Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10032 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: Világ életemben irritált, ha valaki kétségbe vonta a szavahihetőségemet.
Bedigitalizálom a blokkot, és elküldöm bármely e-mail címre, ha valaki nem hiszi, de elvárom, hogy utána megírja itt a fórumon, hogy igen - igaz volt az állításom

Szó nincs a szavahihetőséged kétségbe vonásáról. Elhiszi szerintem mindenki, hogy annyiért veszed a kenyeret, tejet.
Éppen most fejtettem meg a titkot az otthoniak segítségével. Szóval, valószínűleg Te összehasonlításodban van egy kis csúsztatás. Mégpedig, az 1 eurós kenyeret összehasonlítod az otthoni 4-500 forintos kenyérrel, holott az 1 eurós kategóriádnak megfelelő kenyér 220HUF a mai nappal a Tesco-ban. A 4-500 forintos kenyér pedig úgy tűnik inkább DCT 4 eurós kenyeréhez áll közelebb.
Remélem sikerült tiszta vízet önteni a pohárba és nem folytatódik ez az értelmetlen vita. Komolyan a könyökömön jön már ki, hogy Te valóban 1 euróért veszed, DCT pedig 4 euróért. :evil:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10033 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Mint tudjuk, te nem sporolsz, nem nezed meg alaposan, mire, mennyit költesz,legalabbis ezt vettem ki azokbol, amiket regebben irtal. A heti 120-140 euro lehet kevesebb is, ha okosan költ az ember. Azt is nezd, hogy az a bevasarlas nem neked szol egyedül, hanem a felesegede is. Vagy azt nem szamoltad? Ugye nem baj, ha nem sajnallak? Ezek szerint csak 10 evente tudsz hazajarni? Akkor honnan ismered olyan jol az otthoni viszonyokat?
Es nem kötelezö 600 euros lakasban lakni....lehet olcsobban is.
Es: hol olcso a közlekes Bp-en. Egy vonaljegy közel annyiba kerül, mint itt. Es hol kap a gyerek ingyenes berletet,ha a külvarosban lakik es nincs iskolabusz? Itt igen - a lanyomnak is van ilyen.
Es aranyositsd az otthoni csaladi potlekot es az ittenit. Ennyit a tamogatasokrol. Ja, es a nyugdijakat is. Talan nem olyan fontos az ingyenes utazas, ha a nyugdijbol futja a megelhetesre es a berletre.
Kuty@szart nem ertem, az mindenütt ingyenes. Ja, amikor meg otthon eltem, volt a nyugdijasnak 1 kicsi zsak krumpli nagyon olcson. Tudom, mert özvegy vagyok, es nekem is jart - altalaban odaadtam valakinek, aki raszorult - ja, es segitettem hazavinni többeknek, mert nekem volt kocsim. Ez is egy olyan tamogatas, ami nem sokat er, mert sokan nem tudjak hazavinni, vagy nincs hol tarolni. Ja,es az a krumpli azert nem volt a legjobb minöseg.volt.
A gyes, gyed, hivatasos anya: az, hogy itt az adozas csaladi, sokat szamit. Ha kiszamoljuk, bizony lehet, több is, mint az otthoni gyes. Nem tudom, utana kellene szamolni. De ugye erted, mire gondolok? Ha a feleseg ne, dolgozik,es otthon van a gyerekkel, ugy tudom, a ferj kedvezöbb adocsoportba esik. Ez ugyanolyan, mintha penzt kapna - nem fizeti be.
En nem a tejet ragadom ki, hanem szinte mindent - szinte minden olcsobb,mint otthon. A kenyer, pekaru nem olcsobb, de a többi böven behozza.
szia:
Eva

Több
12 éve 11 hónapja #10034 Írta: Gergoo

Eva10 írta: A gyes, gyed, hivatasos anya: az, hogy itt az adozas csaladi, sokat szamit. Ha kiszamoljuk, bizony lehet, több is, mint az otthoni gyes. Nem tudom, utana kellene szamolni. De ugye erted, mire gondolok? Ha a feleseg ne, dolgozik,es otthon van a gyerekkel, ugy tudom, a ferj kedvezöbb adocsoportba esik. Ez ugyanolyan, mintha penzt kapna - nem fizeti be.

Elnézést, hogy csak egyet ragadok ki de szinte az összesre lehetne reagálni. Nos, a különbség, hogy a kedvezőbb adócsoport és az így számszerűsített pénz pont, hogy nem ugyanolyan ahol a x gyerek megléte már pénz. Ez a különbség a támogatás és a kedvezmény között ebben az esetben. Ergo, két különböző dologról beszéltek DCT-vel.

Több
12 éve 11 hónapja #10035 Írta: Gergoo

Még egy gyorsan aztán már tényleg dolgoznom kell. :laugh: Ismerősőm félórát utazik villamossal és emlékszem napi 4 euró így a munkába járási költsége. Miként egyenlő ez a jelenlegi 320 forintos otthoni vonaljeggyel? :unsure:

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10036 Írta: Eva10

Gergö, ebben igazad van, ket különbözö dolog. De a lenyeg ugyanaz: a penz. Itt is több a penze, ha csaladja van. Azt nem tudom, hogy ha több a gyerek, illetve az eltartott, akkor kedvezöbb-e az adocsoport. Azt tudom, hogy en 2-ben vagyok, de ha nem lenne gyerekem, 1-esben lennek.
Es ugy gondolom, nem nevetsegesek a sporolos megjegyzeseim, mert bizony akinek nincs penze, raszorul...es jo ha tudja, mik a lehetösegek.
Ambrusch itrasaiban is az a jo, hogy leirja, bizony keresnie kellett a jo lakast, es mire kell odafigyelni, es mit tart ö fontosnak. Masnak meg mas a fontos....

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10037 Írta: Eva10

Egyreszt gondolom, nem egy villamossal utazik, ha Bp-en több jarmüre szall, több jegyet kell ervenyesiteni.
Masreszt: a berletekröl nem volt szo: ha berletet vesz, olcsobb. De a helyi közlekedesi berletek - legalabbis itt - dragabbak valamivel, mint otthon.
De mi az atlagos megelhetesi költsegektöl beszeltünk alapvetöen, csak annyiban reagaltam a közlekedes kerdesere, hogy a vonaljegy otthon sem olcso.