Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10480 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

laolaj írta: igen, én is itt heti 72ó meghaladom melóban.

De mi motivál itt, s miért nem otthon "búgatod" igy fel magad! Ha otthon dolgoznál ennyit, akkor otthon is jól megélhetnél! A hetvenkét óra / hét az hét napos munkahétnél is 10,28 óra/nap. Mennyi a szabadidöd és mit szoktál csinálni? Ez a megoldás? Annak idején még túlórával sem volt ennyim, amikor otthon hegesztö voltam....
:whistle:

Ez 288 óra havonta! Persze nem tudom, hogy hány ezer eurót
keresel, de közel 300 órás munkahónappal otthon is garantáltan jól élnék!!!

:laugh:

Nem kell nekem az a duma, hogy otthon akkor miért nem dolgoztam ennyit meg ilyenek.
Édesanyám főszakács. Jelenleg 160ezer/hó, minimálbére bejelentve. Volt olyan idő mikor feszt egész hónapban bent volt reggel 7-22ig. Jelenleg 2szabad 2 meló. Pénzét olykor könyörögve kell részletekben elkérnie mert alig fizetnek. (igen, ő sokat dolgozik)
Én a Tescoban dolgoztam műszaki pultosként, 73.500 + 5ezer kajajegy. Ebben raktározási meló is van. Mikor megpecegettem, hogy szakmám logisztikus és ezért a nekem járó minimál összeg 93ezer körül van akkor csak annyit mondtak, "van egy bértáblázat ebbe tartozok, ezt a munkát 8. ált. isk.val is ellehet végezni!" és itt nekem nem kell a nagy duma, hogy akkor ennyiért adtam el magam. NEM. Ez a büdös nagy valóság. Hidd már el, nem az van amit te szeretnél leírni és h higgyünk benne.
Más világ. pedig csak 1000km a táv. :pinch:

Itt a kicsiny időmből, ami van tanulok vagy valami olyat teszek ami életben tart.. akár úszni is eljárok.

Én azt hittem pedig, hogy az ember az idő előre haladtával okosodik....! :unsure:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10484 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Az a legnagyobb baj, hogy a magyar ember már álmodozni sem mer,beletörődik a sorsában,nem tesz ellene,hogy máshogy legyen. Aki meg mégis,az meg elhagyja az országot. Az meg nem baj,sőt . Mert hát megtanultuk:"ne erőltesd azt ami nem megy" ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laolaj

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10496 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok Decotext, Laolaj!
Igen, Decotext, te közel 300 oras munkahonappal te valoszinüleg jol elnel. De vedd szamitasba azt is, hogy nem mindenki csinal olyat, amiben hiany van, es ezert jol megfizetik. Laolaj jol latod, ha otthon nem fizetnek meg, es csak a sok munka van., valtani kell,valtottal is. Es kesöbb, ha jobban tudod a nyelvet, akar a szakmadban is dolgozhatsz...
Decotext, mint irtam mar, en olyat csinaltam otthon, ami hiany ma is,es jol megfizettek. De: vajon holnap is megfizetik-e, es ha nem tudjak, akkor mi van? Merthogy voltam ugy nem egyszer, hogy azert kertem kevesebbet, mert sajnaltam, hogy szegeny...de tartosan ez nem megy, es nekem is voltak költsegeim...Es: hiaba kerestem jol, es keves kivetellel jol meg is fizettek - es mindig voltrak alternativaim is. De: otthon egyreszt a fokozodo szegenyseg, masreszt az a mentalitas - amit te Decotext jol latsz, sajnos sokszor tapasztalhato - hogy sokmindenert mas a hibas; es gyakran mag a valodi szegenyseg nagy lelki terhet jelentett.
Itt nehez az elet, nagyon sokat dolgozom, de nem latom naponta az otthoni helyzetet.
En azt gyanitom -persze lehet, nincs igazam - ez teged is befolyasol, mert biztosan van oka, amiert itt maradsz, pedig nagyon jol elnel otthon is. Es annak is,hogy nem tervezed nyugdijas korodban a hazamenetelt -legalabbis nem ezt irtad.
Es igen, nehez,ha hazamegyek, latni a szegenyseget, az irigyseget...az en ismeröseim nem gazdagok altalaban. Van olyan is, aki jol el ma is, de ök vannak kevesebben. Es az üzletekben, ahol gyakran nem eladni akarnak, hanem irigykednek, hogy meg tudod venni azt a dolgot, es ezert kekeckednek....aztan inkabb nem veszek semmit...itt meg kedvesek az üzletekben, es masutt is. Es szombaton Erfurtban a karacsonyi vasaron igazi magyar langost ettem, nagyon finom volt.
szia:
Eva

Több
12 éve 11 hónapja #10505 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Még valami az előző hsz.hez.

