bizniszt. Mennyivel jobban jar mint a HUF hitellel. HAvi atlagos sporolas 40-50eHUF per ho. Elszallt az arfolyam mire elerte a HUF hitelek torlesztoreszletet. Eddig nyertek, majd egal. De nem azt nezik, hogy eddig nyertek, hanem jonnek a konspiracios teoriakkal. Igy a bank, ugy a bank. (Nem mondtam, hogy ok szentek voltak a tortenetben, de mig win-win a szitu addig ezt senki nem feszegette) Allam meg majd segit. Elobb belenyul maganszerzodesekbe, amit kesobb majd lehet az adofizetoknek kicsengetni.. (Reszlegesen biztosan)
Es kiket mentenek meg? Azokat akik kepesek visszafizetni a hitelt. Nem egy ismerosom fizetett vissza 10-20miokat, az emelkedett torlesztokkel se volt bajuk. De legalabb ok csendben vannak, mert tudjak, hogy ez azert nem igy mukodik mashol. Akik nem tudtak fizetni, de hitelkepesek, azok kaptak HUF hitelt arfolyamriziko helyett kamatrizikoval. (torleszto nem nagyon csokkent, csak ha elotorlesztett) A 3.ik kategoria akik eddig is viz alatt voltak, azok maradtak is ott. Nem lesz kevesebb hajlektalan.
Na szoval a nemetorszagi utalas abbol jott, hogy aki vmi hasonlo allami atyaskodast elvar, az nem jo helyen jar. Ennyi
(A szules topicot meg nem jol olvastad. Sehol nem irtam a par honapot.)

Több
12 éve 9 hónapja #14284 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Detox!
Nem hiszem, hogy a forumnak celja lenne egymas eletminosegenek minositese, ezzel csak sajat magadat minosited le.
Mas a velemenye, ennyi. El kene tudni ezt viselni kulturaltan lasd (Petárda") -kuncogás)
Ebben a forumban pont az a jo, hogy mindenki a sajat szemszogebol szemlelve mondja el a dolgokat tenyekkel, adatokkal megtamogatva es majd mindenki leszuri maganak ami kell belole.
A forumozoknak konkret tenyekre, adatokra volna szuksege, nem indulatokra.
Koszonjuk hogy te is elmondod a tiedet, de azert szivesen meghallgatjuk masoket is, mert mindenki mas szemszogbol szemleli a vilagot.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne

Több
12 éve 9 hónapja #14285 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A 90.000Ft a szakképzettek bruttó minimálbére ez nettóben 67.000Ft, pont a mai újságban volt erről egy cikk. A szakképzetlenek nettó 47.000Ft-ért dolgoznak napi 8 órában. Ez még jobbik eset, mert legalább van munkájuk.
Egy panellakás bérleti díjja ott kezdődik, hogy 50-60.000Ft + rezsi kb. 60.-70.000FT/hó és már el is fogyott a fizetés és akkor a család még nem evett, nem vett tömegközlekedési bérlete és még sorolhatnám.
Esetleg nézd így a magyar családok bevételeit és ezek után tedd fel a kérdést, hogy miért is nem tudnak fenntartani egy kérót.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: magyaranyuka

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14287 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Attila_BRD írta:

Egyébként édesanyám nyudijas (78), 140 ezer a nyugdija, és a saját tehermentes lakásában él szuperül

Naja, ugy tudom egy tanár se kap netto többet.

Nem tudom a mai tanári fizetéseket. Anyukám ált.isk tanár volt. 2 diplomával. Igaz, hogy a 140 ezerben benne van 28 ezer özvegyi az élettársa után, de mindegy hogy mi mért van, a fő hogy kapja! Akinek viszont sokkal kevesebb a fizetése, az menjen és keressen mást.

Attács! Egy dolgot hamar elfelejtettél. Itt is hamar elköltöznek az emberek olyan helyre ahol munka van, vagy jobb fizetés, de van olyan kolegám aki itt egy kis szobában él, 4 napig, csüt. délben megy haza Kasselbe (380 km) és hétfőn hajnali 3:30-kor indul ide vissza, már több éve mert ahol lakik és háza van, ott nincs a szakmájában munka! (Itt napi 10 órát dolgozik, hogy a pénteket ledolgozza.) S működik! Kényelmetlen, de azt mondja meg lehet szokni! Miért nem képesek otthon is ilyen flexibilitásra az emberek? Az egész Dunántúlról lehetne pl. Szlovéniába, Szlovákiába vagy Ausztriába járni hasonló módon.....

PS: mi is 4 évig ingáztunk 75 km-re (Bundesstrassén nem autópályán > 150km / nap)
és semmi bajunk nem lett, amig nem találtunk jobb lehetőséget.....

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #14288 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ez nagy igazsag.
Magyarorszagon a mobilitas konvergal a 0 fele.
(Ehez parosul a sajat tulajdonu lakas is helyhez koteskent pluszba)
Csak lassan az osszes ceg kivonul Mo-rol.........