Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 9 hónapja #14304 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

de ha mindenki elmegy, ki marad itt kiírjuk, hogy Mo ideiglenesen zárva?

A Bosch már panaszkodott hogy Hatvan és Miskolc között a szakmunkáspiac üresre van söpörve.
Van olyan cég amely ezért megy egyel keletebbre.
Ugyanakkor olvasok valami éhségmenetröl Miskolcbol Pestre, akik munkát kenyeret skandálnak.
Valami felborult MO-on. Nem most, hanem jo 20 éve, elsö "szabad miniszterelnökünk " alatt már. Azota csak rosszabbodik.
Visszatekintve igazolodik az érzés, hogy piszokmod elbaltázták, illetve bizonyosoknak nagyon sokat engedtek markolni, a maradékot meg tönkretette a felvásárló töke.
Ahogy elnézem Orbán megprobálja az irányt korrigálni, de igy már annyi érdekcsoporton kell keresztülgázolnia, hogy elöbb utobb akasztani fogják.
Utána totzicher görögösödni fog az ország, az IWF és EU nem tanult illetve igy tudja gyarmnatositani azokat akik még tulságosan ugrálnak.
Nagy dolog lenne ha külföldi sikeresebb magyarok üzleteiket ugy intéznék, hogy az öshaza is profitálhasson. Ilyen trendet sajnos nem látok, inkább fogadnak az ellenkezöjére a tözsdén.
Ezek után miért csodálkozna bárki, hogy aki tud megy külföldre?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #14305 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Ertem! Sajnalom, hogy ilyen vilagban kell elned..
Az enyem egy kicsit mas. Nem fogjuk egymas utjat keresztezni. (Meg egy jotanacs, ez a magas lo stilus nem fog bejonni, ha Nemetorszagba keszulsz.)
Peace.

Úgy adsz tanácsot nagyképűsködés ellen, hogy nagyképűsködsz....bakker, nem semmi. Persze, hogy nem keresztezzük egymás útját, azt az ideológiai környezetet amiben élhetsz messze kerülöm. De ha sületlenségeket fogsz közzétenni, valamint segítség helyett az egyszerű emberek lepocskondiázásában leszel mesterfokozatú és Gergoo-t nem hozom kellemetlen helyzetbe, biztos, hogy össze fogsz velem akadni.
Ez az oldal azért indult, ha jól tudom, hogy segítsék a kintiek a hazaikat a kijutásban és nem azért, hogy le legyenek oktatva, mennyire nyomorultak és semmihez nem értők!

Megnyugtatlak aki innen kikerül hiper gyorsan asszimilálódni fog, mert a német nem tűri a lazaságot, meg a tudás nélküli okoskodást.....( emiatt ne tégy stilisztikai megjegyzéseket)

üdv kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14306 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: Az ilyen személyek örüljenek, hogy egyáltalán van amit kapnak. Itt a BRD-ben legtöbbször az ilyen személyek szociális segélyen tengödnek, vagy Hartz 4-en!

mondom Én...jön az a viharlámpa :woohoo:

De van igazságod is.....sajnos :dry:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 9 hónapja #14309 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Uraim !
Amiről ti beszéltek, az egy érdekes dolog, és ahogy elnézem a topic indítása óta folyamatos.
Szerintetek húzni kellett volna egy vonalat. Te a múlt rendszerben dolgoztál, balra, te ügyes vagy a mostani rendszerben, jobbra.
Emberek, azért nem minden fekete és fehér, van még több szín is. Főleg nem a nyugdíjas néniket kellene baxtatni, mert többek között az ő munkájukon nevelkedtetek fel.
Az ország olyan amilyen, a vezetése olyan amilyen. Aki ittmarad, nem biztos, hogy nem normális, lehet, hogy a kötődései olyanok, stb.
Ebből a szempontból igaza van egy klasszikusnak: ha nem tetszik, el lehet menni.( ugye feltéve, hogy van nyelvtudásod és keresett szakmád, különben tetszik-nem tetszik, maradsz )
Nem kellene folyamatosan balféknek titulálni azokat a kis keresetűeket akik gyakorlatilag fenntartják ezt a szerencsétlen országot.
Hirtelen nagyjából ennyi.
Üdvözlet: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, magyaranyuka, kfz, mahlzeit

Több
12 éve 9 hónapja #14311 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta:

mahlzeit írta: Ertem! Sajnalom, hogy ilyen vilagban kell elned..
Az enyem egy kicsit mas. Nem fogjuk egymas utjat keresztezni. (Meg egy jotanacs, ez a magas lo stilus nem fog bejonni, ha Nemetorszagba keszulsz.)
Peace.

