Németország vagy Magyarország?
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
mahlzeit írta: KFZ-nek lehet nem szimpatikus, de a melohelyemen igen is tema tobbszor is a "vagyonkezeles". A tozsde, papirok stb.. Es nem okoskodnak, hanem ertik, mi hogy mukodik.(De lehet csak rossz ideologiai kornyezetben szocializalodtak) Benne van a kulturajukban, ki tud szamolni dolgokat es tervezi az eletet. Es van ELVARASUK, tudjak mit miert csinalnak. Ennek csak a halvany szelet lattam Mo.-on.
Örülök, hogy értők között dolgozol...de akkor mi a fenének dolgoztok egy cégnek, ha annyira látjátok a lehetőségeket előre és meg is tudjátok tervezni mi, miből, meddig....(feltéve, hogy van tőkétek....ha meg nincs akkor azért ismerd el furcsa kissé az okfejtésed)
Azért lásd be valahol sántít a dolog, látod, tudod, megtervezed, betakarítod...és még is alkalmazott vagy
Nem akarok veled veszekedni! részemről le is zárom a témát de(!) ami ellen lázadok az az, hogy úgy adod elő a dolgokat mint Aki egy üveghegy tetejéről látja a világ lényegét. Közben meg előadod, hogy akinek nem jött össze valamiért az meg is érdemli....
Van barátom aki megtervezte, betakarította (sok tíz milliót/hó) majd egy nap alatt el bukta, mert elhitte, hogy ha tervez akkor az majd be is jön a megtanultak alapján (közgáz, külker, logisztika, jog felsőfokon! igen mind a négy külön-külön)
És ismerős is van aki tojik a konvenciókra és képes heti 5-10%-ot kifejni a tőzsdéből. De Ő egy percig sem tervez.(viszont nem árulja el a dög, hogy hogy kell csinálni ) No ez a piac! Ö meg mint egy kofa Csak jobban öltözik, meg a legrosszabb autója is BMW GT.
Lehet, hogy persze Ő is padlót fog...ki tudja?
De igen, egy alkalmazottnak nem illik hanem kötelező az életpálya tervezés. Ebben igazad van. (de akkor hagyjuk a pénzpiaci okoskodást!)
Ismét egy érthetetlen dolog: mi a fenének kellett új NIC névvel regisztrálnod??????????
zárom az ügyet.
Üdvözöllek kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Miklós írta: Hát igen. Emlékszem egy iskolai felmérésre évekkel ezelőttről, hát nem semmi volt. A megkérdezett gyerekek nagyon kis százaléka választott volna olyan szakmát, ahol effektív dolgozni is kell.
Először is a fejekbe kellene rendet rakni, arra pedig még rá kell szánni némi időt.
Amíg a spekuláció, a munka nélküli jövedelemszerzés a favorit az értékteremtő munkával szemben és a gyermekek is ezt látják nehezen fog változni...sajnos.
( persze a spekuláció is munka, csak improduktív)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Munkaruha, népautó, esetleg egy minőségibb öreg járgány, ezzel szemben napszemüveg, öltöny, legmodernebb luxusautó. Te mifelé orientálódnál ?
Igaz a mondás, ha dolgozol, nem érsz rá pénzt keresni.
Viszont én nyugodtan alszok
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Odahaza már 5 éve nem kaptunk családi pótlékot a lányom után. Itt megkaptam az itteni bejelentkezésem napjától visszamenőleg, és egészen addig míg elvégzi az egyetemet.
Abban viszont egyetértek, hogy a fejekben rendet kell(ene) rakni végre. Ha valaki kijön, az vegye tudomásul, és törődjön bele, hogy az esetek többségében kevesebb bérért, vagy legjobb esetben ugyanannyiért jobban kell teljesítenie, hogy megőrizze, vagy megkapja a munkát. És az itteni munkamorálhoz is hozzá kell szokni. Ahol most dolgozom, van egy 15 perces délelőtti szünet (Brotzeit) és egy 30 perces ebédidő. A valóságban ez 10 perc és kb 23-24 perc, mert mikor kezdődik, akkor még dolgoznak, aztán el kell menni blokkolni, és a szünet vége előtt min 3 percel már a gyülekező helyen kell lenni, mert osztják ki ki hol fog dolgozni. Aki ezt nem tudja elfogadni, az tényleg ki se jőjjön. Nekem szerencsém az, hogy otthon is hasonló morállal dolgoztam.
A másik, hogy nem szabad megkérdőjelezni még godolatban sem, hogy a főnöknek igaza van. Csak azzalk foglalkozni, ami a feladat.
