Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10866 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ratgeber írta: Abszolút elengedhetetlen a mentalitásváltás, mint azt Te is írod.
A határnál ott kell ám hagyni a magyaros virtust és büszkeséget.Üdv. Mindenkinek

Mivel már 22 éve vagyok itt kint, igy (gondolom) mondhatom azt, hogy ez a dolog kihalt belőlem, s úgy tekinthetek magamra (magunkra), hogy nekünk sikerült integrálódnunk! A gondom az általad beirtakkal kapcsolatban az, hogy ezt én nem értem! Mi ez a magyaros virtus, mi ez a "másmilyen mentalitás" mit le kellene vetköznie a kijövőknek?? (Az hogy dologozni kell a pénzért és nem fizetik a jelenlétet? Az, hogy nekem csak 7 óra 13 perc a munkaidőm de abból 7 órát, effektiv dolgoznom kell?? Ja, és az az irgalmatlan nagy magyar büszkeségünk, mire is?
:blink:

Ki tud válszolni?? Valószínű, hogy ma már ezért
nem tudunk az otthoniakkal kommunikálni ennyi
év távlatában!!
:whistle:

Az utóbbi években ha évente párszor haza mentünk, legtöbbször olyanokkal voltunk együtt
akik vagy vegyesházasok (német-magyar), vagy külföldön dolgozók voltak, mert a csak helyi lakosok 99%-ban kiverték nálunk a biztosítékot, a dumájukkal! "Sz@r nyugat, rohadt EU, mindenki csak minket nyúl le, rohadt komcsik, az az átkos a hibás, és a csúcs: ha nincs Trianon akkor ma Magyaroszág diktálna a Európának, s nem forditva.... " stb...Ettől mi betegek leszünk!. Egyszer nem hallottam azt, hogy "Jól elszúrtuk, kellene javitani a dologon, fogjunk össze gyerekek!" Nem, inkább éltetik a magyar gárdát, és tapsikolnak a Viktor király ripacskodásának!!
ma a nép politikája csak egy irányba megy: "dögöljön meg a szomszéd lova is!"

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Miklós

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10872 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sejtem, hogy mi a magyaros virtus, nem értem a "másmilyen mentalitás " lényegét, a fene nagy magyar büszkeségről meg annyit, hogy ha ez van akkor miért kell külföldre menni dolgozni?
Itt inkább a felfogással lehet gond...

Én azért megyek ki, hogy pénzt keressek, ebben nincs semmi rossz, én legalább teszek azért, hogy a családom jobban-többet megengedhessen magának , mint most.
Nem a rendszert szidom amiért a diplomás bérem nem követi az inflációt, de ennél lejjebb nem adom. Ezért vállaltam, hogy 6 hónapig egyedül leszek Németországban, a férjem és a lányom pedig majd a szünetben költöznek. Internet ott is van, naponta láthatom őket, a nagyfiam / aki a palotaőrségnél díszeleg / 2 hetente kijön.
No, csak azt akartam elemezni, hogy aki akar tenni azért, hogy jobb legyen, az megtalálja a lehetőséget, és a szép magyar mondás szerint nem várja, hogy a "szájába repüljön a sültgalamb " ! :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laolaj

Több
12 éve 11 hónapja #10902 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Szugya !
Ritkán értek egyet DCT-vel, de ezzel a hozzászólásával viszont teljesen.

Sejtem, hogy mi a magyaros virtus, nem értem a "másmilyen mentalitás " lényegét, a fene nagy magyar büszkeségről meg annyit, hogy ha ez van akkor miért kell külföldre menni dolgozni?
Itt inkább a felfogással lehet gond...

Ő is azt mondja, hogy a felfogáson kell változtatni... :)
Ha nem érted a másmilyen mentalitást, nem forogsz sűrűn emberek ( idegenek ) között és legfőképpen nincs külföldi összehasonlítási alapod. Amit a médiában látsz, felejtsd el. :)
Amiről DCT írt, valós, egyre többen és többet mondják, és ez már kezd idegesítő lenni.
Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
12 éve 11 hónapja #10905 Írta: balazsbene76
balazsbene76 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sajnos az a helyzet hogy aki itthon van túl rózsaszínűnek látja a helyzetet odakint, és ez nagyon igaz fordítva is! Én azt mondom meg kell tapasztalni mindkettőt! Egy biztos mo.-n most alkalmazottként lassan mentalistának kell lenned hogy megoldjad a hétköznapok problémáit!:) Szép estét mindenkinek!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10927 Írta: DECOTEXT

CAT329E írta: Itthon az a baj, hogy ígérnek fűt fát, csak menj hozzá dolgozni, ha már ott vagy azt hiszi nincs más lehetőséged kevés a melóhely,sok a munkanélküli, ezt kihasználják.

Két fö baj van otthon: az egyik, hogy elöirt orzságos törvényes minimálbér van ( s nem a szakmákhoz igazitott minimálbér az elfogadott)***, a másik meg az hogy elmennek az ebrek ennyiért is dolgozni! Ha nem kapna ilyen kevésért embert akkor kénytelen lenne többet fizetni!

*** Egy útépítö sokkal nehezebb munkát végez mint egy irodai dolgozó, mégis egyforma a minimálbérük. Itt a BRD-ben külön tarifákkal szabályozzák ezt. A legújabb: a "Selenverkäufer" az az a munkaközvetitöknél, most elöirtak egy fix minimál bért, úgy tudom 8,50/óra. Más azonban egy tetöfedö minimálbér,e mint egy temetkezési vállalkozó alkalmazottjának a bére.

Otthon a munkavállaló szúrja el a munkaerö piacot s béreket!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10955 Írta: DECOTEXT

Maya írta: Az senkinek sem jó, ha az édesanya arra kényszerül, hogy esténként dolgozgasson. Talán működik a dolog, de csak kényszerűségből, és csak rövid ideig.

Ez ellen kimondottan tiltakoznom kell! Igenis dolgozzon minkét szülö! Nejemmel mindig dolgoztunk, mégis sikeresen felneveltünk két gyereket, akik már felnött, rendes emberek lettek! Ezenkivül, nincs rosszabb, ha egy házasságban az egyik fél függ a másiktól, nincs anyagi függetlensége! Mégrosszabb, ha gyerek azt látja, hogy az anya anélkül is jól meg tud élni, hogy egy munkahelyre be kéne mennie.....

Milyen szabad vasárnap? Miröl beszélsz? A nejemnek sincs több munkája mint nekem. Mindig is elosztottuk a háztartást, s mindeketten hoztuk haza a pénzt a közösbe! Nekem sincs szabad vasárnapom ilyen értelemben! Igenis legyenek a boltok nyitva vasárnap, mert ekkor van a családoknak a legtöbb ideje! Egy hotel sem zárhat be. Képzeld el ha a kóráz bezárna és vasárnap nincs kaja.....Majd bezár a MÁV és a MALÉV is. Söt, ne legyen tüzoltóság sem vasárnap? Vannak olyan területek, s ez a kereskedelem is, ahol állandóan nyitva kéne lennie mindennek. A dolgozó kap más napokon szabadnapot!! Én évekig dolgoztam hétvégéken, s hétfön vagy szerdán voltam szabad! ÉS??

DCT