Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9287 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta:

előbb ütni kell, s csak utána szabad megkérdezni valakitől, hogy hogy van

.....Neked mit mondanak a következő fogalmak:
Becsület , tisztesség, tisztességes üzleti magatartás, együttérzés stb.
......

Kedves Ambrusch!
Mint alul olvashattad, hogy ezt képletesen értettem. Megismétlem: én maximálisan erőszak ellenes vagyok! A kérdésedre csak kérdéssel tudok válaszolni, mert ezek fiktiv és nagyon is szubjektiv fogalmak!
Mi a becsület vagy a tiszetsség, esetleg a morál mértékegysége? Hol húzod meg a határát? Mi is az az erkölcs? Mi erkölcsös még és mi már nem? Ja, és ki szabja ezt meg?

Tudod, mi annak idején nagyon megkeseredtünk, mert pontosan akkor hagytak bennünket cserben, amikor a legjobban volt szükségünk a segitségre! Pontosan azok az állítólagos "barátok" rugtak rajtunk egyet, akikről azt hittük, hogy számithatunk rájuk, mert mi mindig ÖNZETLENÜL melléjük álltunk és ahol tudtunk segitettünk. Aztán fordúlt a kocka, s amikor mélyponton voltunk, akkor ezek az emberek még meg is tapostak bennünket!

Nos, a becsület, a tiszesség és az együttérzés már semmit nem jelent nekünk! Egy számit: a családunk! A családon belül maximális a lojalitás, s megmondom őszintén, a többi ember abszolult nem érdekel bennünket! Csak mi számítunk! S ez a mérhetetlen egoizmus, ez a kemény viselkedés adta meg a stabilitást és a védelmet nekünk! Természetesen nem vagyunk bűnözők, s nem vagyunk szélhámosok, (amit igérünk mindig betartjuk), de azt itt a fórumra beírtak maximálisan kimeríti az általunk másoknak nyújtott segítség mértékét! Gyerekeink, szüleink viszont a totális bizalmunkat, támogatásunkat és lojalitásunkat élvezik szükség esetén!

Ismét egy kis anekdóta ami tipikus ránk nézve: a belvárosban ha sétálgatunk, nem egyszer látunk térdelő és kéregető embereket (kutya mellettük) akiket a város hallgatólagosan eltűr. Soha nem adunk ezeknek egy fillért sem. Viszont sokszor van olyan, aki pl. beöltözik, s lefesti magát ezüst festékkel, s úgy néz ki mint egy szobor. Ott áll egy kis dobozon, órákig, mozdulatlanul, s ha közelébe mész megmozdul, vagy csak a szemét nyitja fel! Az ilyeneknek nem egyszer 5 eurót is adunk, pedig vagy egyeteista, vagy olyan akinek biztosan nincs szüksége rá! Hogy miért igy? Nos, az embereknek van 2 nagy csoportja. Az egyik az tesz valamit magáért, a másik az meg elvárja, hogy mások tegyenek értük valamit.......

Info:
Az elmúlt 5-6 évben, azok akik annak idején ellöktek bennünket a saját közelükből is, többször is jelentkeztek, hogy segitsünk már, mert nagyon elszegényedtek! Nos, most mi "rugtunk" rajtuk egyet! Az ember az életben legalább 2x találkozik mindenkivel, akit ismer..... Természetesen nem értették a dolgot és semmire nem akartak emlékezni! Mi nem felejtünk!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Perszike

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9297 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Elismeresem azert, amit teljesitettetek! Csodalatos!
Tudod, en is egesz eletemben - most is kemenyen dolgoztam, es dolgozom. Amit elertem, mindig kemeny munka eredmenye.
Voltam mar ugy, nem is egyszer, hogy ereztem, ha nem lassitok, beteg leszek. Voltam is beteg emiatt, de szerencsere nem volt sulyos, meg is gyogyult - de akkor valtoztatnom kellett....mert nem eleg a gyogyszer gyakran.
Most is - az en praxisom ment otthon jol, valoszinüleg most is menne, mert a szolgaltatsom olyan violt, ami eleg ritka meg ma is Magyarorszagon, es kerestek, keresik. De nyilvan az en forgalmam is csökkent volna, ahogy a kollegake is csökkent. Es: idöröl idöre szembesültem azzal, hogy segitsek. Segitettem, akkor jöttek meg sokan, hogy nekik is,es nekik miert nem. Azt en sem birtam anyagilag, hogy mindenkinek segitsek, es nehez volt elviselni, hogy nem megy. Nagyon sokat dolgoztam, es ereztem, baj lesz, ha sokaig igy megy. Most itt is kemeny, de pihenni is lehet, szoval van itt jövö szamomra.
Ti nagyon kemenyen dolgoztatok, el is ertetek mindent, amit akartatok. De: a feleseged beteg lett.....talan ez eleg nagy ar az elert dolgokert.
Tudod, ti tudtatok valtoztatni. Nem mindenki kepes erre, akar mashogy nött fel, akar nincs megfelelö anyagi hattere -mert nektek azert volt - akar mar nem fiatal, es akkor azert nehezebb. Nem olyan egyszerü ez,mint irtad, nektek sem volt az. En ugy gondolom, azon kellene dolgozni, hogy kepesse valjanak segiteni magukon. Es ez nem egyszerü. Mert igazad van abban, hogy az embernek maganak kell segiteni magan. De ez nem egyszerü, es segiteni lehetne abban, hogy sikerüljön.
szia:
Eva

