Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 1 hete #9211 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Én is csak azt tudom mondani aki tud menjen kifele mert itthon csak egyre rosszabb lesz minden!

Ezt gondolom úgy értetted, hogy aki beszél alapfokon legalább németül, Németországban keresett a szakmája és rendelkezik a "kimenetelhez" szükséges kezdőtőkével? :unsure:
Mert ha nem akkor ez még a magyar médiából ömlő hangzatos számok, folyamatos szétkürtölésénél is csak rosszabb amit tanácsolhatsz, patthelyzetben lévő embereknek! :ohmy:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Miklós

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #9212 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves DCT !
Erősen félreértettél, az én biztosítékomat nem lehet kiverni ( jelentősen túlbiztosított ), mindössze picit árnyaltam a képet, amit lefestettél.

Látom kiverte nálad is a biztositékot a beirásom! Szertném azért az elmondani, hogy csak az én bérem, itt nem lenne elég. (Otthon annak idejen elég volt) Aztán az sem közömbös, HOGY NEJEMMEL MAGUNK ÉRTÜK EL AZT AMI MOST VAN, és nem az állara, politikára vagy a szomszédra mutogattunk! Nekem otthon mindig az a bajom, hogy azok az emberek akiknek nem sikerül kivergödni a szegénységböl, mindig másokat hibáztatnak, holott 98%-ban önhibára vezethetö vissza a pocsék helyzetük!!

Én a magam részéről nem hibáztatok senkit, saját hülyeségem, hogy a lojalitásom okán folyamatosan szívatnak és átvágnak.
Politika, szomszéd, stb.: hiába ellenzed, összefüggenek. A munkádhoz szükséges törvényi háttér, a FIZETÉSED mértéke,stb. mind a politikától függ.
Ha nem lenne olyan a politika amilyen, nem kellene arról beszélgetnünk, hogy a svájci frank hogyan nőtt 150 ft.-ról 250 re.
Én nem lenne annyi megkeseredett ember sem, akik nem kivergődni nem tudnak, hanem belesüllyedtek.
Ja, én sem úgy értettem, hogy egyedül a te béreddel vagy középosztálybeli, bár, szerintem ha egyedül keresnél a családba, nem ennyi lenne a nettód.
Én arra akartam kilyukadni, hogy eltűnőfélben van az a réteg, akinél még lehet szorítani a nadrágszíjon, és ezt nem feltétlenül magának köszönheti, sőt.
Pista bácsi: :woohoo: talált, így hívják az öreget. Csak annyi a különbség, hogy 10-12 órát dolgozott, nem káposztaföldön, hanem műhelyben, meg ahol lerobbantak a gépek, és nem halmozott fel milliókat, mert nem volt miből, viszont hitt benne, hogyha tisztességesen fizeti a járulékait, tisztességesen fog nyugdíjat is kapni.
Nem jött be neki, és még nagyon sok mindenkinek sem. Ő a hibás? Lehet.

Ki a hibás ebben? Megbizott az akkori rendszerben, s azt hitte, hogy mindig igy lesz! Nem igy lett, de ezért nem hibáztathatod a mostani társadalmat.

Ez így sajnos ( BOCS) butaság. Nem láthatod előre, hogy mi fog történni, kénytelen vagy az adott időben adott körülmények között létezni. A társadalmat senki sem hibáztatja, az olyan, amilyen.
HA TUDOD, HOGY S...GGRE ESEL, LEÜLSZ ELŐTTE.
És ha nem tudod ?

Az utolsó 4 soroddal maximálisan egyetértek.
Szerintem a lényeges eltérés a véleményeink között:
Te megküzdöttél azért amid van, én is.
Tudsz tartalékot képezni, mert volt rá igényed és lehetőséged, hogy Németországba menj.
Én jól éreztem magam itthon, szerettem az amit csináltam, itt a családom, stb. És ezzel nagyon sokan vannak még így.

Viszont mivel én itthon élek, nem csak néha látom, mi történik, hanem folyamatosan ebben élek, és tapasztalom, hogyan pusztul le minden.
Itt a difi.
Üdv.: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne, Vatbrigi, Ambrusch

Több
13 éve 1 hete #9214 Írta: Gergoo

Miklós írta: Ha nem lenne olyan a politika amilyen, nem kellene arról beszélgetnünk, hogy a svájci frank hogyan nőtt 150 ft.-ról 250 re.

