Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Nyilvan te igy erzed, illetve nem is tudom, hol maradnak az erzelmeid ....nem minden erzelem erzelgösseg.Ha a hozzaszolasaidat olvasom, gyakran az az erzesem, nalad a penz minden.
Nalam nem. Szükseges, de nem minden. ....
Érzelmeim (érzelmeink), kizarólagosan a családra korlátozodnak! Ezen kivül senkivel nem érzünk szolidárisan, mert a mottónk: MINDENKI MAGA A SAJÁT ÉLETE KOVÁCSA! Tudod valamikor (hü de régen volt....) nekünk is lett volna segitségre szükségünk, s pont azokban csalatkoztunk, akikröl azt hittük, hogy mellettünk vannak. Mi viszont nem szinészkedünk (mint ök tették), s nejemmel, azonnal és konkrétan igent vagy nemet mondunk, s soha nem igérgetünk! Szerintem azonban tévedsz, ha tagadod a pénz mindenhatóságát! Ha van elég pénzed, akkor jobb dokihoz mehetsz, jobb és biztonságosabb kocsiban ülhetsz, jobban és egészségesebben élhetsz, a világon bárhova elmehetsz, a legjobb képzést tudod a gyerekednek biztositani, stb. stb. S pontosan a napokban adta ki a "Bundesstatistikamt" a felmérését, hogy még itt a BRD-ben is a szegények bizony rövidebb ideig élnek!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Igen, valoban mindenki a sajat elete kovacsa, ebben egyetertünk...
En is csalodtam, nem is keveset, gyakran azokban, akikben a legjobban biztam, De kaptam is segitseget nemegyszer olyanoktol is, akiktöl erre nem is szamitottam, meg idegenektöl is. En is segitek igy idönkent...,persze megvalogatom, kinek.
De: te is segitesz itt az oldalon sokaknak, bar igaz, az együtterzest nemigen latom az irasaidben.
Igaz, penzert sokminden megkaphato. De: tudod, több alkalommal volt es van most mar itt is olyan betegem, akik jartak mar sok helyen, es minden penzt megadtak,mert megtehettek....de nem lett jobb az allapotuk. En nem voltam olcso otthon sem, de nem voltam a legdragabbak között. Es megadtam a betegeimnek a figyelmet, es a maximumot, amit tudtam. Bizony több alkalommal tudtam az ilyen betegeken segiteni. De soha nem igertem olyat, amit nem tudtam teljesiteni...
Ne haragudj, hogy leirom - van penzetek es volt is joideje....megis beteg lett a feleseged...ennyit arrol, hogy a penz minden.
Es: azert barmennyi penzed is van, nem tudsz mindent megvenni, pl szeretetet, baratsagot nem lehet penzen venni.
Persze en is elvezem, hogy mostanaban - bar van hitelem, amit rendesen törlesztek, es hozza biztositas, hogy ne legyen baj - de az utobbi idöben megvehetem altalaban amit szeretnek....bizony jo ez, tudom, es megertem. Es a kisebbik lanyom van velem, de a masik kettönek is segitek, ha szükseges, most eppen a fiameknak szükseges.
Es tudom azt is mar, hogy az erzelmek veszelyesek....mert kell az megertes, az együtterzes, de mindig el kell tudni különiteni a sajat eletünket, sajat erzesünket a masiketol, es ez bizony nem könnyü gyakran.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Eva10 írta: 1./ De: te is segitesz itt az oldalon sokaknak, bar igaz, az együtterzest nemigen latom az irasaidben.
2./Igaz, penzert sokminden megkaphato. De: tudod, több alkalommal volt es van most mar itt is olyan betegem, akik jartak mar sok helyen, es minden penzt megadtak,mert megtehettek....de nem lett jobb az allapotuk. En nem voltam olcso otthon sem, de nem voltam a legdragabbak között. Es megadtam a betegeimnek a figyelmet, es a maximumot, amit tudtam. Bizony több alkalommal tudtam az ilyen betegeken segiteni. De soha nem igertem olyat, amit nem tudtam teljesiteni...
3./Ne haragudj, hogy leirom - van penzetek es volt is joideje....megis beteg lett a feleseged...ennyit arrol, hogy a penz minden.
4./ Es: azert barmennyi penzed is van, nem tudsz mindent megvenni, pl szeretetet, baratsagot nem lehet penzen venni.
Kedves Éva!
1./ Valóban. Együtérzés nincs, s én is csak azoknak vagyok hajlandó segiteni, akik nem csak sirnak és másokat hibaztatnak, hanem "megfogják a csákányt´"! Aki csak várakozik, mutogat, s visszavonul az nem az én területem! Azokon nem lehet segiteni! (S hát azokon nem is akarok segiteni!)