Úgy adsz tanácsot nagyképűsködés ellen, hogy nagyképűsködsz....bakker, nem semmi. Persze, hogy nem keresztezzük egymás útját, azt az ideológiai környezetet amiben élhetsz messze kerülöm. De ha sületlenségeket fogsz közzétenni, valamint segítség helyett az egyszerű emberek lepocskondiázásában leszel mesterfokozatú és Gergoo-t nem hozom kellemetlen helyzetbe, biztos, hogy össze fogsz velem akadni.
Ez az oldal azért indult, ha jól tudom, hogy segítsék a kintiek a hazaikat a kijutásban és nem azért, hogy le legyenek oktatva, mennyire nyomorultak és semmihez nem értők!

Megnyugtatlak aki innen kikerül hiper gyorsan asszimilálódni fog, mert a német nem tűri a lazaságot, meg a tudás nélküli okoskodást.....( emiatt ne tégy stilisztikai megjegyzéseket)

üdv kfz B)

A vilag nem egy ideologiai kornyezet, az csak egy mod ahogy megeled a dolgokat. Az ideologiak nem kulonosebben erdekelnek. Mernok vagyok, a szamoknak hiszek. Nem erdekel ki mondja. Senkit nem oktattam ki, senkit nem pocskondiaztam emlekeim szerint.Te iromanyod kellett moderalni, nem az enyem. Irtam bizonyos dolgokat, mire te a szamba probalsz adni masokat.
A magas lo stilus miatt lattam mar par embert hazamenni innen. En par eve mar itt vagyok, nem en voltam. (Emellett tisztaban vagyok miert van ez oldal, majd egyszer lehet elarulom a regi nickemet. Visszakereshetsz vagy 2 evet)

De, hogy nemi ontopic is legyen, Nemetorszag vs Magyarorszag penzugyek. 2 hatalmas kulonbseget tapasztaltam. Az egyik a tudatos karrierepites! Amit DCT is allandoan hangsulyoz! Gyerekkortol! A masik pedig a penzugyek kezelese. Egyreszt a mostani nemet generacionak (atlag) mar a nagyapjanak is volt vmi vagyona, a szuleinek es neki is. MAs szintrol indulnak, mas tartalekokkal rendelkeznek. KFZ-nek lehet nem szimpatikus, de a melohelyemen igen is tema tobbszor is a "vagyonkezeles". A tozsde, papirok stb.. Es nem okoskodnak, hanem ertik, mi hogy mukodik.(De lehet csak rossz ideologiai kornyezetben szocializalodtak) Benne van a kulturajukban, ki tud szamolni dolgokat es tervezi az eletet. Es van ELVARASUK, tudjak mit miert csinalnak. Ennek csak a halvany szelet lattam Mo.-on.

A mobilitas temarol meg annyit, hogy velem tobbszor elofordult, hogy ajanlottam valakinek munkat itt. Azon kivul, hogy jottek a kifogasok, hogy most miert nem, volt olyan aki nem is valaszolt:) Nehez annak segiteni aki nem akarja elfogadni:)

Több
12 éve 9 hónapja #14318 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves mahlzeit !
Azért van még némi különbség a két ország között, egyébként nagy vonalakban egyetértünk.
Ugye nálunk volt egy úgynevezett szocializmus, utána egy rendszerváltás, majd egy kis - egyesek által vadkapitalizmusnak, megint mások által szabadrablásnak hívott - pihenő után elvileg épülne a gazdaság. Hogy mennyire épül és mennyire nem, az már más kérdés, maradjunk annyiban, hogy épülget.

Ennek csak a halvany szelet lattam Mo.-on.

Eljön annak is az ideje, csak ki kell várni. Kb a most felnövő generáció lesz az, aki az ú.n. nyugati szemléletet meg tudja valósítani, de még hosszú út vezet el addig.

Az egyik a tudatos karrierepites! Amit DCT is allandoan hangsulyoz! Gyerekkortol!

Hát igen. Emlékszem egy iskolai felmérésre évekkel ezelőttről, hát nem semmi volt. A megkérdezett gyerekek nagyon kis százaléka választott volna olyan szakmát, ahol effektív dolgozni is kell.
Először is a fejekbe kellene rendet rakni, arra pedig még rá kell szánni némi időt.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza