Németország vagy Magyarország?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17394 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Peteratde szerintem ezt jol latod: mindenkinek a maga nagysagrendjeben kell gondolkodnia...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17434 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

peteratde írta: 1./ A vételárat le sem írom, mert úgysem hinnétek el.
Legyen annnyi elég, hogy a 10 % önrésszel, havi 130 euró törlesztéssel ki lenne fizetve kb. 6 év alatt. Tehát, mivel a bérleti díj elmaradása miatt 120 eurót takarítok meg, igazából havi 10 euró a többlet kiadás, ezt valamint a 10% önrészt kockáztatom, illetve a 10% + a 70x10 euró elmaradt haszna jöhet még számításba. Az pedig, hogy egy 39 nm appartmanra mennyit kell fordítani, (karbantartás stb) arról ne is beszéljünk.Ezzel viszont megszabadulok attól a kockázattól, hogy felmindjálk a bérletet, felemelik a lakbért stb.

2./ Valamint esetmeben pozitív az is, hogy igényeim szerint megváltoztathatom az elrendezést, amit bérlőkent nem tehetnék meg.

1./ Nézd, vannak olyan objektumok, ahova nyugdijasoakt szállásolnak el amolyan tömegszálláson. Közös folyosó, beugró kis garzonlakásokkal. Ezekben a háztömbökben 30-50 ilyen kis lakás van amik eladásra kerülnek! ILYEN van Balatonfürden is, a dolog tehát nem új! Hogy Te itt a BRD-ben, ezt 6 év alatt kifizeted legfeljebb furcsa, de elképzelhetö! Mindenki maga tudja, hogy hogyan szeretne élni!

2./ Ezt majd ecseteld egy kicsit bövebben. Én azt csinálok a lakásomban amit akarok, pedig bérlakás.Ha Te egy háztömbben szeretnéd a kis lakásodat böviteni, akkor bizony a szomszédod fürdöszobájába fogsz landolni! A tartófalakat meg sehol senki nem helyezheti át!! Kis garzonoknál semmit nem tudsz változtatni a tapétán kivül......Úgy hogy ezt a mesét inkább valahol másol próbáld terjeszteni!

Különben sok sikert a dologhoz. Madj egy pár év múlva ismért beszélgetünk, amikor mindeketten nyugdijasok leszünk. Te itt fogod a rezsit nyögni, én meg valamelyik déli, olcsó, meleg országban pihenek a pálmák alatt, s elmélázva fogok a didergö Peteratde kolegára gondolni, aki nem tudja, hogy hogyan gazdálkodja ki a fütése költségeit a reálértékben folyamatosan csökkenö nyugdijából!

Még mindig várok az információra, hogy mennyi lesz a vége? Ijessz már meg bennünket egy összeggel, hogy lássuk mennyire vagyunk bénák a dologhoz! A 130 euró/hó az 1560€/év az az, 6 év alatt 9360€. Tudod, a hülyék a másik sorban állnak.....vagy egy sátrat adtak el neked, ami a kertben van?? Miért van nekem olyan érzésem, hogy Te mindenhonnan egy nullát lehúztál????

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #17437 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

peteratde írta: 1./ A vételárat le sem írom, mert úgysem hinnétek el.
Legyen annnyi elég, hogy a 10 % önrésszel, havi 130 euró törlesztéssel ki lenne fizetve kb. 6 év alatt. Tehát, mivel a bérleti díj elmaradása miatt 120 eurót takarítok meg, igazából havi 10 euró a többlet kiadás, ezt valamint a 10% önrészt kockáztatom, illetve a 10% + a 70x10 euró elmaradt haszna jöhet még számításba. Az pedig, hogy egy 39 nm appartmanra mennyit kell fordítani, (karbantartás stb) arról ne is beszéljünk.Ezzel viszont megszabadulok attól a kockázattól, hogy felmindjálk a bérletet, felemelik a lakbért stb.

2./ Valamint esetmeben pozitív az is, hogy igényeim szerint megváltoztathatom az elrendezést, amit bérlőkent nem tehetnék meg.

1./ Nézd, vannak olyan objektumok, ahova nyugdijasoakt szállásolnak el amolyan tömegszálláson. Közös folyosó, beugró kis garzonlakásokkal. Ezekben a háztömbökben 30-50 ilyen kis lakás van amik eladásra kerülnek! ILYEN van Balatonfürden is, a dolog tehát nem új!

Hogy Te itt a BRD-ben, ezt 6 év alatt kifizeted legfeljebb furcsa, de elképzelhetö!

Mindenki maga tudja, hogy hogyan szeretne élni!

2./ Ezt majd ecseteld egy kicsit bövebben. Én azt csinálok a lakásomban amit akarok, pedig bérlakás.Ha Te egy háztömbben szeretnéd a kis lakásodat böviteni, akkor bizony a szomszédod fürdöszobájába fogsz landolni! A tartófalakat meg sehol senki nem helyezheti át!! Kis garzonoknál semmit nem tudsz változtatni a tapétán kivül......Úgy hogy ezt a mesét inkább valahol másol próbáld terjeszteni!
Különben sok sikert a dologhoz.

Még mindig várok az információra, hogy mennyi lesz a vége? Ijessz már meg bennünket egy összeggel, hogy lássuk mennyire vagyunk bénák a dologhoz! A 130 euró/hó az 1560€/év az az, 6 év alatt 9360€. Tudod, a hülyék a másik sorban állnak.....vagy egy sátrat adtak el neked, ami a kertben van?? Miért van nekem olyan érzésem, hogy Te mindenhonnan egy nullát lehúztál????