Ezért a pénzért (mivel fix lové) a főnök szinte mindig bent akarja, hogy legyen vagy ha más nincs akkor meg telefonon keresi, hogy ez vagy az vagy a rendelés... pedig csak egy kis étterem.
Sajna az elv kb. az lehet. Kis ujjad mutatod és az egész karod kell! és ezt nálam is eljátszották a Tescoban mikor kicsit is bent maradtam akár 30p. is, hogy segítsek emberségből.... vagy mert csak én tudtam abban hatékonyan segíteni. :unsure:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10510 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: En azt gyanitom -persze lehet, nincs igazam - ez teged is befolyasol, mert biztosan van oka, amiert itt maradsz, pedig nagyon jol elnel otthon is. Es annak is,hogy nem tervezed nyugdijas korodban a hazamenetelt -legalabbis nem ezt irtad.

Mint már irtam, nem anyagi okoból jöttünk ki, és azért nem megyünk haza, mert már nincs kommunikáció az otthoniakkal! Mi is szegények voltunk és otthon változtattunk ezen! Azért merem mondani hogy ez Mo.-on is mindenki a saját kezében tartja! Ha viszont "beletörödik" s nem lép, akkor ez ismét csak önhiba! Mi nem tudunk érzelegni s a német élet megtanitott a racionalizmusra. Ma már otthon is azt nézem, hogy mi a hasznom belöle.... legyen az akármi! Megkeményedtünk és igy jobb! Mi mindig jobban is fogunk élni, mint a legtöbben otthon!

Egy példa: haverom Ausztriába jár ki dolgozni. Agyon hajtja magát napi 12 órával mint villanyszerelö! Hétvégén megy haza....4 lánya van, s csak egy repült ki. Ennek az egynek erön felül egy 1,2 millió forintos esküvöt csináltak 3 éve. Most válnak..... Mégis hajt a haver, hogy a másik 3 lánynak is nagy esküvöje lehessen, s mindezt a "mit szólnak a szomszédok" hülyeség miatt! Lányom elvált, s most volt a második esküvöje 75€-ért Dániában. (Jó, + 1 nap hotel, sz oda-vissza út) Összesen 230 euró volt az egész, pedig mi valóban csinálhattunk volna nagy eslüvöt! Nem tudom, hogy most érted e amiröl irni akartam!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10563 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!

Persze, hogy ertem, lehet, jobban is, mint gondolod....
Sokban egyetertünk, pl a rongyrazast en sem szeretem.
Azt irod, a nemet elet megtanitott a racionalizmusra, es kemenyek lettetek, es igy jobb. Nyilvan te igy erzed, illetve nem is tudom, hol maradnak az erzelmeid ....nem minden erzelem erzelgösseg.
Ha a hozzaszolasaidat olvasom, gyakran az az erzesem, nalad a penz minden.
Nalam nem. Szükseges, de nem minden.
Es szerintem is kemenynek kell lenni, de en valahogy mashogy csinalom. Es ezt nem a nemet elet tanitotta, legfeljebb kiegeszitette. En csak 3 eve elek itt, de nem valtoztam, olyan vagyok, mint elötte. Ahhoz kellett az erö, hogy kijöjjek, es itt megtalaljam az eletemet, de nem valtoztam - legalabbis lenyegesen nem.
Legalabb ugyanannyi erö es kemenyseg kell ahhoz,hogy valaki Magyarorszagon a mostani evekben boldogulni tudjon, mint Nemetorszagban. Söt szerintem ma itt könnyebb, mint otthon. En pl tudom, hogy valoszinüleg jövöre sem lesz nagyobb aremelkedes, tudom a büdzsemet hozzavetölegesen, a kiadasaimat, bevetelemet nagyjabol tervezni tudom. Hol van ez ma otthon? Persze lehetnek elöre nem lathato tenyezök, de ezeket a biztositasok enyhitik. Pl amikor a hitelemet felvettem itt, kellett hozza közni egy biztositast, ami fedezi a hitelösszeget, ha valami törtenik. Igy nem hagyok a gyerekemre adossagot....
szia:
Eva