Németország vagy Magyarország?
- Eva10
- Látogató
Szerintem azt kellene összahsonlitani, hogy laolaj munkajaval mennyit keresne otthon.
Nem ketlem, hogy otthon is vannak jol elök, ök nem is akarnak valtani,miert is tennek.
De: talan kevesebben keresnek olyan jol,mint az unokahugod.
Es azt gyanitom, hog azzal a munkaval, amit laolaj vegez, otthon kevesebbet keresne, es abbol kevesebb maradna.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Ne haragudj, de amit irtam a krankentaxirol az igaz! Egy baratunkat mindig ez vitte Göttingenbe chemoterapiara. Es: az en praxisomba is rendszeresen jön a krankentaxi, ha szükseges. Pl egy bacsit nemreg operaltam, es krankentaxival jött. Esetleg ezt en - mint niedergelassene Ärztin - jobban tudom. Az igaz, hogy nagyon megnezik,hogy jogosult vagy-e ra. Mindenesetre ha fel tudtal szallni a vonatra, es a felesegedet be tudtad vinni, akkor talan nem allt fennt a jogosultsag. A baratunk felesege nem vezet autot, es a bacsinak meg ezenkivül meg Parkinson korja is van, es 80 ev feletti, nagyon nehezen mozog, ö nem tud felszallni a vonatra, es autot sem tud vezetni.
Nem hiszem, hogy itt keleten ez jobb, mint nyugaton. Mar csak azert sem, mert itt keleten kevesebb jut egy betegre, mint nyugaton, ezt most serelmezzük is több tartomanyban, azt mondjuk, a beteg egyforma, es ugyanaz jarna neki, es a jarulekokat is ugyanugy fizeti.
Szoval az biztos, hogy a krankentaxi fennallo jogosultsag eseten igenybe vehetö. Amikor betegszallitasi papirt irunk,mindig fel kell tüntetni, mire szol, mentö, betegszallito vagy krankentaxi. Es kell hozza a diagnozis, es engedelyeztetni kell a kassaval. igy müködik.
szia:
Eva
- Eva10
- Látogató
A csaladi potlekot szerintem megkaphatod attol az idötöl, amikortol itt laksz. Probald meg. Nem mindegy. Valoszinüleg kell iskolalatogatasi,. ezt probald meg nemetül, vagy ha nem megy, angolul kitöltetni, akkor nem kell fordittatni. Az angolt is valsz. elfogadjak. Es kell papir, hogy otthon miota nem kaptok csaladi potlekot.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Miklós!Miklós írta: Te ( csak mert mindíg magaddal példálózol ) a középosztályba tartozol, ami szerintem Németország jelentős részét alkotja. Tehát van munkád, van lakásod, MEGÉLSZ a fizetésedből. Ezen felül természetesen vannak szegények és gazdagok.
Itthon: van egy minimális létszámú középréteg, akiknek már erősen fogytán a tartalékuk, és még szorítanak is a nadrágszíjon. Vannak a nagyon gazdagok, és vannak a szegények.
Na itt a különbség, hogy nálunk ez a többség. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.Üdv: Miklós
Látom kiverte nálad is a biztositékot a beirásom! Szertném azért az elmondani, hogy csak az én bérem, itt nem lenne elég. (Otthon annak idejen elég volt) Aztán az sem közömbös, HOGY NEJEMMEL MAGUNK ÉRTÜK EL AZT AMI MOST VAN, és nem az állara, politikára vagy a szomszédra mutogattunk! Nekem otthon mindig az a bajom, hogy azok az emberek akiknek nem sikerül kivergödni a szegénységböl, mindig másokat hibáztatnak, holott 98%-ban önhibára vezethetö vissza a pocsék helyzetük!!
Egy példa: X Pistabácsi becsületesen ledolgozott 40 évet a TSZ-ben. Mindent fizetett, s jól megélt a háztájiból, miközben órabérért eltöcskölt a káposztaföldön. A TSZ traktorával felszántotta a saját földjét, s adómentesen megtermelte a kukorciát, meg a répát, amit eladott vagy megetetett a disznajával.... s közben szépen felépitette a SAJÁT tuljadonú házát! Mára, ehez már öreg, de mivel tartaléka nincs, s nem fizetett be sokat, igy a nyugdija 30-és 70 ezer között van az akkori keresete alapján, (ha szerencséje van) ami meghalni sok, élni viszont kevés!
Ki a hibás ebben? Megbizott az akkori rendszerben, s azt hitte, hogy mindig igy lesz! Nem igy lett, de ezért nem hibáztathatod a mostani társadalmat. Ez pech! Miért nem tartalékolt semmit magának a háztájiból?!
Ez nagyon sok területen érvényes, ezért van az,
hogy az átlagnak ma bizony nem túl jól megy.
Változtatni azonban maguknak kell ezen!!!
Akár otthon akár itt, de sehol sem könnyü!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Csak sokkal kevesebbet!Eva10 írta: Mar csak azert sem, mert itt keleten kevesebb jut egy betegre, mint nyugaton, ezt most serelmezzük is több tartomanyban, azt mondjuk, a beteg egyforma, es ugyanaz jarna neki, es a jarulekokat is ugyanugy fizeti.szia:Eva
Én nem tudom, hogy miért, de az is igaz, amit én irtam.Értem nem jött semmi és az op után sem vittek haza. Egyébként a nejemet magam vittem a keleti részre (Magdeburgba) annak idején, ahol operálták! (Közel 100 km innen.) Aztán a kórház hivott fel hogy, mehetek érte! Hiába, úgy látszik itt is egyenlöek vagyunk, de sokan EGYENLÖBBEK!
DCT
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Neked csak azt szeretném mondani, ha szerinted itthon nem olyan rossz a helyzet akkor miért nem költözöl ide vissza és majd meglátnád milyen!
Ez a baj hogy a mi Miniszterelnökünk teljesen így látja a helyzetet mint ahogy Te is,szerinte is minden szép és jó itthon!
Nem akarom a nyugdíjasokat bántani mert soha nem tenném de azért röhej hogy a családi pótlékot 2009-óta befagyasztották de a nyugdíjat minden évben emelik mert infláció van!
A családosoknak úgy látszik nincs infláció!
A családosoknak normális munkahely sincs és senkit nem érdekel! Ha nincs munka, menjél közmunkára, az állam teremtett jó munkahelyet!
Látod ezért akar sok ember kimenni mert ott legalább tud dolgozni nem csak közmunka van!
Igazat adok Norbinak, Miklósnak, Laolajnak és Eva 10-nek is!
Én is csak azt tudom mondani aki tud menjen kifele mert itthon csak egyre rosszabb lesz minden!
Elveszítjük mindenünket ami csak van,amiért már egyszer megdolgoztunk!