Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9184 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: Meg vagyok döbbenve. Még mindig van, aki azt meri állítani, hogy Mo-on könnyebb megélni?

Van ám, a matematika! Mint előző hozzászólásomban láthattad. Hol döbbentél meg? Lehet nem egyforma anyagból oktatták nekünk? :unsure:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9185 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Nem tudok mas neveben nyilatkozni, csak a magameban.
En ugyanilyen voltam otthon is, mint itt. Kemenyen dolgoztam, stb....
Es boldogultam is, de egyre jobban lattam,milyen nehezsegek varhatoak. Es mar kezdtem nem birni az allando - hetvegeken is - munkat.
Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.
De: itt most tudom, hogy a munkamra nagy valoszinüseggel meg 10-15 ev mulva is lesz fizetökepes kereslet. Es a hetvegeim altalaban szabadok. Es a szabadsagom alatt - ami lenyegesen több, mint amit otthon ki tudtam venni - nincs mellettem a mobil allandoan, hogy mikor keresnek.
Es tudom, hogyha sok nyugdijam nem is lesz, de legalabb nem fogok ehen halni. Vallalkozokent ugyanis nem kell nyugdijjarulekot fizetnem, de a kamara odafigyel azert, jövedelemtöl függöen kell nyugdijjarulekot fizetni, amit ök kezelnek.
Es latom a különbseget. Ha hazamegyek, es otthon szinte mindent dragabban veszek meg, mint itthon, es lelkifurdalasom van, ha nem tudok mindenkinek segiteni...
Ez a mostani hiteltörlesztes is egy kamu, mert akinek egyebkent is van penze, most kifizeti, de akinek nincs, az meg nem kap hitelt, hogy kifizethesse.
Es latom, hogy igen, egyesek boldogulnak. Azok nem is akarnak kijönni, miert tennek. De egyre többen nem boldogulnak.
Gondoltal-e mar arra, hogy itt több segitseget kap az ember a boldogulashoz? Gondolok pl arra, hogy itt nem vesz a paraszt traktort, hanem többen hasznaljak közösen, vagy berlik.De az arak igy megfizethetöek.
Itt el tud menni a nyugdijas kirandulni, be tud ülni idönkent egy cukraszdaba, vagy etterembe.
Azert mondjuk meg 130 000 nyugdijbol -ami azert otthon ritkasag - is nehezebb a 400 Ft-os üzemanyagot megvenni, mint pl egy 7-800 eurosbol.
Itt, ha valaki nem tud elmenni az orvoshoz, mert olyan allapotban van, a kassa fizeti a krankentaxit - csakis indokolt esetben, es ezt ellenörzik is. Hol van otthon ilyen? Emlekezetem szerint a betegszallito kocsik vannak, de azok azert dragabbak. Es: varhat rajuk a beteg orakat. Itt meg megvan az idöpont, akkora hozza a taxi, megvarja, vagy megy addig a dolgara, es ha a beteg mehet haza, hazaviszi.
Ez csak egy pelda, de nyilvan van meg ezer hasonlo....
Nyilvan azert vagy te is meg kinnt, mert itt jobban erzed magadat, különben hazamennel. Lehet, a te kvalitasaiddal otthon is boldogulnal, mint ahogy boldogultal is.Megis itt maradsz.
szia:
Eva

Több
13 éve 1 hete #9186 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Gergoo!
Ne vedd személyeskedésnek, ha neked címzem, de te is az én matek tudásomban kételkedsz :)
Akkor egy kis számtan, konkrétumokkal.
Mikor VÉGSŐ elkeseredésemben már építőiparban dolgoztam először segédmunkásként, majd raktárosként, akkor havi 150 000-et kerestem (ennyit kaptam készhez). Ez nem is rosz pénz sajnos Mo-on.
DE!!!
Minimállal voltam bejelentve, ami nem számítva az egyebeket, a szabadság és a táppénz szempontjából nagyon nem mindegy. A többiek, akiket más foglalkoztatott még rosszabb feltételekkel dolgoztak.

Az albérletem, ami egy (fél) szoba volt ( 11 nm)!!! közös helységek használati jogával, 30 000+ rezsi volt. Mindez Budapest határán panellakásban. A rezsi télen felment 30 000 FT-ra, Az én részem!!!!
REggel hatkor keltem, és átlagosan 9 körül kerültem a lakásba. Szombaton is gyakran kellett dolgozni. A kaján annyira spóroltam amennyire kevesen tudnak, nem dohányzom, és szinte egyáltalán nem iszom. Ennek ellenére elment kajára 35-40000. Napi1200-1300 Ft!!! (ennél kevesebből ki oldja meg?
Tisztákodás, minimális ruha, néha hazautazás. Maradt kb 45-50000 havonta, amit haza tudtam adni. Ez éppen arra volt elég, hogy a tartalékunk lassan FOGYJON!!!.
Akkor most nézzük a mostani számtant.
Keresek 1300 eurőt nettó. (Mai árfolamon min 420 0000)
Ezt heti 35 órával. Amit többet dolgozok, azt lecsúsztathatom,
A lakás 270 euró, minden költség benne van. Benne van az uszoda és a szauna használat.!!!
Munkába járás 23*5 euró =115
Internet 35 euró (drága)
Kaja kb 3-4 eurü/ nap 90-100 euró
egyéb (mosószer, Wc papir stb 15 euró
Hazautazás havonta 110 euró
mobil, bankszámla 45 euró ( nagyon sok)

