Németország vagy Magyarország?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja #12397
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Bár megfogadtam, hogy nem fejtegetem tovább a nézeteimet, mégsem tudom megállni. Főleg egy másik topikban elhangzottakra reagálnék, de mivel ott erősen off, inkább itt.
Nyáron jöttemki, tehát már fél éve vagyok itt, azt gondolom, már elég sokat tapasztaltam meg itt, és még nem szakadtam el otthonról sem. Jelenleg egyedül élek.
Netto 1250-1300 között keresek átlagban, ezt utalják a számlámra.
Ebből eddig átlagban havi 600 EUR-t takarítottam meg, és ha leszámítjuk, hogy otthon nagy kertes házban laktam, itt pedig egy 40 nm-es garzonban, lényegesen jobban, magasabb színvonalon.
Ennyit arról, hogy itt ennyiből (1200-1300) csak nyomorogni lehet.
Ma vettem 3 kg narancsot (akciós volt) és 3 kg almát. Ezt otthon nagyon régóta nem tehettem meg, A napi kalória bevitelem kb fele gyümölcs, gyümölcs joghurt, és egyég tejtermék, valamint magvak ( mogyoró, mandula)
Naponta úszom, tórázom, gyakran asztali teniszezek.
Csak azt tudom mondani, hogy aki tud és akar dolgozni, ÉS TUD NÉMETÜL az itt sokkal jobban élhet. Ha nem tudtok dolgozni, tanuljatok! Nyelvtudás nélkül tényleg csak akkor sikerülhet, ha valaki segít, és nem vág át, de akkor sem fogja soha otthonosan érezni magát. És ez hosszútávon nagyon fontos.
Nyáron jöttemki, tehát már fél éve vagyok itt, azt gondolom, már elég sokat tapasztaltam meg itt, és még nem szakadtam el otthonról sem. Jelenleg egyedül élek.
Netto 1250-1300 között keresek átlagban, ezt utalják a számlámra.
Ebből eddig átlagban havi 600 EUR-t takarítottam meg, és ha leszámítjuk, hogy otthon nagy kertes házban laktam, itt pedig egy 40 nm-es garzonban, lényegesen jobban, magasabb színvonalon.
Ennyit arról, hogy itt ennyiből (1200-1300) csak nyomorogni lehet.
Ma vettem 3 kg narancsot (akciós volt) és 3 kg almát. Ezt otthon nagyon régóta nem tehettem meg, A napi kalória bevitelem kb fele gyümölcs, gyümölcs joghurt, és egyég tejtermék, valamint magvak ( mogyoró, mandula)
Naponta úszom, tórázom, gyakran asztali teniszezek.
Csak azt tudom mondani, hogy aki tud és akar dolgozni, ÉS TUD NÉMETÜL az itt sokkal jobban élhet. Ha nem tudtok dolgozni, tanuljatok! Nyelvtudás nélkül tényleg csak akkor sikerülhet, ha valaki segít, és nem vág át, de akkor sem fogja soha otthonosan érezni magát. És ez hosszútávon nagyon fontos.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 10 hónapja #12411
Írta: DECOTEXT
Utólag is bocs' mindekitől, nem szoktam így személyeskeni, de ezt a tömény hülyeséget, csak ilyen drasztikus megjegyzéssel tudom illetni! S pont olyanok dumálnak igy akik nyakig ülnek a a vízben, (?) s nem veszik észre, ha valaki a partról integet nekik, hogy merre ússzanak, mert nem akarják észrevenni!!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Hát, valóban az, mert horzsolásod sincs, hogy miről beszéltem, de amíg otthon egy ássa az árkot, három nézi a sörivás közben, addig otthon nem lesz semmi! Meg vagyok győződve arról, hogy téged (nem is kicsit) agymostak!kfz írta: Ez buta példa volt! kfz
Utólag is bocs' mindekitől, nem szoktam így személyeskeni, de ezt a tömény hülyeséget, csak ilyen drasztikus megjegyzéssel tudom illetni! S pont olyanok dumálnak igy akik nyakig ülnek a a vízben, (?) s nem veszik észre, ha valaki a partról integet nekik, hogy merre ússzanak, mert nem akarják észrevenni!!
