Németország vagy Magyarország?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17146 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia laolaj!
Sajnos, az en tapasztalataim is hasonloak....
Tegyük meg hozza az irigyseget.ha megtudjak, hogy nem elsz otthon, autod van,kereseted, es megelsz valahogy, akkor jön az irigyseg....
Hotelben, üzletben, mindenütt.
Es nekem is hianyzik otthon az udvariassag, az,hogy itt mindenüt szep napot kivannak, most eppen kellemes husvetot, stb. Azt, hogy ez nem penz függö, mutathatja talan az, hogy pl az egyik TESCO-ban nagyon udvariasak az eladok - pedig a TESCO nem fizet sokat a dolgozoinak.
Nagyon rossz,hogy mennek haza,mert megiscsak a hazam, es ha ott vagyok, jönnek vissza, mert itt jobb....mindazokert is,amiket irtal...
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17152 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Laolaj,

teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál. Valahol már én is leírtam, hogy az anyagiak csak az egyik fele (csak azért nem írom hogy kisebb, mert mikor kijöttem, már az utolsó előtti perc volt, hogy jövedelemre tegyek szert) annak, hogy itt mennyivel jobban érzi magát az ember.
Mind amellett amit leírtál, még hozzátenném, hogy itt a valóban a hivatalok (a legtágabb értelemben) vannak az emberért, és nem fordítva.
A legutóbbi élményem:
a kötelező biztosítást a helyi VR-nél kötöttem meg. Mivel a magyar biztosító 5 hete! nem küldte meg a kártörténeti igazolást, ennélkül voltam kénytelen kezdeményezni. Bemondásra! elfogadta a 12 évi baleset mentességet, és ennek megfelelő kategória alapján tett ajánlatot, amivel el is tudtam intézni az átiratást. Miután személyesen (Magyarországon) sem sikerült szert tennem az említett iratra, az előző biztosító által kiállított magyar nyelvű papírt elfogadta, amin B9 szerepelt, mivel azóta eltelt 3 év. Ennek kapcsán megkérdezte!, hozzájárulok-e, hogy a féléves díjnak megfelelő összeget a bankszámlámról (ami Hengersbergben volt vezetve) átkérje ide!
De a java most jön.
Felmerült, hogy érdemes lenne itt vezetni a számlámat, hiszen itt lakom.
Minden ezzel kapcsolatos feladatot elintézett kérés nélkül. Kérés nélkül megírta az összes hivatalnak, cégnek az értesítő levelet, hogy megváltozott a bankszámlám, nekem csak alá kellett írnom. Nekem csak későn jutott eszembe, hogy nem lesz érvényes a bankkártyám, rendelni kéne újat. Mikor pironkodva megjegyeztem, értetlenkedve nézett rám, természetesen azt is megrendelte, másnap már meg is kaptam. Kértem egy hitel ajánlatot, mivel megveszem az appartmant, amiben lakom. Két munkanapon belül készen volt, csak egy kérdőívet kellett kitöltenem az anyagi helyzetemről, és az utolsó két havi bérjegyzéket kellett bemutatni. Az ingatlan árának 90%-áig finanszíroznák! (8-ik hónapja vagyok kint, és az utolsó két havi nettó keresetem csak 1150 volt)
Itt bíznak az emberekben:
Lakcím bejelentésnél még soha nem kértek semmilyen szerződést. (pedig már jó pár emberrel mentem bejelenteni)
Ami teljesen hihetetlen volt, hogy a TÜV vizsgán úgy engedtek át autót, hogy ráírták a papírra, hogy ezt és ezt (5 pont volt ) még meg kell csinálni, ( így is megkapta) DE AZ ELVÉGZÉSE UTÁN NEM KELL BEMUTATNI!)

Kenőpénz

Mikor megkérdeztem a szerelő ismerősömet, hogy ezért megkente-e a vizsgabiztost?
teljesen értetlenül nézett rám! Nem is értette miről beszélek! Mikor végre megértett, fel volt háborodva, hogy gondolhatok ilyet. Ez teljesen megszokott gyakorlat itt, és persze MEG IS CSINÁLJÁK, amit felírnak.