Több
13 éve 1 hete #9301 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves DECOTEXT!
Akkor már értem hogy miért vagy ilyen véleményen!!!!Ebben igazat is adok neked!!!!!
De tudod az a röhej,hogy a pároméknak is most egy olyan ember segít kint aki MAGYAR,de 4 éves kora óta kint él Németországban,bankba dolgozik és csupán azért mert MAGYAR Ő is, mindenben segít nekik,mert látja hogy becsületes magyar emberek akik azért mentek ki hogy becsületes,tisztességes munkával eltudják tartani a családjukat!!!!!!
Úgy hogy vannak még rendes,segítőkész MAGYAR emberek!!!!!

Több
13 éve 1 hete #9306 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem ettől akadtam ki : "előbb ütni kell, s csak utána szabad megkérdezni valakitől, hogy hogy van?"
Hanem ettől:
"Röviden: akit át lehet verni, azt át kell verni!"
Ezt a szemléletet semmilyen erkölcsi norma szerint nem tudom elfogani.
Más szóval nem tudom ugy meghúzni a határt, hogy ez beleférjen.
Ha valaki nem segített nekem, ha tehettte volna, vagy "rúgott is rajtam" , vagy szimplán nem érdemli meg hogy segítsenek neki,(lusta, iszákos vagy rosszabb) annak én sem segítek. De nem használom ki!
És hog yki szabja meg? Nekem én magam!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9312 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: ....Akkor már értem, hogy miért vagy ilyen véleményen!!!! Ebben igazat is adok neked!!!!! De tudod az a röhej,hogy a pároméknak is most egy olyan ember segít kint aki MAGYAR,de 4 éves kora óta kint él Németországban,bankba dolgozik és csupán azért mert MAGYAR Ő is, mindenben segít nekik,mert látja hogy becsületes magyar emberek akik azért mentek ki hogy becsületes,tisztességes munkával eltudják tartani a családjukat!!!!!!Úgy hogy vannak még rendes,segítőkész MAGYAR emberek!!!!!

Godolom (s remélem) azért nem csak ezt az önéletrejzot olvastad itt tőlem! S mint láthatod pontosan azért regisztráltam itt, mert igy és innen ismeretlenül lehet segíteni azoknak akik valamilyen tanácsot akarnak! Remélem nem az ment át az egészből, hogy én gyűlölöm a magyarokat és le van mindenki tojva! Ezt a hosszabb valós történetet is csak azért írtam be, mert volt olyan aki a fejemhez vágta, hogy elfelejtettem, hogy ki vagyok és honnan jöttem! Ez messze nem így van, de csak azért, hogy valakik azt hallják amit hallani akarnak, nem fogom itt senkinek azt mondani, hogy csak jöjjön mert itt van a Kánaán! Hidd el, a legtanulságosabb és a legokosabb ha az ember mások kárán tanul! Ez a jó kis honlap ezt segíti elő! S én is azért vagyok itt, mert tudom, hogy mi min mentünk át a kezdetben! S nekünk még nem volt EU Mo. s EU jogunk!
Ez tehát itt tőlünk "öreg rókáktól" egy segítség, csak hát én (mi), egy kicsit már bizalmatlanabbak és óvatosabbak vagyunk a legtöbb naivan elinduló honfitársunknál! Az meg tény, hogy otthon még sokáig tanulnia kell a lakosságnak a kapitalizmust! A 21 év messze nem volt elég, s ahogy Gergő is irta, még generációknak kell újjászületnie, mire ez menni fog!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9316 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Ambrusch!
Nekem Decotext mindket megjegyzese kiveri a biztositekot. Dehat ez az ö elete. Szerencsere a barataim nem ezt az elvet valljak. Nekem is van olyan baratom, aki sokat segitett, amikor kijöttünk, es mi is segitünk, amiben tudunk. Az igaz, hogy a segitsegnek is van hatara, pl kerte tölem egy szamomra tulajdonkeppen idegen ember, hogy engedjem meg, hogy bejelentkezzen hozzank, ezt nem engedtem meg. De egy csomo mindenben neki is segitettem.
szia:
Eva