DCT
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 208
12 éve 10 hónapja #12439
Írta: kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
látod, ha már agymosásról beszélünk az ilyen panel szövegek miatt (egy dolgozik, három nézi) Én úgy vélem nálad nem, hogy kimosták, inkább a helyét feltöltötték mások mosólevével
Pont ma itt Mo-n ez lehetetlen, mert vagy nincs melód, vagy széthajtanak mint egy öreg varrógépet!
Egy lapátol, kettő nézi...mi?
Gondolom akkor Te is azok közé tartozol akik elhiszik, hogy anno Mi etettük az oroszokat és rothadt orosz almát kaptunk helyette amiből az oázis üdítőt csináltuk, hogy ne érje kár az országot... szállj már le közénk. Ki is az agymosott?
Te lennél a világítótorony? Inkább egy kaleidoszkóp
A személyeskedést meg tényleg ha kérhetlek hagyjuk, méltatlan mindkettőnkhöz.
Hidd el írásban verhetetlen vagyok.(az anyázás meg tényleg méltatlan lenne részedről)
Ha már törzstag vagy itt koncentrálj inkább a mások segítésére mint kioktatására. Hidd el akkor is szakértő Istenként fognak tisztelni, ha kissé leereszkedőbben mutatod az útirányt.
Köszönöm a figyelmed
üdv kfzB)
Pont ma itt Mo-n ez lehetetlen, mert vagy nincs melód, vagy széthajtanak mint egy öreg varrógépet!
Egy lapátol, kettő nézi...mi?
Gondolom akkor Te is azok közé tartozol akik elhiszik, hogy anno Mi etettük az oroszokat és rothadt orosz almát kaptunk helyette amiből az oázis üdítőt csináltuk, hogy ne érje kár az országot... szállj már le közénk. Ki is az agymosott?
Te lennél a világítótorony? Inkább egy kaleidoszkóp
A személyeskedést meg tényleg ha kérhetlek hagyjuk, méltatlan mindkettőnkhöz.
Hidd el írásban verhetetlen vagyok.(az anyázás meg tényleg méltatlan lenne részedről)
Ha már törzstag vagy itt koncentrálj inkább a mások segítésére mint kioktatására. Hidd el akkor is szakértő Istenként fognak tisztelni, ha kissé leereszkedőbben mutatod az útirányt.
Köszönöm a figyelmed
üdv kfzB)
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 21
12 éve 10 hónapja #12509
Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Szia Peteradte!
Örülök és 'gratulálok', hogy megtaláltad a számitásodat. Nem minden az anyagiak. Bár kisebb helyen laksz most, de jut idot és pénzed olyan dologra ami boldoggá és kiengyensulyozottá tesz és ez a lényeg. Ez a nyugodság, kiegyensulyozottság és biztonság ami hiányzik Magyarországon.
Örülök és 'gratulálok', hogy megtaláltad a számitásodat. Nem minden az anyagiak. Bár kisebb helyen laksz most, de jut idot és pénzed olyan dologra ami boldoggá és kiengyensulyozottá tesz és ez a lényeg. Ez a nyugodság, kiegyensulyozottság és biztonság ami hiányzik Magyarországon.
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #12512
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Pontosan, ahogy mondod.
"In der Ruhe liegt die Kraft. " (Nyugalomban van az erő )
"In der Ruhe liegt die Kraft. " (Nyugalomban van az erő )
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja #12519
Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Köszönöm magyaranyuka,
ma már voltam dolgozni, eddig szabin voltam (4 hét). Mikor megjöttem kajáltam, aszaliteniszeztünk egy órát, aztán lazításnak úsztam egyet. Hányan tehetik ezt meg otthon
ma már voltam dolgozni, eddig szabin voltam (4 hét). Mikor megjöttem kajáltam, aszaliteniszeztünk egy órát, aztán lazításnak úsztam egyet. Hányan tehetik ezt meg otthon