2./ Gondolkozz egy kicsit racionálisabban! Én nem mondtam soha, hogy a pénz megvéd a bajtól! Csak azt hajtogatom, hogy sokkal jobb és könnyebb valamint hatékonyabb, sok pénzzel élni mint anélkül! Ha az ilyen betegeidnek valóban lett volna sok pénze, akkor a világ legjobb klinikáit keresték volna fel, s nem hozzád mentek volna! (Természetesen nem akarom a szakértelmedet kétségbevonni, de tény - s magad is mondtad-, hogy alulfinanszirozottak vagytok- tehát messze nincs meg minden lehetöségetek a gyógyitásra!)
3./ Mint fennt! A kezelése eddig kb 65 ezer euró volt. (Eddig. Most januárban szedi az utolsó tablettáit) Ha nincs elég pénzünk, akkor nem a drága biztositásunk van, hanem valami olcsó ami alig fizet vagy nem fizet! Ha nincs elég pénzünk 1989-ben akkor még mindig valahol hegesztö lennék, s a nejem sirjára vihetném virágot, valamelyik dunántúli temetöben! Pontosan ezek a tények bizonyitják, hogy ma már pénz nélkül elveszett ember vagy, s mi ateisták nem tudunk valamilyen fiktiv mesékben kapaszkodni, mint a paradicsomi élet, a reinkranáció, vagy a lélek léte és halhatatlansága! S hiába simogatod a betegeidet, vér- vagy csontrák, alzheimer demenz, multiple sklerose, vagy parkinson ellen Te sem vagy varázsló.....
4./ Szeretet, s baratság csakis családon belül van, s azt valóban nem lehet venni! Nézd, mi nem bizunk meg soha senkiben! Szépszóra nincs semmi! S tudod van egy bizonyos szoldaritásunk bizonyos emberekkel szemben, de nem azoknál kik csak ki akarják használni az embert!
(Ha az utcán van két kéregetö. Az egyik ott téredel a kutyájával, mellette a sörösüveg, annak egy fillért nem adok hiába nincs lába, mert computeres munkát végezhetne ha képezné magát. Aztán van olyan egyetemista, aki befesti mágát ezüstre, olyan mint egy szobor és csak áll ott egy ládán minusz 5 fokban, s ijesztgeti a járókelöket, ha néha megmozdul..... Na, ennek adok, nem egyszer, 5 eurót is! Gondolom érted mit akartam ezzel mondani! Van úgynevezett "Schmarotze" és van aki kigondol valamit, csinálja, s abból van a pénze!)
DCT
- Eva10
- Látogató
Nem ismersz, igy, ha lehet, ne vond ketsegbe a szakertelmemet! Irtam mar valoszinüleg, de ha nem, most leirom, hogy otthon az utolso 12 evben privatpraxisban dolgoztam. Azok a betegek, akiket emlitettem, mar voltak mindenütt, es mindent megfizettek, illetve VIP betegek voltak - nem volt sok ilyen, de volt nehany. Az utolso 12 evben nem voltam alulfinanszirozott, draga voltam, de nem a legdragabbak között. Es mint irtam, olyan kepzettseggel rendelkezem, amilyennel nem sokan az orszagban. Azt is irtam, hogy otthon sem kerestem rosszul, söt az utolso evekben kifejezetten jol kerestem - persze rengeteg munkaval.
Itt az elejen csak a börgyogyaszatot tudtam hasznalni, de most mar a nyelvtudasom fejlödesevel a masiknak is egyre jobban hasznat veszem, bar hivatalosan csak a börgyogyaszatot tudom elfogadtatni. Itt ugyanis a raepitett szakvizsgakat nem egeszen ugy ismerik el, mint otthon.
Varazslo nem vagyok, nem is akarok lenni, de a betegsegeknek sok oka, es elösegitö tenyezöje van, es en mindig is törekedtem a beteget kezelni es nemcsak a betegseget.
Nem akarok a lelekröl vitatkozni, de bizony a betegsegeknek vannak psziches tenyezöi is. Ez objektive is merhetö nem egy esetben, gondolok itt pl a pszichoneuroimmunologiai vizsgalatokra. Pl. bebizonyitottak, hogy depresszio, vagy akar csak tartosabb rosszkedv eseten az immunsejtek mennyisege es funkcioja is csökken. Lehet ezt meg ragozni, de az mar nagyon szakmai lenne.
Termeszetesen elfogadom, ahogy irtam is, hogy jo, ha van penze az embernek, bizony sok esetben elengedhetetlen. De nem mindenhato, ezt is tartom most is.
Nem szeretnek veled vitatkozni, te azt gondolod, en meg kicsit maskepp. Ez is egy nezöpont, az is, es meg van sokfele, egyik sem rosszabb vagy jobb, mint a masik. Es ne erts felre, megvaltoztatni sem szeretnelek, csak a velemenyemet irom le, a tied melle.
