Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 10 hónapja #12097 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergő, nem, nem tett említést, de a létfenntartása ezek szerint 590 euró.
Azt, hogy valaki havonta vesz-e magának új ruhákat, könyvet, kiegészítőt a lakásba, azt meg úgyis mindenki maga dönti el, meg az igényei.

Ha 1500 euróról beszélünk, és 600 euró a létfenntartás, akkor még mindig van 900 euró maradék a zsebében havonta.
Ha nincs váratlan kiadása, mert azért vannak ilyen hónapok is jó esetben, és mondjuk kis ideig lemond az egyéb igényeiről, akkor ezt a maradékot félreteszi, 3-4 hónap alatt lesz annyija, hogy majd legyen valamilye a váratlan kiadásokra.
És onnantól kezdve meg akár fel is élheti ezt a maradék 900 eurót is minden hónapban... Vagy mondjuk plusz 400-at, és még akkor is marad 500 euró...

Én csak azt éreztem erősnek, hogy 1500 euró csak éhenhalásra elég. Ez nem igaz.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12098 Írta: astarta

DCT,

itt most arról volt szó, hogy a léfenntartáson kívül még marad kb. 900 euró havonta... De legyen csak 500 euró. Amit fel lehet használni váratlan kiadásokra.
Persze ha van váratlan kiadás, félretenni már nem lehet az biztos.

Nekem épp az ellenkezője jutott eszembe annak amit Éva írt.
Lehet, hogy valaki itt is ugyanolyan színvonalon tud megélni, mint otthon, de még így is megéri neki itt lenni, mert már tele van a hócipő azzal, ami otthon folyik, meg hogy hallgatni kell az elkeseredett emberek siránkozását... Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy most nem jobb valakinek itt, mint otthon lenne, de pl. a gyerekének már lehet, hogy jobb lesz, ha itt nő fel.
Ugye ez ismerős? Mintha ti is ezért jöttetek volna ki.

Több
12 éve 10 hónapja #12099 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem is érveltem mellette mert az életvitel elég tág határok között mozoghat. Mondjuk havi 400 és 5000 között. Nos, akkor 590-ről megkérdőjelezni az 1500 életszínvonalat. Hmmm. Mondjuk úgy, hogy furcsa volt, nekem legalább is inkább az 1500 az mint az 590 tűnik reálisnak.

Több
12 éve 10 hónapja #12100 Írta: astarta

Az 1500 euró csak azért kérdőjeleződött meg, mert az lett írva, hogy az csak éhenhalni elég.

Több
12 éve 10 hónapja #12102 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nézőpont kérdése :) de valóban akkor arról lehet szó, hogy már én sem tudok minden esetben a sorok között olvasni. :laugh:

• Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja - 6 éve 5 hónapja #12105 Írta:
válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia astarta!
Igen, igazad van ebben is! Csak azt irtam le, hogy ha mionden OK, akkor is hianyozhat az embernek a hazaja. Egyebkent en otthon jol megvoltam, de tenyleg elegem volt a sok sirankozasbol - nemcsak az emberektöl, hanem a tv,radio, stb - es ami otthon folyik, abbol is.
Szerintem 1500 euro netto altalaban böven eleg, abbol meg lehet sporolni, ha valaki okosan hasznalja fel. Es igen, barmennyit el lehet költeni, ezt tudjuk. Meg azt is, amikor valaki munkanelküli, de pl a draga mobiltelefont meg veszi minden gyerekenek, mert anelkül nem lehet elni...
Aztan nekem olyantol szokott mindig tele lenni a hocipöm, amikor pl nyafog, hogy semmi penze, a gyereknek nem tudja az ebedet befizetni az iskolaban, de a szajaban mindig ott log a c i g i ....
Itt mintha nem hallanek olyan sok hasonlot, de persze lehet, csak nem tudok meg elegge nemetül.
De az, hogy pl az üzletekben mindig tovabbi szep napot, hetveget, stb kivannak, es pl a Kauflandban szinte mindig külön megkerdezik, hogy elegedett vagyok-e....ilyen otthon azert ritka. De hogy ez nem attol függ, hogy valaki hogyan el, abbol is lathato, hogy otthon pl az egyik TESCO-ban a penztarnal mindig megtettek ezt - ugye, a TESCO dolgozoi nem keresnek valami sokat, ezt tudjuk...
szia:
Eva