Németország vagy Magyarország?
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #11012
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Kívánok nektek sok örömteli órát vasárnaponként a bevásárlóközpontokban!
Remélem kibírjátok még pár órán keresztül enélkül.
Én nem kérek belőle. 14 karácsonyt, 14 húsvétot és még 14 egyéb más magyar és német ünnepnapot áldoztam fel az életemből, amíg a vendéglátásban dolgoztam!
Soha többet nem teszem!
Remélem kibírjátok még pár órán keresztül enélkül.
Én nem kérek belőle. 14 karácsonyt, 14 húsvétot és még 14 egyéb más magyar és német ünnepnapot áldoztam fel az életemből, amíg a vendéglátásban dolgoztam!
Soha többet nem teszem!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11020
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Akkor ne tedd.
Azért azt beláthatod, hogy nem az eladóké, vendéglátósoké az egyetlen szakma, ahol vasárnap is dolgozni kell. Megnézném az arcodat, mikor vasárnap utaznál, de nem teheted, mert a mozdonyvezetők vagy kalauzok nem akarnak ezentúl vasárnap dolgozni. Vagy épp rosszabb esetben mikor baj esetén mentőt hívsz, de nem lesz mentős aki kimenjen, mert vasárnap nem akarnak dolgozni... És még kismillió példát lehetne említeni.
Azért azt beláthatod, hogy nem az eladóké, vendéglátósoké az egyetlen szakma, ahol vasárnap is dolgozni kell. Megnézném az arcodat, mikor vasárnap utaznál, de nem teheted, mert a mozdonyvezetők vagy kalauzok nem akarnak ezentúl vasárnap dolgozni. Vagy épp rosszabb esetben mikor baj esetén mentőt hívsz, de nem lesz mentős aki kimenjen, mert vasárnap nem akarnak dolgozni... És még kismillió példát lehetne említeni.
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11031
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Épp most beszéltünk a témáról a férjemmel is, és most mondta, hogy itt sem a szegény kereskedők kímélése miatt vannak zárva az üzletek vasárnaponként, hanem vallási okok miatt... Annak idején a CDU kezdeményezésére alakult így a dolog, csak hát számomra nehezen érhető, hogy ha Isten előtt minden ember egyenlő, akkor a vasárnapi munka alól a kereskedők-vendéglátósok miért is kivételek...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11048
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Egy kicsit utána olvastam, főleg számokat kerestem, ezt találtam amiből mindenki olyan kalkulációkat végez amilyet akar:
A magam részéről egy gyors számítás:
Ha 100 000 ember érintett, az 800 000 munkaóra, ezt elosztva 160-al, szerintem 5000-en elköszönhetnek az állásuktól. Pont erre van most szükség. Gratula!
http://metro-ger.tvn.hu/print.php?type=N&item_id=3
Ha 100 000 ember érintett, az 800 000 munkaóra, ezt elosztva 160-al, szerintem 5000-en elköszönhetnek az állásuktól. Pont erre van most szükség. Gratula!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #11052
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Azért ez a "megnézném az arcodat" egy kicsit kemény volt, nem gondolod Astarta?
Ne alacsonyodjunk már le az átlag magyar fórumokhoz, ahol semmi mást sem tesznek az emberek a mások szidalmazásán kívül..
Azt meg te is tudod, hogy nem arra gondoltam, hogy vasárnaponként teljesen meg kell az életnek állnia, hanem arra, hogy legyenek a dolgok emberségesebbek, és térjünk vissza a jól bevált és régen elfeledett hagyományainkhoz, amihez sajnos ebben a rohanó világban már nincsen lehetőség.
Mivel gondolom te is itt tervezed az életed, és nem M.o.-on, teljesen mindegy, hogy ott ki dolgozik vasárnap és ki nem..
Ne alacsonyodjunk már le az átlag magyar fórumokhoz, ahol semmi mást sem tesznek az emberek a mások szidalmazásán kívül..
Azt meg te is tudod, hogy nem arra gondoltam, hogy vasárnaponként teljesen meg kell az életnek állnia, hanem arra, hogy legyenek a dolgok emberségesebbek, és térjünk vissza a jól bevált és régen elfeledett hagyományainkhoz, amihez sajnos ebben a rohanó világban már nincsen lehetőség.
Mivel gondolom te is itt tervezed az életed, és nem M.o.-on, teljesen mindegy, hogy ott ki dolgozik vasárnap és ki nem..
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 10 hónapja #11053
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?
Szerintem nem volt az kemény, én még teszek is rá egy lapáttal. Én szívesen megnézném az összes, ezt a kezdeményezést támogató arcát amikor érintve lesznek a következményekből kifolyólag, sőt, még tovább megyek, egy weboldalt is készítenék és publikálnám őket, sőt oda be is küldhetnék az okostojások, hogy mi szerepeljen a képük alatt, kit-mit okolnak.
Végső megjegyzés kicsit DCT-s lesz:
Senki nem mondta, senki nem kötelezett senkit, hogy életcéljául kitűzve pl. vezető eladó legyen.
Végső megjegyzés kicsit DCT-s lesz:
Senki nem mondta, senki nem kötelezett senkit, hogy életcéljául kitűzve pl. vezető eladó legyen.
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső