Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 6 napja #9458 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: ....Azért mert az árak már itt is nyugati szinten vannak,de a fizetés soha nem lesz olyan szinten! És ez az ami a legjobban bosszantó!

Még egyszer és erre többet nem reagálok: az árak a piactól függnek a fizetésed az a munkaadódtól függ! Nyugaton is annyit keres a melós amennyiért eladja magát. A munkahelyemen is van aki sokkal jobban és sokkal rosszabbul keres mint én ugyan azért a munkaért! Ki és miböl fizessen otthon többet??!! Otthon még az 50%-ot sem éri el az elvonás s rendszeresek az ünnepnapi, délutáni és éjjszakai pótlékok! (Itt pl nekem csak idöszámlám van!) Nem ragozom tovább! Ti magatok feleltek a helyzetetekért! Változtassatok rajta! Nem kell visszatérni az egypártrendszerhez, mint most a 2/3-al!!
Huh....kiakadtam!
:angry:

Kérj több bért a munkaadótól! ;)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 napja #9459 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kérj több bért a munkaadótól! ;)

Azért ez penge.. :)
Ezt ha anno felvetettem volna a Tescoban a főnöknek annyit mondott volna rá. Köszönjük Lajos a munkádat. 5 jelentkező van a munkádra. Jah és feszt azt lehet hallani, hogy nem fér bele a keretbe. SEMMI. se túlóra semmi más juttatás. Persze nekik mindig jó lett minden, még a beosztás is. (felemet dolgozóknak)
Ennek a kijelentésnek az eredménye meg a munka nélküliség.

más:
Napokban jártam bent a Tescoban, két kezemen nem tudom megszámolni, hogy mennyi ember fordult meg csak az én munkahelyemen (pozíciómban)-(műszaki eladó, pult) kicsit több mint 1 év alatt. Azt is látom, hogy amit bent "munkának" neveznek az kinti szemmel csak egy laza időtöltés. Jelenleg döbbentem rá, hogy mennyivel többet dolgozom kint mint tettem itthon.
Még egy kicsit itthon vagyok addig is sok túrórúdit eszem..... :silly: :blush: :lol: B) :P
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi

Több
13 éve 6 napja #9460 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kérj többet a munkaadódtól!
Ez jó duma!Lehet ott kint ez így működik,de itthon sajnos nem!
Itt a melósnak csak azt lehet,hogy szó nélkül dolgozzon mint az állat!
Az Én sógorom egy gyárban dolgozik és az idén például a kormánynak köszönhető új adórendszer miatt keres vagy 10.000 Ft-al kevesebbet keres,sőt állandóan hajnalba jár dolgozni,és most még az éjszakai pótlékot is leakarják csökkenteni, jövőre elveszik az adójóváírást is úgy hogy lehet még 10.000 mínusz lesz neki!Közben meg mindent emelnek felfele!
Szerintetek hogy lehet így megélni?
Már Ő is azon gondolkozik,hogy ha így folytatódik akkor kimegy Ő is a párommal dolgozni!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 6 napja #9461 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

laolaj írta:

.....Jelenleg döbbentem rá, hogy mennyivel többet dolgozom kint mint tettem itthon......

Köszi! Már azt hittem, hogy csak engem használ ki a német és jobbágyi sorban tart..... :laugh:

Én csak egyre hivnám fel a figyelmet! Állitsuk párhuzamba két, majdnem azonos munkakört. Pénztáros otthon a Tescóban, és pénztáros itt, mondjuk a Realban vagy hasonló, mindegy milyen multinál. (Penny, Plus, Aldi, Extra, stb) Itt olyan gyorsan huzza le a vonakóddal az árút, (barcod) hogy nem tudom olyan gyorsan a bevasárló kocsiba rakni! Otthon a tescoban, komolyan mondom, majdnem megalszik a tej a kolegina szájában, pedig a technika ugyan az! Árut megfogni, a pirzmás olavsó elé tartani, aztán "prütty", majd a következö! A hardweware is ugyan az! A prizma arra jó, hogy ne kelljen töcskölni és ne kelljen olyan irányba forgatni az árut, hogy párhuzamosan legyen az olvasó laser-rel!
:angry:

S még egy: nekem csak 7:13 a munkaidöm, de abból 7 órát effektiv dolgoznom kell. Ebédidöm van ugyan, de ha elmegyek kajálni, +30 percet rá kell húznom mert ezt sem fizetik!
(Ma lógtam, mert már tenap megcsináltam ami már volt kiadva!)
;)

Nem egy munkahelyen, amikor kimennek a cigizök dohányozni,
akkor a kártyájukkal ki kell jelentkezniük, mert ez sem munkaidö!

Üdv innen az önkormányzatoknak!
:woohoo:

DCT

Több
13 éve 6 napja #9462 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Azért mert míg van előttük 1 pozitív példa, mellette van mondjuk 100 negatív...
Ha Magyarországon élsz, könnyen elvesztheted mostanában az optimizmusodat és a pozitív szemléletedet. De ugye te ezt nem tudatod, mert nem ott élsz már jó ideje.
És sokszor az sem csoda, hogy amellett az éhbér mellett amit fizetésként adnak, azt nézik, hogy ezért a semmiért hogy dolgozhatnának minél kevesebbet...
És persze hogy sokan a munkaadót ellenségnek tekintik, amíg az is csak kizsákmányolandó robotnak tekinti a munkaerőt...

Én is a fejéhez vághatnám mindenkinek, hogy én is megkerestem otthon 300-330 ezret, plusz igen bőkezű juttatások, miért nem csináljátok utánam??
De nem teszem, mert tudom, hogy nálam is csak szerencsén múlt, hogy jó időben, jó irányba léptem. Persze utána az előre jutásért már keményen meg kellett nekem is dolgozni.
Engem ehhez a céghez 10 évvel ezelőtt 165 ezer bruttóval vettek fel. Akiket most felvesznek újként ugyanoda, ugyanarra a munkára, 130 ezer bruttót kapnak... És közben eltelt 10 év!!! Tehát már annak sincs lehetősége utánam csinálni bármit is, aki ugyanazt az utat járná be.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi

Több
13 éve 6 napja - 13 éve 6 napja #9463 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Ez jó duma! Lehet ott kint ez így működik,de itthon sajnos nem!

Dehogynem. Csak, hogy ezt megtehesd be is kell fektetni egy kis energiát. Németországban sem diktál vagy ad ultimátumot a helfer még a kisfőnöknek sem. Pláne nem ha legnagyobb jó indulattal, azt mondom makog valamit németül.
Arról nem is beszélve, hogy ez nem lesz mindig, még így sem. A munkaerőpiac csak töltődik-töltődik, egyszer teli lesz és akkor a felszínre kerülő könnyebb fajsúly egyszerűen eltünik. :ohmy:
Van (jó) néhány visszajelzésem, hogy x hónap, x év németországi munka alatt milyen nyelvtudásra tettek szert rengetegen. Nagy részük, gyakorlatilag, semilyenre. Pedig mást sem hallottam, hogy majd kinti környezetben, 1,2,3 hét, hónap és majd hűűűű de nagyon....
Miért nem? Fel se merüljön kérdésként mert a válaszokat tekintve olyan színes a paletta, hogy könyvet lehetne belőle kiadni. Kifogásban a magyar nemzet verhetetlen. Akár 80 ezer HUF a havi jövedelme, akár 2000 EUR.