Németország vagy Magyarország?
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
De azok számára akik most jönnek, jönnének, nem ez számít. Az, hogy a megfelelően megválasztott boltban (Aldi, Netto, Norma) lehet úgy vásárolni alapvető élelmiszert, hogy nem kerül többe, esetleg olcsóbb mint nálunk, és sokszor jobb a minősége.
Amiket én leírtam árakat, azokért jót állok, bizonyítani tudom. Meggyőződésem, hogy azzal segítünk fórumozó társainknak, ha ezeket leírjuk.
Odahaza volt élelmiszer boltom, sőt nagykereskedésem is. A legnagyobb erősségem mindig az volt, hogy megtaláltam a legjobb beszerzési forrásokat. Van közgazdasági végzettségem is, igazán tudom, hogyan milyen módon lehet összehasonlító árelemzést végezni. Ha összeállítanánk egy fogyasztói kosarat, és kiszámolnánk, hogy egy ember vagy egy család élelmiszer szükségletét, hol mennyiből lehet beszerezni otthon és itthon , szerintem sokan meglepődnének. Ha mellé tennénk azt is, hol mennyi ideig tart azt megkeresni, az még érdekesebb lenne.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
köszönöm a megtisztelő megszólítást, de elég lesz egy sima uram is .
Nem azt írtam, hogy szeméttel van tele a fórum, hanem hogy témába nem vágó szemetelés került bele. Igen én is elkövettem sajnos. De ez nem ugyanaz. Ha nem értesz egyet a szükségességével, akkor is vallom, hogy fontos a pontos fogalmazás, és fontos, a másik ember tisztelete, amit nem árt ha a stílusunkban is érvényesülni hagyunk.
Sajnos az az igazság, hogy lassan nem a nekivágás a világnak merész dolog, hanem az otthon maradás. Nem tudom a hírportálokat szoktátok-e olvasni, én igen. Már elég komoly elemzések is felvetik az államcsőd lehetőségét. De ha elkerüljük is, az nagyon sok és komoly megszorítással fog járni.Neki vagni a vilagnak, uj eletet kezdeni, nem lehet rozsaszinben feltüntetni, mert ez igenis kemeny es nagyon meresz dolog.
És eddigi tapasztalatom szerint az az építésvezető, aki azt mondja egy kőművesnek, hogy ugorj, nem sokáig marad az. Viszont az értelmes utasításokat valóban szó nélkül végrehajtják. De ez nálunk is lehetne így, csak meg kellene becsülni a jó szakembert.
Dolgoztam Münchenben építkezésen. Amikor az építésvezető csak úgy ordibált az emberekkel, még olyan is előfordult, hogy azt mondták neki "kinyalhatod a ...."
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
A "kikészülőknek" biztatásul:
Egyedül jöttem ki nőként 2005-ben Németországba, egy (azaz 1 !!) bőrönddel, zsebemben az előző hónapban megkapott kb 100 ezer Ft-tal és egy alap nyelvtudással. Mindent megértettem, hogy mit kell csinálnom, de véleményt már nem tudtam kifejteni.
De! Munkahelyem biztos volt, a magyar Munkaügyi Hivatal által volt minden elintézve.
Egy étteremben kezdtem el konyhán dolgozni. Étkezés és szállás automatikusan volt hozzá biztosítva.
Ahogy tudtam, beiratkoztam nyelviskolába, a németet tanulni.
Azóta sokat fejlődtem, épp a felsőfokúra készülődök!
Mindenkinek azt ajánlom, aki hasonlóképpen tesz, hogy jól gondolja meg, hogy mit tesz, mert nagyon nehéz volt nekem is kezdetekben, de mindenképpen megéri, mert veszteni nem sokat lehet!
Nyelvtudás+Spóroltpénz+Kitartás =Siker
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Mi lesz veled MAGYARORSZÁG???
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A magyar országos átlagkerteset közel 180 ezer/hónap. Ha ezt az átlagos árviszonyokkal összeveted, akkor bizony nem állnak otthon olyan rosszul mint ahogy azt sokan tálalják! Elég ha amikor otthon vagy, megnézed a multik elötti parkolókat! (TESCO/LIDL/SPAR/ALDI/STB) mindig tele van. A 2011-es kereskedelmi forgalom 835 milliárd fórinttal zárt, s ez 11%-al magasabb volt a 2010-esnél! Szerinted kik érték ezt el? Valaki csak költötte a pénzt, nem? Az ilyen kereset, természetesen egy Borsodban vagy Békésben ez csak álom, Budapesten meg alacsonynak számit! Felxibilitás alatt azt értem, hogy oda kell menni ahol pénzt lehet kerseni, mert a munkahely NEM MEGY HAZA SENKIHEZ! A Dunántúl mindig is jobban állt mint pl. az Alföld, a tanyavilág, vagy Hajdúbiharmegye, de nem ragadhatsz ki egy területet, ha statisztikát csinalsz! BP is beleszámit!!Miklós írta: Ezért vetettem fel, hogy nagyon csúszós talajra tévedt. Mit akar átlagolni mivel, kinek az átlagát kiével. Nagyon sok a változó ebben az egyenletben.
Nézd. Itt a BRD-ben is kb. 2300-2500€ körül van az átlagkereset, (statisztikailag) holott a tömeg ezt messze nem éri el. Megis igy kell számolni, s ebben benne a 100 leggazdagabb is!! Itt is vannak szegények és vannak gazdagok! Otthon sem más a helyzet! Itt a bayoroknál szuper magasak a bérek, Mecklenburgban meg gyakorlatilag, semmire sem elég!
DCT
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
DECOTEXT írta: Az optimizmus, a kitartás, és az önbizalom!!
A kérdést ugyanis, igy is lehet érteni, tehát valóban otthonról hiányzik az
az önbizalom és optimizmus, ami itt a BRD-ben meg van az emberekben!!
És ha a másik szempontból érted, akkor mi hiányzik?