Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 6 napja #9512 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia DECOTEXT!

Arra gondoltam a "Bízzunk" szóval, hogy reméljük a legjobbakat. Mint azt Te is ecsetelted.
Hogy amit csinálsz, s most jónak látod valóban jó lesz és biztosítani fogja a nyugodt Aranykort ott a pálmák alatt... ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 napja - 13 éve 2 napja #9726 Írta: bambpok
bambpok válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

heló igazad van teljesen az ország nyugdij rendszer bedöl és ezt a komcsik intézték miért nem szoltak a hitelekkel kapcsolatban romániában szolt a kormány hogy veszélyes a svájci frank és nincs eladósodva a román nép !! nálunk meg mindenkit arra fele hajtottak.és most megérdemli az állam hogy szarba maradjon akár ki is van kormányon.de kb 20 év mulva nullára érnek a hitelek talán !! akkor majd jobb lesz talán !!! de addid sokan kötélre huzzák magukat akik melóztak és a bankok kinyirták őket

Több
13 éve 2 napja #9727 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

A román nép biztos nem azért nincs eladósodva mert szólt a kormány, hogy veszélyes a lakossági hitelezés valuta alapon azt hidd el. Megfizették azt milliók és évtizedekig, hogy ma nincsenek úgy eladósodva mint Magyarország!

Több
13 éve 2 napja #9728 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Éva, én ebből a vitából kiszállok, mert van egy olyan érzésem, hogy Te is az államot és a rendszert hibáztatod az emberek nyomoráért, holott ők maguk idézik elő ezt! Kis kereset, kicsi nyugdij. Kész! Ez itt is így van! Le kell szokni már végre arról, hogy másokban keressük a hibát! Többet kell keresni! Ha Te friss diplomásként (mikor is?) 3000 Ft-ot kerestél, akkor vagy rossz szakmát választottál, vagy 1952-őt irtak! Egyébként a nejem is dolgozott (dipl. gépészmérnök) az egyik egyetemen, (1979-ben) a laborban, s kukroicát számolt a kisérletekhez 2800 ft-ért, mert akkor ott más nem volt! Ez viszont messze nem a szakmája ugyebár!!! Ez is a saját hibánk volt, mert elfogadtuk! Nem is sírtunk emiatt!
Csaó DCT

Még egyszer, remélem utoljára reagálok konkrét hozzászólásra részedről.
Édesapám elismert szakember, tanszékvezető egyetemi tanár, és dékán helyettes volt 1972-ben már. Nem keresett annyit, mint én összeüzleteltem, egyetemistaként. Ez az ő hibája volt. Mit csinált rosszul? Alul képzett volt? Doktorátus, Kanditátus, több tankönyvet írt. Édesanyám gimnáziumi tanárnő volt, két diplomával. Ketten nem tudtak összehozni egy saját házat. 2 szobás tanácsi lakásban laktunk 4 felnőtt, egy 1200 Zsigulink volt.

Több
13 éve 2 napja #9730 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ez az ő hibája volt.

Innen lemaradt egy nagyon fontos kérfőjel
Helyesen
Ez az ő hibája volt?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 napja #9734 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: Édesapám elismert szakember, tanszékvezető egyetemi tanár, és dékán helyettes volt 1972-ben már. Nem keresett annyit, mint én összeüzleteltem, egyetemistaként. Ez az ő hibája volt. Mit csinált rosszul? Alul képzett volt? Doktorátus, Kanditátus, több tankönyvet írt. Édesanyám gimnáziumi tanárnő volt, két diplomával. Ketten nem tudtak összehozni egy saját házat. 2 szobás tanácsi lakásban laktunk 4 felnőtt, egy 1200 Zsigulink volt.

Hát tényleg nem érted! Mint emlitettem volt, vagy alulképzett (ez nem áll fenn) vagy ROSSZ szakmát választott. Esetetekben ez sem áll fenn , ezért én SEM értem. Anyukám 1965 óta egyedül nevelt fel. Apukám korán meghalt egy balesetben. Egyszerü tanár volt, minden politikai ambiciók nélkül. Igaz több diplomája volt, tehát még tanúlt is mellettem. Mégis vett egy 2 szobás II. emeleti saját lakást**. (Fura véletlen, hogy nálunk is pont egy kék 1200-es volt amit szintén egyedül vett, igaz erre sok hitel volt.) Mégis jó nyugdija van!
Tippem: nem tudtak takarékoskodni! 2 ilyen szinten képzett és dolgozó személy a Kadár rendszerben sem keresett rosszul! Ez nekem nem tudod bemagyarázni, mert egy olyan városban lakom, ahol több iskola van, s egyetem is található. Sok hasonlóan kézett ismerösünk van, s ismerem életüket! (Tanárok)

** Amikor a banki átszervezés volt, és a hosszúlejáratú hiteleket ki lehetett egyben fizetni, s sokat elengedtek, akkor anyukám KP ki is fizette a lakását, s jó 30%-ot megtakaritott! Tényleg nem tudom hol szúrták akkor el a szüleid!

DCT