Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hete #8958 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: "Neked úgy látom az nagyon fontos, hogy megbecsüljenek! Nekem az a fontos, hogy megfizessenek"Ezt jól látod, de normális esetben a kettő együtt jár. Ha megbecsülnek, akkor meg is fizetnek."Ezer más értelmes dolgot tudnék csinálni ha lenne elég lóvém s nem kéne naponta 7-8 órát dolgoznom!!)"Ezt is egyformén látjuk, csak sajnos ehhez pénz is kell nem csak idő......

Egy velem történt dolog: Tavaj volt a 10. éve, hogy a cégnél vagyok. Mint minden kolegának, nekem is járt egy nagy ajándékkosár, teli finomságokkal, piával, édességgel. Délelőtt a nagyfőnök (a főnököm-főnöke) személyes jött el a központból a vállveregetésere (157 km). A szokásos telefon, hogy menjek a megbeszélési terembe.... Én be, ott ül 2 főnök,(az ebyém, az övé) és a csopvez. Az asztalon a 1,5 méter átmérőjű köralakú kosár (szerintem virágtartó volt) megpúpozva.... Bezszélgetés, dicséret (nekem) hogy jó amit csinálok, stb. Kérdezi a nagyfőnök, hogy én, hogy látom a helyzetem és a jövőmet a cégnél:

Válaszom:
Nos, nekem semmi gondom, én szuperül érzem magam, viszont a lé lehetne több. Amúgy hozzáteszem, hogy nekem itt óriási mázlim van, hogy jobb vagyok mint a többi, mert különben már kitették volna a szűrömet egy két gikszer miatt!
(Pl. hozzányúltam a rendszerhez, -igaz jobb lett-, volt egy-két nem túl "vegytiszta" program a gépemen, feltörtem kolegának nyomtatás tiltott PDF adatot, töröltem a jelszót céges excel-tablóból igy meg lehetett változtatni, stb. Ezért máshol azonnali felmondás jár!)

(Nagy röhögés, kávézás, egymás szavába vágás... stb.) Nagyfőnök válasza:

Teljesen egyetértünk. Különben azért nem ennyire durva a helyzet, de tudja, maga nem sérti meg az előírásokat, viszon valahogy mindig párhuzamosn halad mindennel..... (Ismét röhögés, én jobban mint ők!) Néhány jelentéktelen nyalakodás, majd én el.....

Amit az egészből ki akartam domborítani, az az, hogy legyen önbizalmuk magunkat értélkelni! Én nap mint nap látom, hogy milyen rossz munkát végez néhány kolega. Látom, hogy hányszor mennek táppénzre (én 3x voltam 10 év alatt és tényleg dögös voltam porckorongsérvvel) és látom, hogy a legtöbb kolega (700 van) aki hozzánk jön garfikák (grafikus vagyok) elkészítése miatt, az mind nálam akarja csináltatni ami persze nem megy, de ezzel akartalanul is az önbizalmamat növelik!
(Ami amúgy sem kicsi!) :laugh:

Ezért nem kell nekem, hogy megbecsüljenek, mert tudom a saját értékemet! S pontosan az a baj otthon, hogy az emberek bagóért eladják magukat. Igy a munakadó nem ragaszkodik senkihez és nem is fog többet fizetni, amig van néhány majom aki olcsón is megcsinálja a munkát!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9132 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Sziasztok!

Még valami az adózással kapcsolatosan: egy kicsit számoljatok, hogy hogyan jártok jobban. Mindenféle szempontból, nyilván nem csak anyagi oldala van a történetnek.
Azzal, hogy családilag kiköltöztünk, átkerülhettünk kedvezőbb adóosztályba, itt a Kindergeld, s láss csudát: csupán ez a két változás "megkereste" az én otthoni tanári fizetésemet. Tudom, hogy vannak jobban keresők is, csak leírtam, mert mégsem az jellemző Magyarországon. :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9145 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

htimea írta: Még valami az adózással kapcsolatosan: egy kicsit számoljatok,......
.....Azzal, hogy családilag kiköltöztünk, átkerülhettünk kedvezőbb adóosztályba, itt a Kindergeld, s láss csudát: csupán ez a két változás "megkereste" az én otthoni tanári fizetésemet. ....

Azért ha számolsz akkor ez igy nem egészen korrekt! Ha számszerüleg, abszolult értékben átszámolod akkor lehet, de már az árviszonyokat figyelembevéve nem stimmel a dolog!
:S

Értsd: a vásárlóértéknél már meglepödnél a számolásnál:
1./ Egy doboz cigi otthon? És itt?
2./ Lakbérek otthon? És itt?
3./ Benzin otthon? És itt?
4./ Energia otthon? És itt?
5./ Támogatások (pl. gázár, ingyen utazás idöseknél, stb) otthon? És itt?
6./ Nyugdijas adófizetés otthon? És itt?
7./ Nyugdijas betegbiztositás fizetése otthon? És itt?
:whistle:

Szóval ez a 22-es csapdája, mert azért akár hogyan is számolgatom, az otthoni keresetek az árakhoz viszonyitva messze nem annyira rosszak, mint ahogy a legtöbben azt beállitják! Itt egy gyerek beiskolázása mennyi is? Otthon a töredéke.
Szinte minden olcsóbb, s ha azt nézed, hogy Magyarországon az átlag úgy él, hogy ketten dolgoznak, mig itt rendszerint egy keresö van a családban, akkor már teljesen másképpen néz ki az egy före jutó javak aránya! Most azt csak megemlitem, hogy a lakosságnál, a magántulajdonban levö ingatlanok (lakás/ház) száma %-ban jóval magasabb Magyarországon mint itt kint, mégis az egy före jutó adósságállomány a BRD-ben meghaladja a 24 ezer aurót. Otthon ez ennek töredéke!
SCHULDENUHR << infó!
(Az egy före jutó, arányosan!)
:P

Nem rosszak otthon a fizetések, vagy itt nem sokkal jobbak az árakhoz viszonyitva, hidd el!

