Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 7 hónapja #17190 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A lánya most 16 éves, de még 35 évesen is ezt fogja a poronty fizetni ilyen alacsony törlesztésnél,..

Egy kétélű dolog ez. Azt kell csak figyelembe venni, hogy így van lehetősége arra, hogy lesz egy SAJÁT lakása, ha ez még később is lesz, vagy nem csinál semmit és akár élni fog benne vagy 55évesen is lakbért fizetve. Nézőpont kérdése.
Az meg, hogy mennyi lesz a végén... hát ha nincs annyi kp. akkor nincs más mód. Jobb mint a babérjainkon ülni és várni, hogy legyen valami és annyi.
Nem azt mondom, hogy jobb akár 50%is többet fizetni azért ami a valós értéke, de jobb mint fizetni másnak ugyan azt a lovét és tudván tudva hogy sosem lesz lakásom. Lehetőség!!!

ui: hosszútávban gondolkodva akkor meg lesz már saját lakása az Ő gyerekének, de ez eléggé távlati. :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17192 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Végigszámlotad azt, hogy mennyi lesz a vége, és föleg MIKOR lesz az ingatlan a Te tulajdonod? Koleganöm vásárolt egy szép nagy lakást egy 4-es sorházban. (Tényleg szuper kéró!) 240 euró a törlesztése + rezsi. A lánya most 16 éves, de még 35 évesen is ezt fogja a poronty fizetni ilyen alacsony törlesztésnél, arról nem is beszélve, hogy a végsö ára (végösszeg) 47%-al lesz több mint maga avásárlási ár!
"NAGY BOLT.... "

Tehát 240 eurót fizet havonta + rezsit egy idézem "szép nagy lakást egy 4-es sorházban. (Tényleg szuper kéró!) " -ért. TE mennyit is fizetsz a te lakásodért havonta bérleti díjat? Es akár meddig fizeted soha nem lesz a tied. :P ;) B)

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Több
12 éve 7 hónapja #17193 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A nagy matekozásban ne felejtsük már az az ismeretlen tényezőt ami garantálom, hogy nincs benne egyetlen ilyen előnyös részletfizetési szerződésben sem: Meddig lesz a kecó x km-es környezetében jól fizető munka. Csak azért mert addig még úgy ahogy áll a lábán a dolog de hiánya esetén a hajadra kenheted a "nagy, saját tulajdonú és gyönyörű ingatlant (már ha nem húzza ki alólad a bank mert mondjuk még az első 15 év részletét sem fizetted ki)
Soha nem tanulnak emberek a hibáikból? Ráadásul még reklámozzátok is a hülyeséget? Gratula!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17194 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Gergö!
Azert ez a 10%-os önresszel lakast veszek - engem a magyar hitelekre emlekeztet.
Mert en ugy gondolom, mindenkinek sajat joga, hogy eldöntse, sajat lakasban akar-e elni, vagy bereltben. Mindengyiknek van elönye, hatranya.
De nezni kell a futamidöt is, es bizony 10% önreszt en kevesnek tartok. Es igen, vajon meg 20ev mulva is lesz-e munkaja peteratde-nek? illetve a futamidö vegeig?
Hitelt itt is adnak, talan tul könnyen is. De mindig nezni kell a realitasokat.Jo, most ennyit keres. Es ha beteg lesz mondjuk 3-4 honapra? Vagy ha elvesziti az allasat barmi miatt? Ha jo szakember, talal masikat, de lehet, lesz fel ev közben. Van-e eleg tartaleka erre?
Mindenre nem lehet felkeszülni, de nehany dologra igen.
Es vajin van-e a hitelnek egyeb költsege? Nekem pl a hitelhez kellett kötnöm egy biztositast is, azt is fizetni kell. Es bizony, amikor kesöbb tudtam elkezdeni dolgozni, mint terveztük, es a hitelt meg nem kaptam meg - mert jogerös müködesi engedely volt a feltetel - bizony ezt a biztositast mar fizetni kellett.
Szoval en mindezeket, es talan meg egyebeklet is figyelembe vennek.
Peteratde helyeben en meg varnek a lakas vetellel, amig több tartaleka lesz.
De az ö döntese.
szia:
Eva

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17195 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Hasonló gondjaim vannak. Ilyen 5-6 soros matek példákkal csináltak nem is tudom hány (átmeneti) gyönyörű lakás tulajdonost Magyarországon is. Ha jól tudom lassan át is adhatják a bankoknak és cuccolhatnak a híd alá. Bezzeg még a facebook-on is sajnálni kell őket és a kilakoltató cég alkalmazottait utálni. A szemetek! Hihetetlen.
Abszolut egyetértek veled, elöször kéne eksziztenciát alkotni, utána lehet ilyenekbe belevágni. Bár akkor már látni kell mindenkinek, hogy ingatlanba másként kell befektetni. Ez a minimálbéres munkám van mar x hónapja és már írom is alá a 20-30 éves havi néhány száz eurós fix kiadást ez öngyilkosság! Én testközelből láttam amikor 2-5 évvel a nagy saját tulajdonú, óriás, megabizniszből 100-200K EUR össze könyörgése, majd a bank kifizetése után maradt embereknek 20-30 ezrük egyébként integethettek volna 40-80K-nak. Nos, aki 5 évnél többet láthat ma Németországban az nem 1150-et kap kézhez azt garantálom.

Több
12 éve 7 hónapja #17196 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta: A nagy matekozásban ne felejtsük már az az ismeretlen tényezőt ami garantálom, hogy nincs benne egyetlen ilyen előnyös részletfizetési szerződésben sem: Meddig lesz a kecó x km-es környezetében jól fizető munka. Csak azért mert addig még úgy ahogy áll a lábán a dolog de hiánya esetén a hajadra kenheted a "nagy, saját tulajdonú és gyönyörű ingatlant (már ha nem húzza ki alólad a bank mert mondjuk még az első 15 év részletét sem fizetted ki)
Soha nem tanulnak emberek a hibáikból? Ráadásul még reklámozzátok is a hülyeséget? Gratula!

Én értem, hogy ne vegyen az ember. De akkor éljen 60évig egy bérlakásban mikor ennyi idő alatt vehetne? :huh: Én értelek csak nem fogadom el.
Vissza vezetve 50 évre az itteni helyzetet akkor is meglehet élni ugyan azon a helyen ahol ma is sokan vannak és dolgoznak akkor egy ilyen erős országban valószínű így is lesz. Ha nem akkor meg oly mindegy hol él az ember... relatív kidobott pénz lesz mind2. A bérlet az akkor a lakás ha elveszik akkor....
több mint 15 éve albérletről albérletre élek, átérzem a helyzetet