Németország vagy Magyarország?
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
az átlag német fizetésekhez lövésem sincs, ezekbe én nem is folynék bele...
Sokadik hozzászólásotokban hánytorgatjátok fel, hogy itthon Magyarországon mennyi támogatás jár még mindig puszira.
Lehet, hogy van egy-két ismerősötök, akinek sikerült bennfentesen keresztül intéznie egy két juttatást, de nem ez az általános. Keményen ellenőrzik a jogalapot és a határozatokra hónapokat is kell várni, ami után még szintén akár hónapok telnek el a folyósításig. Addig valamiből élni, enni és ruházkodni kell. Van ismerősöm aki kisvárosban él, az állása megszűnt családos ember, kisgyereket nevel. (Feleség gyes-en)
Szeptember óta nem kaptak egy petákot sem, egyedül a gyes érkezik, a munkanélküli segély nem.
Állást nem közvetítenek számukra, a környéken munkaerő tenger van, munka egy csepp sem.
Tanult, tanulni hajlandó emberekről beszélek, akiknek a nagy Magyar szociális háló a rengeteg csókra adott juttatások helyett egy eszméletlen nagyot beint.
Szerintem aki itt megjelenik a fórumodban, az szeretne váltani, szeretne dolgozni (keményen és sokat) és tisztességgel élni.
Tehát kérlek, ne gondoljátok (mert ezt érzem a szavaitokból) hogy a sok, Németországban igényelhető segély és családi ellátás miatt szeretnénk menni.
Az mondjuk tény, hogy jó lenne ha a fiam gyógyszere ingyenes lenne...
Szerintem alapvető információ egy kiköltözésnél, hogy számíthat-e valamilyen támogatásra az ember ha szüksége van rá és ezek közé az információk közé tartozik a gyerekekre vonatkozó juttatás is, hiszen adott esetben ha nem úgy mennek a dolgok, ebből oldható meg (vagy pótolható ki) a neveltetésükhöz szükséges összeg előteremtése, amíg helyre nem rázódnak a frissen kiköltözöttek.
Én úgy gondolom, aki megtalálja az oldaladat az mind tenni akar magáért és a családjáért, a gyerekei jövőjéért... nem ingyen élősködni mennénk ki.
Tisztelettel: Trixi
Trixi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
S ez mire is elég? Tudjuk, hogy a városkban tömörül össze a legtöbb lakos s itt ugyebár nem olcsó az élet! Ja, és amit kifelejtettél, Ez ugyan a hivatalos "Existenzminimum", de ez csak arra vonatkozik, hogy ha el vagy adósodva akkor ennyit HAGYNIUK kell a megéhetésedre, ha netán elárvereznek! Nem törvény, hogy ennyire kell kiegésziteni a jövdelemedet! Annyiból élsz amennyit keresel, (a kisjövedelmüek ilyet nem kapnak) esetleg adható, s ennek nagyon is szigorú az elbirálása! A másik: ez egy egyedülállóra vonatkozik.Julianna írta: ....Másrészt Németországban emberek milliói élnek részben vagy egészen a szociális ellátásból. Amit egy korábbi hsz-emben említettem, az az, hogy a munkanélküliek vagy a nagyon alacsony keresetüek jövedelemkiegészítést kapnak, hogy a bevételeik elérjék a létminimum összegét.
Na, akkor számolj csak, kedves Julianna!
Das pfändungsfreie Existenzminimum gemäß § 850c ZPO liegt seit dem 1. Juli 2011 bei einer alleinstehenden Person bei 1028,89 € netto pro Monat.
Megjegyzés: megkérek mindenkit, hogy ezt ne forintositsa, s számitsa át az otthoni környezetbe, mert ennyiböl otthon jól meg lehet(ne) élni, de nem ültethetö át mert más a rnendszer! Pl: köztudott, hogy itt a BRD-ben a nyugdijasok is adóznak és fizetnek betegbiztositást, söt itt buszon és vonaton is fizetniük kell, ami ugyebár az otthoni "Kánaánban" nincs, ezért lényegesen alacsonyabb az ilyen irányú összeg osztása!!
DCT
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
Gergoo írta: ... stb de tévedésemről Julianna lehet hamarosan meggyőz majd bár már kezd nem érdekelni a téma mert a 21 milliárd eurót nem annak a pár százezer embernek fizetik ki akiket én pedzegetek az tuti, szóval, számítás marad...
