Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10201 Írta: balazsbene76
balazsbene76 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ebben maximálisan egyetértek Kedves Decotext, én csak látogatóban voltam a nővéremnél Berlinben, és sajnos a szememmel kellett orvoshoz mennem, elkaptam valami vírust.. Nagyon rendesek voltak az ügyeleten, plusz kaptam gyógyszert, és szemcseppet is! Pedig "csak" magyar eu-s betegbiztosítási kártyám volt! Fél évvel később nyáron is kint jártunk az akkor 2éves kisfiamnak volt hasmenése és láza, soron kívül fogadták a gyerekkórházban, megvizsgálták, gyógyszert adtak, és csak ezután kérdezték meg hogy van-e biztosítás! (természetesen volt) Mo.-n a sorrend fordítva lett volna! Még sok mindent lehetne mesélni az itthoni egészségügyről, de szerintem úgyis tudjátok! Szívélyes üdvözlettel,
Balázs

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10295 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
A masik topicban irt megjegyzesedre reagalnek.
Az, hogy mi kell a gyerekneveleshez.
Elsösorban is szeretet...szerintem ez a legfontosabb.
Es regebben eleg is volt.Ugyanis szegenyebben is lehetett egyetemre menni, persze dolgozni kellett mellette, es a szülöknek is többet kellett vallalni, de ment.
Pont az a baj, hogy a jelen helyzetben ez mar nagyon nehez.

De akkor is legfontosabbnak a szeretetet, csaladi összetartast erzem, utana jön minden mas.
Es bizony nagy bajnak latom azt is, hogy otthon nincs olyan hagyomanya a reszmunkaidönek, mint itt.
Bizony, ha lehetne, sok többgyermekes anya dolgozna reszmunkaidöben,de erre keves a lehetöseg.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10299 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: Es bizony nagy bajnak latom azt is, hogy otthon nincs olyan hagyomanya a reszmunkaidönek, mint itt. Bizony, ha lehetne, sok többgyermekes anya dolgozna reszmunkaidöben, de erre keves a lehetöseg. szia:Eva

Kedves Éva!
Én rengeteg emberről tudok akiknek, csak 4 órás munkaszerződésük van! Pontosan a munkadók járulékainak csökkentése miatt! A többi megy zsebbe, attól függően, hogy mennyit dolgozik az illető! Van otthon viszont "hivatásos anya" státusz! Ilyet itt még álmodni sem merhetsz! Ráadásul nagy tradiciója van a feketemunkáknak, így aztán minden megoldható a többgyermekeseknél is! Most azt inkább nem részletezem, hogy a szakmádban a hálapénz rendszere nem kis jövdelemet biztosit az orvosoknak....igy akár maszek dadust is lehet a poronty mellé fogadni!

Akkor most végül is miről van vitánk? Azt hiszem végre egy véleményen vagyunk! ;)

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10313 Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Gergő,

tudod hol dolgoztam/dolgozok. Onnan nagyon sok felé elér a kéz, nagyon sok oldalt olvasnak, mindent látnak és hallanak (ha akarnak).
Ezért hiányoznak azok az infók amelyeket írtál. :) Nem akarom leírni őket a jól felfogott érdekemben. :) Egyenlőre fennáll a státuszom otthon, és amíg ez így van addig sok mindenről nem kellene még beszélnem, nehogy gond legyen belőle. Az a státusz nemhogy nem előny ilyenkor, hanem inkább hátrány. :(

Ígérem, ha leszereltem (és elévültek a dolgok :) ) elmondom őket (persze csak ha kíváncsi vagy rá).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10317 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia trosztg!
En nem tudom, hol dolgoztal/dolgozol. De nem idegen szamomra a helyzet,mert a ferjem a Köztarsasagi Örezrednel dolgozott.
Amit kerdeznek, szerintem nem titok,es Te talan könnyebben szerzel infot: mivel tudom igazolni a nemet rendszamos automnal, hogy jogszerüen vezetem? En vagyok az üzembentarto - hiteles az auto - , nemet a jogsim, van egy itteni - privat - biztositasi kartyam, Meldeschein, stb. Mivel vallalkozo vagyok, munkaszerzödes nincs. Ha tudsz ra valaszolni, akkor olyan valaszra lenne szüksegem, amit barhol utközben barmilyen rendörnek el kell fogadnia, ha lehet, irasos rendeletszammal, stb..bocs, de nem szeretnem, ha problema lenne, ha hazamegyek, es annyi penzem meg nincs, hogy a büntetest fizessem.
Ha nem tudod, akkor hol tudom megtudni?
köszönöm:
Eva

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10322 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Magyarország? vagy Németország?

Itthon ezek mennek, meg a bárányfelhők:
http://hvg.hu/itthon/20111205_krisna_volgy_tuntetes#utm_source=20111205_hadkoteles_ferfiak&utm_medium=ScarabFlyer_RELATED&utm_campaign=hvg.hu

Trixi