Németország vagy Magyarország?
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Ezért akarunk kimenni,és egy olyan országban élni,ahol megbecsülik a fizikai munkát is!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem tudom mennyire türöd el az ellened irányuló kritikát, de ilyen igaz és tényszerü elirásért engem már ki is tilottak más forumról, mert nem azt mondod amit hallani akarnak! Ez itt a Te pitvarod, s ez nem fog megtörténni, de ezért beötést kapsz! Tudod, hogy mennyire nem szeretik az emberek ha a szemükbe mondják az igazságot! ?Gergoo írta: .....A fizikai munka (gondolom ezalatt nem a keresett szakmunkát értetted, hanem valami betanított illetve segédmunkát) Németországban sem ér sokat (havonta 900-1100 euró nettó)
..... Bármilyen hihetetlen, 30 éve, amikor hasamra ütök 12 forint volt pl. egy liter benzin akkor sem annyi volt valójában.
.....A bérek pedig elnézve az ország adóságállományát és termelékenységét talán túlzottak is szerintem. Ha belegondolok, 30 éve mennyi lehetett az átlagbér?
....Nos, elfog ez tartani szerintem úgy 80-150 évig. Ezért is tartottam jó ötletnek az Irány Németország! weboldalt!
Tény, hogy otthon az átlagos bérezés túl magas (statisztikailag jó 250 ezer bruttó) de ez Bodapest miatt ilyen magas. Az is tény, hogy a minimálbérrel jól megtorpedózták a gazdaságot. A vidéki bérek is túl magasak, de ez meg a termelékenység hiánya miatt van. Ehez jön, hogy még ma is etetik azokat, akik nem teljesitenek csak jelen vannak valahol......
Két példa:
*Sopron után Eisnestadt mellet (Ausztria), van egy shell benzinkut. 4 beállós, tehát 8 kocsi egyszerre.... 3 ember müködteti 24 órában. HÁROM!
Ugyan ilyen 4 beállós, 24 órás shell kút Keszthelyen. 12 emberrel (tizenkettö!!!)
*Burgenland: a "sógor" gazda, 530 szmarhával. Csaldi vállalkozás. Tej és húleadás rendszeresen, 8-an vannak az egészhez.Télen nyáron.
Vasmegye: magyar gazda, 170 szmarha, tej és húsleadás, 23 ember + 2 idöszakos kisegitö!
Még a klima is azonos, igy még az idöjárásra sem lehet kenni!!)
Honnan és miböl legyenek a nyugati bérek? Egyszerüen nem értik !!
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Semmi gond, az otthoniaknak is megmondtam 10 perc után. Az nem járja, hogy én két oldalról is látva a dolgot érvelek az Ő nyavajgásukkal szemben. Az nem vita. Jogos kritikának még alapja sem merülhet fel. Ilyenkor marad az egyetlen menekülés nekik: nem látom mi folyik otthon.DECOTEXT írta: Nem tudom mennyire türöd el az ellened irányuló kritikát
Hát nem tudom mit nem láthatok 30 RSS hírcsatornát rendszeresen olvasva, a politikától a tudományig ami ne lett volna 10 éve
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mi évente jó 6 hetet töltünk otthon, + a lányom rendszeresen megy haza, naponta telefonálok anyukámmal aki 77 éves, s nézek néhány magyar TV-t is. Nem egyszer elöbb tudok dolgokról, mert az újság csak másnap hozza, ha egyáltalan.....Még oltották a kesztelyi volt vizirendörség épületét mert égett, amikor haza telefonáltam, s anyukámat informáltam. Frissebb hirek nincsenek az tuti!Gergoo írta: Semmi gond, az otthoniaknak is megmondtam 10 perc után. Az nem járja, hogy én két oldalról is látva a dolgot érvelek az Ő nyavajgásukkal szemben. Az nem vita. Jogos kritikának még alapja sem merülhet fel. Ilyenkor marad az egyetlen menekülés nekik: nem látom mi folyik otthon.Hát nem tudom mit nem láthatok 30 RSS hírcsatornát rendszeresen olvasva, a politikától a tudományig ami ne lett volna 10 éve
Nem tudom, hogy miért gondolják sokan, hogy "leegyszerüsitem" a dolgokat! Egyszer felsoroltam egy listában -tavaj-, hogy mennyi minden támogatás és szociális dolog jár illetve adható ha kérik, Magyarországon. (Még öket is meglepte, nem csak engem.) Ami nekem mindig kiveri a biztositékot az a bérkövetelés az állammal és a politikával szemben!
Képzelj el ilyet itt a BRD-ben! Szerintem elvinnének egy divatos köpenyben, amit hátul szoktak megkötni.....
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.