Kedves DCT!

Bár már sokszor megfogadtam, hogy nem reagálok a személyemet érintő bejegyzéseidre, most mégis. Ennek jelenleg több oka is van. Az egyik pozitív: kénytelen vagyok egyetérteni azokkal, akik azt írták, hogy javul a modorod :). Talán mégsem vagy reménytelen eset. :)
A másik nevelő célzatú, hátha igaz az előbbi mondat. :laugh: Vesd már össze a két általad írt mondatot:

Hogy Te itt a BRD-ben, ezt 6 év alatt kifizeted legfeljebb furcsa, de elképzelhetö!

A 130 euró/hó az 1560€/év az az, 6 év alatt 9360€. Tudod, a hülyék a másik sorban állnak.....vagy egy sátrat adtak el neked, ami a kertben van?? Miért van nekem olyan érzésem, hogy Te mindenhonnan egy nullát lehúztál????[/b]

Nem írok könkrét összeget, ezt még csak magyarázni sem akarom.
Annyiban igazad van, hogy amint azt már többször írtam, ez egy üdülő parkban van. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy felépítettek néhány sok kis lakásos épületet, kiszolgáló épületekkel (recepció, uszoda, szauna, étterem, bár, bowling stb), és ezeket meg lehetett venni, illetve lehet bérelni. Mivel elég régen épültek, ezért az újabb,ilyen jellegű létesítmények színvonala már lényegesen magasabb. Ezért is relatív alacsony az ár.
Természetesen alapterületet bővíteni nem lehet, de állítom a tiedben sem :), de a belső elrendezést át lehet alakítani, ha megvettem. Ráadásul némi korszerűsítés, szépítés is ráfér.
Az hogy csak a tapétát lehet cserélni, az vicces, de eléggé nevetséges.

Madj egy pár év múlva ismért beszélgetünk, amikor mindeketten nyugdijasok leszünk. Te itt fogod a rezsit nyögni, én meg valamelyik déli, olcsó, meleg országban pihenek a pálmák alatt, s elmélázva fogok a didergö Peteratde kolegára gondolni, aki nem tudja, hogy hogyan gazdálkodja ki a fütése költségeit a reálértékben folyamatosan csökkenö nyugdijából!

Erre csak annyit, hogy
- ha még nyugdíjasként is ebben fogok lakni, a rezsi nemhogy magas nem lesz, hanem kifejezetten alacsony. Egy ilyen épületben a fűtés ktg nagyon alacsony, áramot nemhasználok sokat stb stb. De nagyon remélem, hogy addigra feljebb is tudok lépni.
Értsd meg végre, nem vagyunk egyformák. Nekem nem a trópusi tengerpart az álmom, hanem a hegyek. És az itt van bőven. Én szeretek sportolni, ennek következtében elég jó kondim van, várhatólag hosszú boldog nyigdíjas éveknek nézek elébe. Én soha nem unatkozom :)

Téged idézve:

Mindenki maga tudja, hogy hogyan szeretne élni!

Vedd már végre te is komolyan :)

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• timi2012
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17460 Írta: timi2012
timi2012 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem feltetlenül köt meg a magantulajdon,barmikor lehet berbe adni vagy eladni!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17471 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

timi2012 írta: Nem feltetlenül köt meg a magantulajdon,
barmikor lehet berbe adni vagy eladni!

No, igen! Ez valóban benne van a pakliban, csakhogy a kényszerlépésben vagy akkor bukta van az ügyön, mig én kényelmesen elköltözöm akárhova! A bérbeadás az jó, most már csak egy olyan bérlöt kell találni, aki fizet is, nem lakja le az ingatlant, és elég neki a 35 négyzetméter, s valahol a környéken dolgozik mert ott kapott munkát!

Nekem ezzel nem a nyugdijaskori helyzetben van gondom, hanem
amig a tuljadonos dolgozik, s ott kell munkába állnia ahol munka van
s nem ott ahol az ingatlant vette! Ez a nagy gond Mo.-on is! Nem
akarnak odaköltözni ahol munka van.....Ha nyugdijas már a tulaj,
akkor szuper egy ilyen kis lakás! Plane, ha valóban csak annyi az
ára!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17483 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia peteratde!
Ne haragudj meg, de nekem gyanus, Hany negyzetneter, mennyibe kerül, ezek fontos dolgok, vajon miert titkolod? A te dolgod, semmi közünk hozza, de erdekes,hogy hangsulyozod, nem mered leirni az arat.
Erdekes lehet, hogy amennyiben valoban olcso, akkor mik a fizetesi feltetelek. Valoban a tied lesz, vagy csk üdülesi jogot veszel? Üdülöterületen ez is lehetseges.
Aztan fontos, hogy milyen szerkezetü a lakas, vajon hany evig lehet lakni lenyeges felujitas nelkül. Fontos, hogy ha tulajdonod van, akkor bizonyos fejlesztesekhez, fenntartasokhoz hozza kell jarulni. Erdemes utananezni, azon a területen milyen fejlesztesek lesznek mostanaban, es mennyivel kell hozzajarulnia a tulajdonosnak. Ez bizony akar több ezer euro is lehet.
Ne ertsd felre, ha valoban jo, olcso es minden egyeb költsegmentes, az a legjobb.
Pl videken itt is olcsobbak a lakasok, mint varosban.
szia:
Eva