Németország vagy Magyarország?

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 11 hónapja #10324 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

... és ami a gazdasági helyzetet illeti, mennyire igazad volt 8 hónapja!...

Trixi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10334 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Trixi0606 írta: Itthon ezek mennek, meg a bárányfelhők:

Én megnéztem a linket, de vagy hibás a cim és nem ezt akartad belinkelni vagy nem értem hogy mit kell ezen értni! Nekem ez jött be:

Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt 2012. január 1-jén, az új egyházügyi törvény hatálybalépésével a Krisna-völgyben élők elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár. A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 150 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, valamint 52 szentként tisztelt tehénnek és ökörnek a lakóhelye.....

......A jelenlegi szabályozás szerint azonban Magyarországon egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, így a Krisna-közösség területe - tulajdonlási jogfolytonosság híján - törvényen kívüli helyzetbe kerülhet. A 270 hektáros terület magán-, alapítványi vagy céges tulajdonná való átíratása szintén nem járható út, mivel az több mint százmilliós - az MKTHK számára vállalhatatlan - illetékköltséget jelentene.

Mi a gond ezzel? Ha vállalhatatlan költséget nem tudják fizetni, akkor el kell adni! A törvény mindenkire érvényes! Tudtommal a mostani kormány 2/3-os többséggel került hatalomra, így minden törvény a többség érdekét képviseli és szolgálja! Ennek volzata, hogy mindig is leszenek olyanok akiknek nem tetszik valami!

DCT

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 11 hónapja #10337 Írta: Trixi0606

Kedves DCT!

A link teljesen jó.
A kétharmad nem az ország összes választópolgárainak 2/3-a volt mint tudjuk. Az is közismert tény, hogy a nyugdíjasoktól 1000.- forintokért vette a fidesz a kopogtatócédulát... de politizálni nem akarok.
Mindössze megalázónak és jogtalannak tatom azt, hogy egy területet -mely több 10 embernek, családoknak és egyházi személyeknek nyújt otthont-, egy, az egész világon ismert és elismert szellemi életteret szüntethetnek meg egy jogszabály megalkotásával.
Az a terület egy oázis. Többször jártam ott. A semmiből, a pusztából, virágzó termőföldet, tiszta kutakat, bio veteményest, színvonalas iskolát és gyönyörű templomot teremtettek, házakat építettek a saját kezükkel.
Ezt mind elvehetik tőlük nagyon egyszerűen. Hol élünk??
Azt a területet megvették, az az övék!
Mit szólnál ha átmennék hozzád és kérném a lakáskulcsodat, az autódat a megtakarításodat, a részvényeidet, mert ugyan te dolgoztál érte, de ma úgy ébredtem, hogy engem ez baromira nem érdekel?
bocs, kicsit felhúztam magam.
hihetetlen, hogy itthon mi mindent meg nem mernek csinálni ezek a ... nemmondomkik.

Trixi

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #10342 Írta: DECOTEXT

Trixi0606 írta: Azt a területet megvették, az az övék!

A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők.

A 270 hektáros terület magán-, alapítványi vagy céges tulajdonná való átíratása szintén nem járható út,

Miért nem járható? Adományok, magán vagyon! Ma már nincs kárpótlási jegy, de akkor egy részét az állam vette meg ezzel, nem?
Kit és miért is kárpótoltak akkor? Érdekes a családunk semmit nem kapott soha, pedig a nagyszüleimnek volt mit "apritania", de Burgenlandban "maradt", s az osztrák államositott mindent!? Én is kérem a részem! Hiába nem az ország 2/3-a az aki választott! Miért nem mentek választani! Most ismét lehet átalakulni! Akkor mindenük megmarad! Senki nem akar semmit elvenni, csak a törvény szerint legalizálni!

Ja, s nem témába vágó, de a másik (anyai) nagyapám 52-ben jött meg orosz hadifogsdágból! Egy fillér kárpótlást sem kapott a kényszermunkáért! Máig ne, de már nem él! Majd most talán most én a Krisna-völgy egy részét átvehetem cserében!!??

DCT

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10364 Írta: Trixi0606

DECOTEXT írta: Majd most talán most én a Krisna-völgy egy részét átvehetem cserében!!??[/i]

Csak ha hazajössz, Krisna szerzetesnek állsz és minimum napi 16* elmondod a Hare Krisna mantrát.
;)

Az én nagyapámat is kiforgatták anno a cipészüzletéből... de most nem erről volt szó, hanem a jelenről.

Trixi

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #10366 Írta: DECOTEXT

Trixi0606 írta: Az én nagyapámat is kiforgatták anno a cipészüzletéből... de most nem erről volt szó, hanem a jelenről.

Hát azért valahol mégis csak, mert ahogy olvasom az információt, a völgyet annak idején kárpótlásként vagy abból vették! Mivel mi semmit nem kaptunk ilyet, akkor nekem abból kell a részem! Mert hát járna nekem is!

Ez volt oda írva:

A jelenlegi szabályozás szerint azonban Magyarországon egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, így a Krisna-közösség területe - tulajdonlási jogfolytonosság híján - törvényen kívüli helyzetbe kerülhet.

Ha nem volt tulajdonlási jogfolytonosság akkor gond lehet, mert ez
nem azt jelenti, hogy van olyan időszak amikor nem volt a tuljadonuk?!

DCT