Németország vagy Magyarország?
- Eva10
- Látogató
En sem gondolom, hogy barhol tökeletes lenne...sem Nemetorszagban, sem Magyarorszagon.
Amit biztosnak latok, hogy itt Nemetorszagban ha valaki közepesen beszeli a nyelvet, es eleg jol a szakmaja nyelvet, es tud sokat es megbizhatoan dolgozni, akkor jol meg lehet elni. En is azt latom, hogyha megertetjük magunkat, azt altalaban szeretik es elfogadjak.
De: en is azt mondom, hogy a nemetek sem tartanak fennt ket lakast, es fizetik meg melle a hitelüket is. Es nem mennek allandoan külföldre....ugye a hazautazgatas, az itt olyan, mintha külföldre mennel...ha ilyen tervek vannak, akkor nem lehet a jo megelhetesre, legfeljebb az eppenhogy megelhetesre szamitani, az sem biztos, hogy megy.
En most mar nagyon jol keresek, de bizony idönkent nagyon vissza kell fogni nekem is. Es van nagy hitelem - de az itteni. Es az otthoni lakast en sem birtam fenntartani tovabb.
Akkor nezzük azt, ha valaki 1000euro körül keres netto, ami azert mar nem rossz, hogyan is tudna ket lakast fenntartani, hitelt fizetni...
sziasztok:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nos, én nem tudom, hogy számol ez a Norbert de valószínűleg rosszul mint a hitel felvételekor.kormi33 írta: Üdv,
www.beol.hu/somogy/kozelet/bucsulevel-or...tt-orszaganak-401446
1300-ért gondolom heti 6 napot dolgozik és Münhenbe szeretné kivinni a családját hamarosan.
Lássuk csak:
300 körül van az otthoni hitel, marad 1000.
Számoljunk hármójuk élelmezésére és tisztálkodására heti 75 eurót, az havi 300 ismét, marad 700.
Na, most Müchenben sehol nem fog lakni az asszonnyal és egy gyerekkel rezsivel együtt 700-ért az tuti. És ez egy 1xű, 2 tételes számítás volt, kismillió van még mellette.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gépkocsi, biztositások, iskola, ruházkodás, energia, stb.Gergoo írta:
Nos, én nem tudom, hogy számol ez a Norbert de valószínűleg rosszul mint a hitel felvételekor.1300-ért gondolom heti 6 napot dolgozik és Münhenbe szeretné kivinni a családját hamarosan.Lássuk csak:300 körül van az otthoni hitel, marad 1000.Számoljunk hármójuk élelmezésére és tisztálkodására heti 75 eurót, az havi 300 ismét, marad 700.Na, most Müchenben sehol nem fog lakni az asszonnyal és egy gyerekkel rezsivel együtt 700-ért az tuti. És ez egy 1xű, 2 tételes számítás volt, kismillió van még mellette.kormi33 írta: Üdv,
www.beol.hu/somogy/kozelet/bucsulevel-or...tt-orszaganak-401446
S nem vagyok abban sem biztos, hogy Münchenben a heti 75€ élelemre és tisztálkodásra
elég három személyre még akkor sem ha az Isar-ra járnak le horgászni és fürdeni.....
DCT
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
sztem ha ügyes,hamarosan többet fog keresni.
Ha kihozza a családját, jól meghúzzák a gatyaszíjat egy időre, itt menni fog nekik.
Kindergeld, Wohngeld, Kinderzuschlag,adókedvezmény.......meg mit tudom én még mi.
Aztán így megtakarítanak és ha nagyon keményen is, de talpra lehet állni.
Hangsúlyozom, csak ha átalakítják a gondolkozásukat, teljes felelősséget vállalnak az életükért és nem a kormányra mutogatnak és nagyon, de nagyon összefognak.
Azért jutottak oda, ahova mert a fentieket eddig nem tették meg.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
htimea írta: ,,,sztem ha ügyes,hamarosan többet fog keresni.
Ha kihozza a családját, jól meghúzzák a gatyaszíjat egy időre, itt menni fog nekik.
Kindergeld, Wohngeld, Kinderzuschlag,adókedvezmény.......meg mit tudom én még mi.
Aztán így megtakarítanak és ha nagyon keményen is, de talpra lehet állni.
Hangsúlyozom, csak ha átalakítják a gondolkozásukat, teljes felelősséget vállalnak az életükért és nem a kormányra mutogatnak és nagyon, de nagyon összefognak.Azért jutottak oda, ahova mert a fentieket eddig nem tették meg.
Szerintem így otthon is lehet boldogulni! Nagyon érdekes megfigyelésem van. A legtöbben teljesen másképen élnek, ha kijönnek, mint otthon! Itt terveznek, takarékosak, szerveznek, türelmesek, kitartóak, stb. Otthon pont a fordítottja, pedig ezzel az energiával Mo.-on is lehet boldogulni, ahogy több millióan meg is teszik.....
DCT
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
A túlnyomó többség netto 100 000 alatt keres. Aki többet keres, az általában annyit dolgozik időben, hogy azt már nem lehet életnek, hanem csak vegetálásnak nevezni. Az üzemanyagárak gyakorlatilag elérik az ittenit. Itt 1 l gázolaj kb 1,41 ami durván 420 Ft. Mióta kint vagyok, izletesebben és egészségesebben táplálkozom mint otthon, és kevesebbe kerül!!!! Igaz, kizárólag boltban vásárolok. Ott ahol a legolcsóbb, és igyekszem kihasználni az akciókat. Ami nekem hihetetlen volt eleinte, hogy itt ha valamiből a legolcsóbbat veszem, az is jó minőségű.
A következő analógia mindennél többet mond.
1972-ben dolgoztam egy évet. Akkor 1150 (kb) Ft-ot kerestem havonta. Akkor a nagyon olcsó tej 3 Ft volt. A kenyér és párizsi is e körül. A zsemle 0,4. A múszaki cikkek viszont döbbenetesen drágák voltak.
Most kb 1300 euró marad netto.
1 l tej 0,6!!! ( 3-al szemben). A zsemle 0,22-0,3. Nem részletezem. Minden sokkal olcsóbb, mint annak idején.
És ennyit nem 50-60 óra / hét alatt keresek, hanem 35 óra / hét!!!
A feleségem óvőnő, nagyon jó elismert. Havi jövedelméből az életének 80%-ában önmagát nem tudta volna fentartani. Néhány éve elég a kajára, ruhára, és talán egy garzonra elég lenne.
Még csak 2 havi fizetést kaptam, a harmadik most lesz esedékes, és már most fésretudtam tenni kb 800 eurót.
Pedig ecs csomó egyszeri kiadásom volt.
Persze, nincs 6 szobás házam, mint otthon, de nem is hiányzik, amíg egyedül vagyok. Ha kicsit fiatalabbak lennénk, egy percig nem gondolkoznék, hogy az egész családdal végleg kijöjjek.