Németország vagy Magyarország?
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Nalátod. Ezt mind rajtad keresik.mahlzeit írta:
A 20% egyaltalan nem egy extrem dolog. Ha en pl. reszvenyekbe teszem a penzem vagy barmilyen rizikos dologba, elvarok egy min 15%-os hozamot, kulonben nem teszem oda. Nem er annyit a "keresheto" minusz, a riziko, hogy odategyem a penzem kevesebbert. Csak 1 pelda.Attila_BRD írta:
MO-on nem ritka a netto 20% nyereség adózás után (!!!) a bankoknál.Ez hihetetlen...nem hiszem el, hogy vannak még emberek akik elhiszik, hogy Mo-n a bankok veszteségesek....
.
Ha te a Lajtátol nyugatra is megcsinálod Soros Ur is kezet csokol.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: 2 dolgozó személynél ez már 180 ezer + CSP.
Ebböl miért is nem lehet egy kérót fenntartani támogatás nélkül?
mert Én az un. kaltmiete árat írtam, nem számoltam még a rezsit: közös ktg, gáz, víz, villany, csatorna, telefon usw...
Ha Te ennyiből kijössz akkor gyere gyorsan és egyél keveset,mert a fizetésedből a CSP-vel együtt csak annyid marad, hogy a két poronty ne haljon éhen.
Egyszóval mire kifizeted a bérlet rezsi ktg-t, jó ha marad 70-80 ezer Ft.
az meg olyan 250-280 euro/hó 4 főre.
Azt meg már régen kitárgyaltuk itt, hogy a kaja drágább havonta itt mint BRD-ben.
Tehát 250-280 euro/hó az napi 8,2-9,2 euro négy főre!!!!!!!!! Te ebből meddig jutnál?
Gyanúzom, hogy a legközelebbi önkormányzat népjólléti irodájáig.
Bár van a neten egy "jópofa" excel tábla amin valami nyálas brókercsemete kiszámolta, ha mindennap fekete teát iszol egy szelet kenyérrel, meg némi vékony margarinnal(3X) + hétvégén kifli+2,5 dl tej meg mogyorónyi vaj(hiszen a hétvége ünnepnap) akkor fejenként 27.000.-Ft ból meg van a megélhetés lakhatásostól a famíliának. Ja fürdés heti 1X ....fűtés +5 celsiusig....
Igazad van tényleg meg lehet ennyiből is élni
Minden elismerésem, megoldottad Mo gazdasági bajait!
Mint grafikus, kékre festetted az eget
üdv kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Attila_BRD írta: Faustregel: ha a doboz ugyanakkora és az ár is megegyezik akkor kevesebb van benne.
Ez érvényes a bankokra is átvitt értelemben.
Nem, hogy kevesebb, de nem is ugyan az van benne mint a nyugati régióban.
Kevesebb és silányabb, kétszeres áron
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Igen, es? Egy asztalos ha csinal egy konyhabutort 150e-bol, majd eladja 800e-ert, akkor mennyi a nyeresege? Mo.-on raadasul nem is adozik rendszerint, szamla nelkul megy a buli. Megkovezed erte? Ha csinalsz egy ceget, ami masoknak nyujt szolgaltatast, azaz masokon keres, mennyi a befektetes utani hozam elvarasod? 1%, 50%? A gazdasag egy korforgas, arrol szol. Raadasul ezt ugy kell nezni, hogy most 20% felett, de lehet jovore -5%.Attila_BRD írta:
Nalátod. Ezt mind rajtad keresik.mahlzeit írta:
A 20% egyaltalan nem egy extrem dolog. Ha en pl. reszvenyekbe teszem a penzem vagy barmilyen rizikos dologba, elvarok egy min 15%-os hozamot, kulonben nem teszem oda. Nem er annyit a "keresheto" minusz, a riziko, hogy odategyem a penzem kevesebbert. Csak 1 pelda.Attila_BRD írta:
MO-on nem ritka a netto 20% nyereség adózás után (!!!) a bankoknál.Ez hihetetlen...nem hiszem el, hogy vannak még emberek akik elhiszik, hogy Mo-n a bankok veszteségesek....
.
Ha te a Lajtátol nyugatra is megcsinálod Soros Ur is kezet csokol.
A Lajtatol nyugatra mas az elvaras, mert kisebb az inflacio. Kollegam "rizikomentes" vallalati kotvenyekbe fektet, elvart haszna min. 8%. Tozsden szerinte min. 15%, de felette. Alatta nem eri meg. Akkor keres mast.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kfz írta: 1 Én az un. kaltmiete árat írtam, nem számoltam még a rezsit: közös ktg, gáz, víz, villany, csatorna, telefon usw...
2 Azt meg már régen kitárgyaltuk itt, hogy a kaja drágább havonta itt mint BRD-ben.
3 Mint grafikus, kékre festetted az eget.
1 Ezek mind tőled függnek! Én pl a jólszigetelt kéróm fűtésénél visszakapok majdnem minden évben! Furattam egy kutat abból meg locsolom a kertet... s a tetőn a solárkütyü rádolgozik a melegvizre....(Ez másnak is megy)
2 Ez természetesen butaság, mert én már felsoroltam, hogy összképben messze olcsóbb, de az előrefűszerezett kenguru combhúz kilója valóban drágább!
3 Talán vissza kéne olvasnod. Én soha egy szóval sem mondtam hogy otthon vagy itt könnyű! Azt hajtogatom állandóan hogy azok az emberek akik itt sokszor 10 órát dolgoznak, spártai módon élnek (mint "Petárda") -kuncogás- és mindent megragadnak a takarékoskodásra (keleten élnek) azok ekkora és ilyen ráforditással otthon is meg tudnának élni! S nem is rosszul!
Egyébként édesanyám nyudijas (78), 140 ezer a nyugdija, és a saját tehermentes lakásában él szuperül (ámogatásunk nélkül) úgy, hogy 1965 óta özvegy és egyedül nevelt fel engem! Aki tehát nem tud jól megélni otthon, az valami alapvető hibát csinál! Pl. nem oda megy ahol jobban tudna keresni! (Itt a BRD-ben is oda költöztünk ahol jó munka volt.) Borsodba nem fog az ipar odaköltözni, mint ahogy itt sem költözik Mecklenburgba.....
DCT
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Naja, ugy tudom egy tanár se kap netto többet.Egyébként édesanyám nyudijas (78), 140 ezer a nyugdija, és a saját tehermentes lakásában él szuperül