Persze ez a kétkezi munkára igaz, talán ott sem mindenhol. Ahol már megismertek, ott előfordult, hogy elfogadták a javaslataimat, azért sem harapták le a fejemet, ha nem volt jó. De ott már bizonyítottam!
A másik, hogy aki dohányzik, illetve sokat költ italra, nem tudja beosztani a pénzt, az könnyen elúszik. Én nem dohányzom, és egy üveg vor átlag egy hétig tart. Mást pedig nem iszom (alkoholos italt) Így lehet jól élni és megtakarítani is.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Semmi ilyet nem adtam elo, csak hozza adtad a mondanivalomhoz te sajat percepciodat a bankokkal kapcsolatban. Meg szimplan rovid egy komment a tema kifejtesehez, de mivel nem ismersz, ne itelj elore!kfz írta: Nem akarok veled veszekedni! részemről le is zárom a témát de(!) ami ellen lázadok az az, hogy úgy adod elő a dolgokat mint Aki egy üveghegy tetejéről látja a világ lényegét. Közben meg előadod, hogy akinek nem jött össze valamiért az meg is érdemli....
Üdvözöllek kfz
A szerinted "lozung" befektetesi elvarasok meg szimpla matematika. Ha az elmult 5-10 evben egy banki betet hozott evi 7-12% evi kamatot "rizikomentesen", akkor semilyen cegtol, befektetotol ne varj el 20%alatti hozam elvarast. Az egesszel azt akartam kifejezni, hogy egy evi netto 20% elvaras az nagyon messze van az extra profittol. a masik dolog meg nem arrol szolt, hogy mi vagyunk a penzpiac capai, hanem arrol, hogy itt van "altalanos" penzugyi ismeret. Az atlagember ismeri a folyamatokat es eltudja donteni, hogy mit milyen rizikoert vallal!! Ez nem azt jelenti, hogy ez megvalosithato, csak azt, hogy tudjak miert ne vegyenek fel devizahitelt v. ha tozsdere megy, akkor mi az a hozam amiert megeri csinalni. Ennyi volt a mondanivalo. Kapitalizmus van, az emberek maskepp szocializalodtak.
Emellett igen, en is majdnem(!) vettem fel devizahitelt. 20miot akartam 2007-ben egy epitkezesre. De elotte beszeltem egy olyan emberrel, aki sokat forgatja a kozgaz konyveket:) Azt mondta a japan jent es CHF-et felejtsem el. Az EUR esetleg, de k. rizikos. Nem vettem fel, Ft-ot sem. BAr sokat kerestem volna most az elotorlesztessel:)
Emellett lehet hihetetlen, de alkalmazotti munkaviszonybol is lehet annyit keresni, hogy gondolkozni kelljen a megmaradt penz "vagyonkezeleserol". Ez otthon megint nem problema:(, de itt termeszetes, hogy ezen gondolkoznak az emberek.
MAsik nicket meg azert regeltem, mert az elozo inaktiv lett. POntosabban azza tettem. A forumszabalyzat szerint az meg torlodik adott ido utan. Roviden ennyi:)
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
TEljesen egyetertek! Talan majd a kov, generacio.. Ezert vagyok kulfoldon. Volt lehetosegem es egy eletem van. MIkor a kulonbsegekrol beszelek, a leheto legtavolabb alljon tolem az otthon maradottak "lenezese".Miklós írta: Kedves mahlzeit !
Azért van még némi különbség a két ország között, egyébként nagy vonalakban egyetértünk.
Ugye nálunk volt egy úgynevezett szocializmus, utána egy rendszerváltás, majd egy kis - egyesek által vadkapitalizmusnak, megint mások által szabadrablásnak hívott - pihenő után elvileg épülne a gazdaság. Hogy mennyire épül és mennyire nem, az már más kérdés, maradjunk annyiban, hogy épülget.Eljön annak is az ideje, csak ki kell várni. Kb a most felnövő generáció lesz az, aki az ú.n. nyugati szemléletet meg tudja valósítani, de még hosszú út vezet el addig.Ennek csak a halvany szelet lattam Mo.-on.
Hát igen. Emlékszem egy iskolai felmérésre évekkel ezelőttről, hát nem semmi volt. A megkérdezett gyerekek nagyon kis százaléka választott volna olyan szakmát, ahol effektív dolgozni is kell.Az egyik a tudatos karrierepites! Amit DCT is allandoan hangsulyoz! Gyerekkortol!
Először is a fejekbe kellene rendet rakni, arra pedig még rá kell szánni némi időt.
Attol viszont felek, hogy a fejekben nem lesz gyorsan rend. Sajnos rosszak a tapasztalataim:(