Összesen 600 euró
marad havonta 700!!! euró (210 000 Ft)
Ha megkapom a csládi pótlékot, amit otthon már 5 éve nem kapunk, akkor még 180 euro plusz.
Akkor ki nem tud számolni?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: astarta

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9187 Írta: Gergoo

Te se vedd még véletlenül sem személyeskedésnek de a Te számtani példádnak mi köze Norbert számtani példájához? Szerintem semmi. Családdal és Münchenben élsz 270 euróért? Kétlem. 300 euró havi hitel tételt sem láttam... Szóval, még csak köszönőviszonyban sincs a két matek példa egymással! És ezt nem én találtam, azt hiszem nagyon nagyvonalúan is számoltam, csupán a felvetésre, hogy ki mer ilyet állítani reagáltam, hogy a matematika. Norbert itt van, 1300-at keres, jön majd a családja is, hitele van. Hidd el, hogy neki nem fog maradni 600 eurója és pontosan az fog következni, hogy heti 50-60 óra munka mellett, attól a pillanattól, hogy a család kijön és bérelnek egy megfelelő házat elkezdődik a tartalékuk lassú felemésztése. Továbbra sem változtatok az álláspontomon, Norberték akkor fognak (talán) ! (hárman) ! 600 eurót tudni félretenni ha Norbert, illetve a család bevétele minimum, nettó 2500 euró lesz.

Több
13 éve 1 hete #9188 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Meg vagyok döbbenve. Még mindig van, aki azt meri állítani, hogy Mo-on könnyebb megélni?

Van ám, a matematika! Mint előző hozzászólásomban láthattad. Hol döbbentél meg? Lehet nem egyforma anyagból oktatták nekünk?

Én csak annyit álltottam állítok, hogy itt könnyebb megélni, és összehasonlíthatatlanul magasabb színvonalon.

Norberték esetével nem akartam foglalkozni, de ha már muszáj:)
Nem hiszem, hogy a Mo-i hitel törlesztése mellett itt még félre tudnának tenni. Egy fizetésből szerintem is takarékoskodniuk kell ehhez.
De Mo-on, amint azt nagyon könnyű kiszámolni, még a tölesztés is képtelenség kitermelni, és sokkal több meló mellett.
A feleségem közalkalmazott, és mégsem tudhatja, mikor nem kapja meg a fizetését. Az önkorményzat bármikor fizetésképtelenné válhat.
Az egyik családtag megpályázott egy takarítói allást, Mindent bevetettünk. Én írtam az önéletrajzott, megmozgattunk minden ismeretséget, hogy megkapja az állást. Több mint 30 jelenkező volt egy olyan állásra, ami alig több mint minimálbér, állandó délutános.
Sikerült, mindenki boldog volt. Azóta is fúrják piszkálják.
Segédmunkásként hetente másfélszer annyit keresek mint ő havonta!!!
És ezért mindenki írigyli, és piszkálják!!!
Ez a magya valóság!!!

Több
13 éve 1 hete #9189 Írta: Gergoo

Nézd, ne értsd félre, én szeretném ha sokan, nagyon sokan kitelepülnének Németországba. :)
DE! Az RTL Klub, felszínes matek pédáján alapulva, hogy hányszorosát keresi egy osztrák vagy német ilyen vagy olyan munkás a magyar bérnek. Na, így ne! Az egy trippla, leszúrt Ritberger a műugrótorony legmagasabb szintjéről egy üres medencébe. Másként nem végződhet. Komolyan.
Azoknak is örülök akik mégis túlélték ezt az "ugrást" és már otthon vannak. Idézek tőlük: túl kemény volt a meló, nem érte meg, hiányzott a családom... stb Viszont meggyőződésem, hogy másként látják innentől az otthoni dolgokat és ha sokan látják már végre, hogy is kéne csinálni, az eredményhez fog vezetni. ;) A médiából felszippantott hülyeség pedig tuti nem. :evil:
Visszatérve a matek példákra. Még mindig nem vagyok kibékülve az érveléseddel. Azt azért tisztázzuk, hogy nem havonta 270, (rezsivel) ! az átlag lakhatás! Nyugodtan számoljunk rá 400-600-at (minimum) ! Aztán szemet szúrt még az utazási költség, ha hetente egyszer tankolok (sokszor nem sikerül) akkor vagyok úgy 250 körül havonta.
Nos, már sehol nincs is a 600 megtakarításod. :ohmy: