Németország vagy Magyarország?
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Trixi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én megnéztem a linket, de vagy hibás a cim és nem ezt akartad belinkelni vagy nem értem hogy mit kell ezen értni! Nekem ez jött be:Trixi0606 írta: Itthon ezek mennek, meg a bárányfelhők:
Mi a gond ezzel? Ha vállalhatatlan költséget nem tudják fizetni, akkor el kell adni! A törvény mindenkire érvényes! Tudtommal a mostani kormány 2/3-os többséggel került hatalomra, így minden törvény a többség érdekét képviseli és szolgálja! Ennek volzata, hogy mindig is leszenek olyanok akiknek nem tetszik valami!Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt 2012. január 1-jén, az új egyházügyi törvény hatálybalépésével a Krisna-völgyben élők elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár. A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 150 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, valamint 52 szentként tisztelt tehénnek és ökörnek a lakóhelye.....
......A jelenlegi szabályozás szerint azonban Magyarországon egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, így a Krisna-közösség területe - tulajdonlási jogfolytonosság híján - törvényen kívüli helyzetbe kerülhet. A 270 hektáros terület magán-, alapítványi vagy céges tulajdonná való átíratása szintén nem járható út, mivel az több mint százmilliós - az MKTHK számára vállalhatatlan - illetékköltséget jelentene.
DCT
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
A link teljesen jó.
A kétharmad nem az ország összes választópolgárainak 2/3-a volt mint tudjuk. Az is közismert tény, hogy a nyugdíjasoktól 1000.- forintokért vette a fidesz a kopogtatócédulát... de politizálni nem akarok.
Mindössze megalázónak és jogtalannak tatom azt, hogy egy területet -mely több 10 embernek, családoknak és egyházi személyeknek nyújt otthont-, egy, az egész világon ismert és elismert szellemi életteret szüntethetnek meg egy jogszabály megalkotásával.
Az a terület egy oázis. Többször jártam ott. A semmiből, a pusztából, virágzó termőföldet, tiszta kutakat, bio veteményest, színvonalas iskolát és gyönyörű templomot teremtettek, házakat építettek a saját kezükkel.
Ezt mind elvehetik tőlük nagyon egyszerűen. Hol élünk??
Azt a területet megvették, az az övék!
Mit szólnál ha átmennék hozzád és kérném a lakáskulcsodat, az autódat a megtakarításodat, a részvényeidet, mert ugyan te dolgoztál érte, de ma úgy ébredtem, hogy engem ez baromira nem érdekel?
bocs, kicsit felhúztam magam.
hihetetlen, hogy itthon mi mindent meg nem mernek csinálni ezek a ... nemmondomkik.
Trixi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők.Trixi0606 írta: Azt a területet megvették, az az övék!
Miért nem járható? Adományok, magán vagyon! Ma már nincs kárpótlási jegy, de akkor egy részét az állam vette meg ezzel, nem?A 270 hektáros terület magán-, alapítványi vagy céges tulajdonná való átíratása szintén nem járható út,
Kit és miért is kárpótoltak akkor? Érdekes a családunk semmit nem kapott soha, pedig a nagyszüleimnek volt mit "apritania", de Burgenlandban "maradt", s az osztrák államositott mindent!? Én is kérem a részem! Hiába nem az ország 2/3-a az aki választott! Miért nem mentek választani! Most ismét lehet átalakulni! Akkor mindenük megmarad! Senki nem akar semmit elvenni, csak a törvény szerint legalizálni!
Ja, s nem témába vágó, de a másik (anyai) nagyapám 52-ben jött meg orosz hadifogsdágból! Egy fillér kárpótlást sem kapott a kényszermunkáért! Máig ne, de már nem él! Majd most talán most én a Krisna-völgy egy részét átvehetem cserében!!??
DCT
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
Csak ha hazajössz, Krisna szerzetesnek állsz és minimum napi 16* elmondod a Hare Krisna mantrát.DECOTEXT írta: Majd most talán most én a Krisna-völgy egy részét átvehetem cserében!!??[/i]
Az én nagyapámat is kiforgatták anno a cipészüzletéből... de most nem erről volt szó, hanem a jelenről.
Trixi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Hát azért valahol mégis csak, mert ahogy olvasom az információt, a völgyet annak idején kárpótlásként vagy abból vették! Mivel mi semmit nem kaptunk ilyet, akkor nekem abból kell a részem! Mert hát járna nekem is!Trixi0606 írta: Az én nagyapámat is kiforgatták anno a cipészüzletéből... de most nem erről volt szó, hanem a jelenről.
Ez volt oda írva:
Ha nem volt tulajdonlási jogfolytonosság akkor gond lehet, mert ezA jelenlegi szabályozás szerint azonban Magyarországon egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, így a Krisna-közösség területe - tulajdonlási jogfolytonosság híján - törvényen kívüli helyzetbe kerülhet.
nem azt jelenti, hogy van olyan időszak amikor nem volt a tuljadonuk?!
DCT