Németország vagy Magyarország?
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Magyarországi viszonylatban ott elég jól fizettek, dolgoztak is ott az ország minden pontjából. Sajnos hiába a mobilitásuk kizárt, hogy ennyi ember munkát találjon M.országon.
A mai újság foglalkozott épp vele, hogy lassan 10 millió ember fog kivándorolni itthonról kétségbeesésében.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
mahlzeit írta: Konteo teoriakkal meg nem tudok vitatkozni valoban, de azert szivesen elolvasnek valami tenyleg tenyszerut a 90es evek feltokesiteseirol..
Na szoval a nemetorszagi utalas abbol jott, hogy aki vmi hasonlo allami atyaskodast elvar, az nem jo helyen jar. Ennyi
(A szules topicot meg nem jol olvastad. Sehol nem irtam a par honapot.)
Örömmel olvasom, hogy összeesküvés elméletnek véled a valóságot...ez megmagyarázza a pénzpiacokhoz való hozzáállásodat ami a bejegyzéseidből lejön számomra.
Gondolom egy havi sok milliót kereső pénzügyi guru vagy aki a tőzsde császára.
Vagy ha csak egy alkalmazott aki hallott ezt azt befektetési lovagoktól az ismét más tészta.
15%, 20% 50% dobálózol a lózungokkal ,ennyni az elvárt...ez alatt nem...meg növekedés, gazdasági felpörgés...stb
Árfolyam nyereség, befektetés, elvárt haszon nem értelek, ha ennyire vágod akkor miért nem kerítesz ott németben olcsó hitelt, aztán itthon kivennél belőle 20%-ot és legalább 10% nyereséged lenne.
Ja, hogy a haverok is inkább bukóban vannak, mert az igazi pénzemberek legyalulják a pénzpiacok minden ágát? Na és?
Tudományoskodóan akkor is lehet róla beszélni........igaz?
Ha annyira egyszerű lenne a pénzvilág mint ahogy előadod gondolom már valami pálmafás szigeten nyaralnál egész évben!
Az ország nagy része bedőlt a csalinak (szerintem Te is, csak titkolod ) most meg Te is mint a legtöbben utólag vagytok okosok (vagy okoskodók?)
Végezetül: persze keresek neked hozzá sajtót, hogy lásd a feltőkésítést, de mondjuk tanult ember lévén a neten megtalálod csak ne a ballib oldalakon keresd
üdv kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Egyébként édesanyám nyudijas (78), 140 ezer a nyugdija, és a saját tehermentes lakásában él szuperül (ámogatásunk nélkül) úgy, hogy 1965 óta özvegy és egyedül nevelt fel engem! Aki tehát nem tud jól megélni otthon, az valami alapvető hibát csinál! Pl. nem oda megy ahol jobban tudna keresni! (Itt a BRD-ben is oda költöztünk ahol jó munka volt.) Borsodba nem fog az ipar odaköltözni, mint ahogy itt sem költözik Mecklenburgba.....
DCT!
szerinted mindenki aki rosszul él saját maga miatt él rosszul.....fene tudja, lehet.
Van benned egyfajta hurrá optimizmus....lehet, hogy be is jöhetne.
De van az a régi vicc amiben a téeszesítők annak idején fokozni akarták a termelést a kolhozban, jobbnál jobb ötletekkel, viszont még mielőtt az öreg paraszt tökére viharlámpát köttettek volna, hogy éjszaka is tudjon kaszálni a szerencsétlen megszökött...
No szerintem veled is így lennének a kolhoz dolgozói
viszont a röghöz kötöttség és a röghöz kötödés történet az nagyon is jelen van az országban...de ha mindenki elmegy, ki marad itt kiírjuk, hogy Mo ideiglenesen zárva?
Örülök édesanyád sikerének, viszont Én voltam bankban ügyintézésre sorban állva, mikor bejött két nyugdíjas néni, érdeklődni hogy megjött e a nyugdíj.
Mondták az ügyintézők, hogy még nem. Közben észrevették, hogy a pulton kis tálkában sütemény (keksz) van. Kérdezték vehetnek e belőle. Persze. Belemarkoltak! Furcsa pillantásomra az egyik néni (idős hölgy) szemlesütve mondta "elnézést, de két napja nem ettünk és a nyugdíj még nem jött meg" SZERINTEEEED?
Ők is dolgozhatnának hatékonyabban?
nehéz ügy meggyőzni téged
üdv kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ertem! Sajnalom, hogy ilyen vilagban kell elned..kfz írta: Örömmel olvasom, hogy összeesküvés elméletnek véled a valóságot...ez megmagyarázza a pénzpiacokhoz való hozzáállásodat ami a bejegyzéseidből lejön számomra.
..
Az enyem egy kicsit mas. Nem fogjuk egymas utjat keresztezni. (Meg egy jotanacs, ez a magas lo stilus nem fog bejonni, ha Nemetorszagba keszulsz.)
Peace.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az a gond, hogy valahogy a fejekben benne van ez a "lakas fetis". Ha megveszik akkor nem mozdulnak. En is pont igy voltam:) Itt meg teljesen mas a stilus. Nem egy olyan nemet kollegam van aki vastagon megtehetne, hogy hazat vesz es nez ram furcsan, mikor kerdeztem rola. Minek? Volt a viszont kerdes.magyaranyuka írta: Ez nagy igazsag.
Magyarorszagon a mobilitas konvergal a 0 fele.
(Ehez parosul a sajat tulajdonu lakas is helyhez koteskent pluszba)
Csak lassan az osszes ceg kivonul Mo-rol.........
A masik oldal, hogy itt viszont van hova mozogni. Mo.-on van Budapest es videk. BUdapestre erdemes munka szempontjabol mozogni, videkre nem nagyon. Kelet Mo-n meg eleg sok helyen csak vegetalas van.
Tehat hiaba az akarat, jelenleg a munkaeropiac eleg fagyott allapotban van..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem, ök ezt lekésték! A két néninek fiatalkorában kellett volna jobban helyezkednie! Az ilyen emberek a kapitalista rendszer vesztesei, de nehogy már ezért a mostani társadalom legyen felelös! Miért nem képzett soha semmilyen tartalékot? Söt, valószinü, hogy saját házban laknak, amit nehezen tudnak fenntartani >> el kell adni! Sorolhatnám, de nem teszem! Nagyon sokan éltek annak idején háztájiból, s piacoztak. Sokak eltartottak voltak mert háztartásbeliként életek, igy semmit nem fizettek be a nagylábosba! Nem teheted azonban a mai rendszert ezért felelössé! Ki és föleg MIBÖL adjon nekik többet?kfz írta: Közben észrevették, hogy a pulton kis tálkában sütemény (keksz) van. Kérdezték vehetnek e belőle. Persze. Belemarkoltak! Furcsa pillantásomra az egyik néni (idős hölgy) szemlesütve mondta "elnézést, de két napja nem ettünk és a nyugdíj még nem jött meg" SZERINTEEEED?Ők is dolgozhatnának hatékonyabban?nehéz ügy meggyőzni téged
Ha megemelik a mostani nyugdijjárulékodat, akkor a barikádokra mész!
(Ebböl kaphatna a két néni többet!)
Az ilyen személyek örüljenek, hogy egyáltalán van amit kapnak. Itt a BRD-ben legtöbbször az ilyen személyek szociális segélyen tengödnek, vagy Hartz 4-en!
DCT