Nézd, én egy szóval nem állítottam, hogy az a 7 millió ember, aki itt keresetkiegészítö vagy szociális ellátást kap, az mind bevándorló. Nem erröl folyt a vita. Ennek ellenére az is igaz, hogy %-osan kifejezve azoknak a külföldieknek a köre, akik ilyen támogatásokat kapnak a német államtól, háromszor magasabb mint a németeké.
Ès ez csak a szociális támogatások egyik köre, mert a családtámogatás ebben nincs benne.
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
DECOTEXT írta: ....Nem törvény, hogy ennyire kell kiegésziteni a jövdelemedet! Annyiból élsz amennyit keresel, (a kisjövedelmüek ilyet nem kapnak) esetleg adható, s ennek nagyon is szigorú az elbirálása!
Ha szigorúan megnézik, hogy kinek adnak, akkor jól teszik. Ha viszont egy 80 milliós országban 6-7 millió ember kap szociális vagy keresetkiegészítö ellátást, akkor az azt jelenti, hogy a rendszernek ez egy alapköve. Tehát egyáltalán nem igaz az, hogy csak abból élnek, amit megkeresnek, hanem állam bácsi ad még nekik hozzá.
A heti 40 órás munkavégzés a gazdag Németországban egyáltalán nem jelenti azt, hogy el is fogod érni a létminimumot! Ha ezt bizonyítani tudod, ( a többi feltétellel együtt ) akkor kapsz keresetkiegészítést.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nem felhánytorgatom, egy fórumtársunk (a többséggel ellentétes) véleményével egyetértek és érvelek mellette, abba hagyni pedig nehéz (hidd el volna mit csinálnom) amikor a vitapartnerek másról beszélnek. Ráadásul az érvelést (többnyire) az általatok megadott adatokkal teszem.Trixi0606 írta: Sokadik hozzászólásotokban hánytorgatjátok fel, hogy itthon Magyarországon mennyi támogatás jár még mindig puszira.
Például Te említetted, hogy állam bácsi 60000 forinttal támogat. Ha a 80000-es átlagfizetést nézem ezt nyugodtan hívhatom nagyvonalúnak azt hiszem és még arrogáns sem voltam.
Otthon is, Németországban is vannak támogatások, hidd el nem is érdekel, hogy ki, miért mennyit kap, kapjon minél többet de az álláspontom változatlan maradt, nagyon sok helyen, alapon ömlik ki a pénz Magyarországon pedig alapja messze nincsen.
Nincs ilyen. Egy ismerősöm, (mindenhol minkét szülő keményen dolgozik) sincs rászorulva ilyen juttatásokra. Természetesen folyamatosan "ugrálnak" keresik a lehetőségeket, képezik magukat (meglepődnél ha egy építőiparos ismerősöm ez évi képzéseit leírnám). Cserébe 80000 ezer forintos fizetést úgy 10-15 éve láttak utoljára. Ha nem jól "ugrálnának" esetleg nem tudnának "ugrálni" bármelyikük megtudna jelenni és kezdeni néhány héten belül akár az angol, akár a német munkaerőpiacon. A segítségem nélkül természetesen!Trixi0606 írta: Lehet, hogy van egy-két ismerősötök, akinek sikerült bennfentesen keresztül intéznie egy két juttatást, de nem ez az általános.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én ilyenen biztos nem gondolkozom, értelmesebb, kreatívabb és hasznosabb dolgokra igyekszem fordítani az energiámat mint, hogy érdekeljen valóban a kilátástalanság vagy a lustaság késztet valakit a kiindulásra. Ettől függetlenül lehet úgy van, ahogy írod de ha belegondolsz én az elmúlt 2 évben minden hozzászólását elolvastam ennek a fórumnak (kb. mégegyszer annyit is amit nem jelentettem meg) és ez alatt a 2 év alatt kaptam néhány ezer levelet, e-mailt, itt és más közösségi oldalakon is valamint lassan féléve első kézből vannak információim, hogy partnerünk segítségével kint dolgozokkal mik történnek. Ezzel szemben és ne vedd szemrehányásnak, Te még a fórumból sem olvastál túl sokat pedig az elmúlt 24 órában volt itt arról is szó, hogy nyaralást is csak a támogatások megléte után tud valaki bevállalni. Szóval mire kéne gondolnom a támogatásokat illetően?Trixi0606 írta: Tehát kérlek, ne gondoljátok (mert ezt érzem a szavaitokból) hogy a sok, Németországban igényelhető segély és családi ellátás miatt szeretnénk menni.