Ja, es en sem adok a koldusnak, aki csak nyafog, de az ezüstszinüre festett elö szobroknak a hetvegen adtam eppen az erfurti karacsonyi vasarban. Nekem is tetszik. Meg a zenelö katonaknak, es hasonloknak, akik megdolgoznak erte, szoktam adni.
Egy kolleganöm mondta meg jol a koldusnak, aki a labat mutogatva koldult: Jo hangosan megjegyezte, hogy menjen a börgyogyaszatra, ott fog kapni valamit a pikkelysömörere.
Ne haragudj, nem tudtam, hogy a feleseged meg ennyire a betegseg közeleben van. Jobbulast, es hosszu egeszseges eletet kivanok neki!
En azt gondolom, hogy a velemenyeink elterhetnek, ez nem baj, söt....mindenki kivalogatja, ami neki tetszik, vagy, ami neki segit.
szia:
Eva
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
DECOTEXT írta: A kezelése eddig kb 65 ezer euró volt. (Eddig. Most januárban szedi az utolsó tablettáit) Ha nincs elég pénzünk, akkor nem a drága biztositásunk van, hanem valami olcsó ami alig fizet vagy nem fizet!
Kedves Decotext!
Anélkül, hogy a betegség részleteibe belemennénk, mondd már el légyszíves, hogy mi volt ez a drága biztosítás! Èn úgy értettem, hogy nektek is állami betegbiztosításotok van a Technikernél. Ez volt az a drága biztosító, vagy kötöttetek kiegészítö biztosítást, ami segített a bajban? Vagy esetleg mégiscsak privát biztosításotok van?
Szerencsére nemigazán vagyok tisztában azzal, hogy nagy baj esetén mi a különbség a rengeteg állami biztosító között - sok helyen azt olvastam, hogy gyakorlatilag majdnem mind egykutya. Kiválasztottuk mi is a "Stiftung Warentest" szerint a legjobbat és ez a Techniker volt. Kiegészítö biztosítást nem kötöttünk, csak egy viszonylag egyszerüt a fogorvosi kezelésre.
Ha valamit rosszul csinálok, szólj már rám, légyszíves!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Semmi nem titok! A TKK (Techniker Krankenkasse) a biztosítónk már 1989 óta. A feleségemnek mellrákja volt. Egy nagyobb tumor, (2,5 cm > G3-as) -G4-ig megy a lista-. Az egyik legagresszivabb. Szerencsére időben megtaláltuk tusolásnál (mi és nem az orvos!) s még nem szóródott. Op, sugárkezelés, és 8x kemó aminek a színe naranysárga volt. (Teljes hajhullás, súlygyarapodás, sterillé válás) Szóval minden amit "akarsz"! Ezután 5 évig (most jár le januárban) egy gyógyszer aminek a havi ára 600€. Most ő is 55 éves és gyógyúlt! (Ha kell holnap kikeresem a gyógyszer nevét, mert fejből nem tudom, de csak receptre adják!) Azért mondom, hogy drága biztosító, mert eddigi infónk szerint az állami (nem privát!) biztositók küzül eddig nem találtunk drágábbat mint a TKK! A nejem is és én is a maximumot fizetjük, de ez a keresetünk miatt ilyen magas.Julianna írta: Anélkül, hogy a betegség részleteibe belemennénk, mondd már el légyszíves, hogy mi volt ez a drága biztosítás! Èn úgy értettem, hogy nektek is állami betegbiztosításotok van a Technikernél. Ez volt az a drága biztosító, vagy kötöttetek kiegészítö biztosítást, ami segített a bajban? Vagy esetleg mégiscsak privát biztosításotok van?
Információnk szerint több biztositó megtagadott hasonló komplett kezelést. Kolegám nejének először az egyik, majd a másik mellét vették le, s 4 hónap múlva "elment" mégis..... mert csak töredékét kapta azoknak a dolgoknak, amit a TKK biztositott. Sokakat az első op. után kidobnak, ha sokba kerül a beteg...(egyéb bizosítóknál). A kezelések után azonban (kb. 5 éve) maszek is kezdeményeztünk egy tesztet. Egy MTC (vagy mit) ellenőrzést ami 1000 euró volt zsebből, Berlinben. (Magnetotomográfia vagy mi) Késöbb ezt is kifizették minden bürokrácia nélkül, pedig csak utólag kérdeztünk rá, telefonon.
Mindig azt hajtogatom minden téren: az olcsó hosszútávon nagyon drága lesz! Legyen az kocsi, biztositás, ház, élelmiszer, ruha, vagy "fajtiszta" kutya, esetleg akármi!!! Nekünk a jogi biztsoitásunk is évi 400 valamennyi euróba kerül (Allianz) de van 70-ért is máshol > online.. Ez a biztsoító még egyszer nem tagadta meg a segitséget. Én még a a szemét magyar EON-t is bepereltem innen és megnyertem!
SOHA NE TAKARÉKOSKODJATOK BIZTOSÍTÁSOKON!!!
DCT