Egyenlőre nem folytatom, pedig lenne mivel, de így is hosszúra nyúlt.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 7 hónapja #17160 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

peteratde írta: Az ingatlan árának 90%-áig finanszíroznák! (8-ik hónapja vagyok kint, és az utolsó két havi nettó keresetem csak 1150 volt)

Felelos penzugyi gondolkodassal ember nem ugrik be 10% onresszel lako ingatlan vasarlasba. Nem veletlen, hogy a nemetek inkabb berelnek es nem vasarolnak..

Több
12 éve 7 hónapja #17174 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta:

peteratde írta: Az ingatlan árának 90%-áig finanszíroznák! (8-ik hónapja vagyok kint, és az utolsó két havi nettó keresetem csak 1150 volt)

Felelos penzugyi gondolkodassal ember nem ugrik be 10% onresszel lako ingatlan vasarlasba. Nem veletlen, hogy a nemetek inkabb berelnek es nem vasarolnak..

Kedves Mahlzeit,

még véletlenül sem tartom magam felelőtlen pénzügyi gondolkodásunak. Persze erre lehetne mondani, hogy magát senki nem tartja annak :silly:
De lássunk egy konkrét példát. A KM+összes Nebenkosten= 270 euró.
Ebből az összes NK=168 euro.

Havi törlesztés 130 euró.
Tehát ha további bérlés esetén
össz kiadás lakással kapcsolatban: 280
Megvásárlás esetén 298
Tehát havi 18 euró a többlet kiadás!
Ez nekem nem tűnik olyan nagy kockázatnak. Az egyetlen ok, ami indokolná a megvásárlás elhalasztását, vagy teljes elvetését, hogy a mobilitás természetesen csökken. Viszont ez bármilyen önrészre igaz!
Véleményem szerint teljes általánosságban az, hogy egy hitel felvétele felelőtlenség, vagy jó döntés, mindig attól függ, mire lesz fordítva. Van-e hozadéka, és az hogyan viszonyul a terhekhez.
Egy másik példa
jelenleg van egy saját tehermentes autóm, ami kb. 8 l benzint fogyaszt.
Ha hitelre veszek egy kis fogyasztású dízelt (4-4,5 l) havi 100-120 eurós törlesztésre, 10 % önrésszel, az felelőtlenség?
Havi közel 2000 Km-t utazom átlagban. 20x4x1,5=120 eurót spórolok az üzemanyagon havonta, tehát a teljes törlesztés megtérül. Ráadásul a kis fogyasztás miatt a mobilitásom is nő.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laolaj

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17182 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ma nap sétálva Wasserburg am Bodensee kis faluban megörökítettem egy képet ami szerintem tükrözi azt, hogy miért is jobb itt lenni.

segítek ha nehéz kitalálni, becsületkaszás alma vásár. 2€/2kg ;)

már ezért is megéri itt lenni és igen finom volt az alma. :P

sok minden van amiért még... úgy éreztem ezt érdemes megosztani veletek!
Mellékletek:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eva10

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17188 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

peteratde írta:

mahlzeit írta:

Kedves Mahlzeit,

még véletlenül sem tartom magam felelőtlen pénzügyi gondolkodásunak. Persze erre lehetne mondani, hogy magát senki nem tartja annak :silly:
De lássunk egy konkrét példát. A KM+összes Nebenkosten= 270 euró.
Ebből az összes NK=168 euro.
Havi törlesztés 130 euró.
Tehát ha további bérlés esetén
össz kiadás lakással kapcsolatban: 280
Megvásárlás esetén 298
Tehát havi 18 euró a többlet kiadás!
Ez nekem nem tűnik olyan nagy kockázatnak.

Végigszámlotad azt, hogy mennyi lesz a vége, és föleg MIKOR lesz az ingatlan a Te tulajdonod? Koleganöm vásárolt egy szép nagy lakást egy 4-es sorházban. (Tényleg szuper kéró!) 240 euró a törlesztése + rezsi. A lánya most 16 éves, de még 35 évesen is ezt fogja a poronty fizetni ilyen alacsony törlesztésnél, arról nem is beszélve, hogy a végsö ára (végösszeg) 47%-al lesz több mint maga avásárlási ár!
"NAGY BOLT.... " :woohoo:

DCT