Ezt nem igazán értem. Úgy gondoltad, hogy akkor nem lenne olyan aktuális manapság vagy az okokra gondoltál, hogy a politikának köszönhetően kell erről most beszélgetni? :unsure:

Több
13 éve 1 hete #9215 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Gergő !
A hiba nyilván az én készülékemben van, mert nem értem, mit nem értessz. :huh:
Arról próbáltam értekezni, hogy minden összefügg a politikával, bármennyire nem akarjuk tudomásul venni, és bármennyire mondja DCT, hogy nem kell rá mutogatni.
Az ország gazdasági fejlődését és ugye ezen keresztül az egyén életlehetőségeit is ők határozzák meg. Ha a vonal hamis.....
Svájci frank:
Miért csak nálunk van így ?
Miért nem szóltak előre, mikor állítólag már évek óta sejtik?
És ezt nem csak erre a csapatra értem, hanem visszamenőleg.
Soha senki nem szólt a hitelt felvenni szándékozónak, hogy "Hé, figyelj, haver".
Nem szeretném a politikára kihangsúlyozni, csak az emberi elkeseredettség és kinti munkavállalás egyik fő okát akartam leírni a frank árfolyammal.
( nem érint szerencsére )
Üdv, és bocs, ha nem volt teljesen egyértelmű.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9219 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Igen, természetesen úgy gondoltam, hogy akinek van megfelelő háttér hozzá!
Nálunk a párom már 1 éve kint van de mi még nem mentünk ki de csak azért nem mert féltem a gyerekeket az iskolától mert a suliban pont németet nem tanultak!
Úgy hogy most elkezdünk német nyelvórákat venni és amint tudnak annyit a gyerekek ami elég ahhoz hogy legalább megértessék magukat akkor zokszó nélkül megyünk! Nem fogom megvárni míg tönkre megy a család ebben a különélésben és ebben a nyomorban ami itt várható!
Nem szétkürtölni akarom a menekülést de sajnos egyre több ismerősünk látja be, hogy itt semmi jó nem várható! Hónapról-hónapra egyre rosszabbul él az ember!

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9220 Írta: Gergoo

Miklós írta: Szia Gergő !
A hiba nyilván az én készülékemben van, mert nem értem, mit nem értessz. :huh:

Nyilván nekem nem sikerült érthetően fogalmaznom de lényegében meg is válaszoltad a kérdést. :)
Sajnos, úgy látom, hogy (DECOTEXT által már többször említett) túlzott mértékben tereled Te is a politika felé a felelőséget. Egy hangyányi köze, persze, hogy van. Lehetne ma is kommunista rendszer és dotálhatnák a forintot. :laugh: Na, de ugye 89 magasságában pont ettől szeretett volna mindenki szabadulni. Vagy rosszul emlékszem?
Azóta az életlehetőséged elsősorban rajtad múlik. Nem határoznak meg semmit. Azt teszel amit akarsz, azt tanulsz amit akarsz, oda utazol és oda települsz ahová akarsz. Még a kiváltható valuta kereted is korlátlan. :laugh:
Nem csak nálunk van így, ha hiszed ha nem a valuta árfolyamok (bármelyik-bármelyikhezl) képest folyamatosan változik. Többnyire gazdasági hírektől, eredményektől függenek. Tudom mert folyamatosan forex-ezem. :)
Miért nem szóltak? Mert magánügy! A hitelpiac mint szinte minden, üzlet. Magánügy, hogy úgy gondolod egy röpke 20-30 éves hitelbe forint, euró vagy svájci alapon lépsz be. Aki úgy gondolta, hogy 20-30 év alatt a frank csak gyengülni fog ezért inkább választotta a bizonytalan de adott napon 10-20-30%-al alacsonyabb havi törlesztő részletet tévedett. Ez azt hiszem egyértelmű. Saját véleményem, hogy honnan vette az illető ezt az óriási bar.mságot? Már egy 2-5 éves autólizingnél is egyértelműen a biztosan tervezhetőt választom, még ha kétszer annyiba is kerül de úgy látszik, hogy ez csak az én véleményem.
Még valamit a politika felelőségéről, már ami az ország fejlődését illeti:
Tudtad, hogy évente milliárdok maradnak az uniós alapokból felhasználatlanul Magyarországon? Mit kéne tenniük? Mindenkihez saját managert küldeniük? Egy közeli hozzátartozóm uniós pályázatok megírásával foglalkozik, azt mondta, hogy gyakorlatilag mindenkinek volna lehetősége minimum három pályázatot megcélozni. Olyan nincs, hogy nem. Emlékszem is még némileg az egyikre ahol egy ritka madárfaj megmentésének érdekében hektáronként 200 euró (szinte garantált) ! ha kiteszel a földedre madáretetőket. De több ezer, ismétlem több ezer uniós forrás nyitott.