DCT

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9148 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext,
igazad van, de én a mi esetünket írtam, s arra hívtam fel a figyelmet,hogy számolni is kell. Nekünk megérte anyagilag is, nyilván ezer más szempontot is mérlegeltünk.

Teljesen jogosan egészítetted ki, így adunk korrekt felvilágosítást azoknak, akik még csak érdeklődnek. Mert a döntés a kezükben van...

ui.: és most fognak megkövezni, ha leírom azt a véleményem,hogy a Magyarországi kondíciókkal jónak tartom a tanári fizetéseket. Az alapfokú oktatásra gondolok.

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9152 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia DECOTEX!
Bocsi,de megcáfolnám a dolgokat,mert egyes réteg lehet jól(sokkal jobban) keres itthon Magyarországon,de a fizika munka (szakmunka)semmibe van véve itthon!!!!
Az építőipar egy nagy nulla!!!!!Jó ha keres 100.000 ft-ot az ember!!!!!Ja és szinte 4 órára jelentenek be mindenütt,nálunk hiába van 3 gyerek, és hiába adnak 3 három gyerekre vagy 90.000 ft adókedvezményt ha nincs az ember csak 4 órában vagy minimálbérre bejelentve,amiből adót sem vonnak!!!!!A nagyobb gyáraknál is ,ezt családi tapasztalatból mondom egyre kevesebbet keres az ember és közben meg egyre drágább minden!!!!!!Az üzemanyagról ne is beszéljünk mikor 422 ft/l a gázolaj!!!!!A páromék kint Németországban kevesebb áramdíjat fizetnek mint Mi itthon!!!!!Az igaz,hogy sok az albérleti díj,de a pároméknak is benne van a fűtésdíj is,mi meg itthon majd hogy nem fagyoskodunk hogy ne kelljen sok gázszámlát fizetni,mert mi így hogy 3 gyerek van és állítólag kapunk támogatást 150 Ft 1 köbméter gáz és ha hidegebb van akkor elmegy vagy 300 köbméter 1 hónapban ami 45.000 Ft lesz 1 hónapban,plusz víz és csatorna díj nekünk 8000 Ft havonta,a villany megint 9000-10000 Ft havonta!!!!Számold ki csak a rezsire majdnem elmenne a párom 100.000 Ft-os itthoni fizetése!!!!!A gyerekeknek a menza ha nem lenne a több családos kedvezmény 13.000 Ft/gyerek/hó(39.000 Ft)és akkor még hiába van saját lakás ha megfojtják az embert a hitellel!!!!
Mi 180-on vettünk fel svájci frankot,most a kormányunknak és a világválságnak köszönhetően 260/1 frank,ja és akkor még forgalmi értéktől függő lakásadót akarnak tán bevezetni,ami egy 10.000.000.háznál évi 300.000.ft!!!!!Miből fizessen az ember!!!!!Ja és az áfát ami az élelmiszereken is van januártól emelik 27%-ra!!!!!Nem is tudom van-e másik ország ahol ennyi lenne az élelmiszeren az áfa!!!!!Mi voltunk kint a nyáron a gyerekekkel és kevesebbet költöttünk a megélhetésünkre 1 hónap alatt mint itthon!!!!!!
Azért írtam az elején,hogy egyes réteg lehet jól él itt Magyarországon,de a fizikai munkás semmibe van véve!!!!!!500 Ft/óra,ennyiért dolgozik!!!!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9156 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!

- keresetek otthon - es itt?
- elelmiszer arak otthon - es itt?
- tartos fogyasztasi cikkek arai
- ruhanemü arak
- tamogatasok - Kindergeld itt es csaladi potlek otthon
-egyeb tamogatasok -pl mi külvarosban lakunk, nincs iskolabusz, es a kislanyom az iskolaidöben ingyen utazik a buszon.
- egyeb: pl vasuton csoportos kedvezmenyek, stb...igen olcso tud lenni, a magyar arakhoz viszonyitva is.
Es akkor meg nem irtam, milyen olcson lehet vasarolni, es nem rossz vagy lejart dolgokat, akciosan. Azt sem, hogy a gyerekeknek mennyit segitenek a nyelvtanulasban, a beilleszkedesben - ingyen! A lanyomnak pl ingyen volt a külön nemet, majd az orosz egy ideig (oroszt kell masodik nyelvkent tanulni az iskolaban).
Az akcios dolgoknal mindenre gondolok, ha figyeled, es tudod, mit mennyiert lehet egyeblent venni, sokat lehet sporolni.
Ez azert otthon nem egeszen igy van: ha valami akcios akkor gyakran lejart, vagy selejtes. Az energiaarak sem sokkal olcsobbak most mar Magyarorszagon. Pl en sosem ertettem, miert kell 4-5000 Ft-ot fizetnem villanyszamlat, amikor semmit sem fogyasztottam mar nehany eve. vagy miert kell a fütest fizetnem, amikor nem vagyok a lakasban. Ugyanis nem lehet a radiatorokra meröt tenni -ez itt mindenütt van, ahol fütest fizetsz, vagy a gazfogyasztast merik, vagy tavfütesnel egyedileg merhetö az elhasznalt mennyiseg.
Szamold bele, ha valaki tavfüteses lakasban lakik, mit kell fizetnie. Es eladni bizony ma nem könnyü. Te mindig azt irod, költözzön. Es ha valaki öreg, beteg, akkor talan költözzön be egy olyan hazba vagy lakasba, ahol maganak kell fütenie - nem valoszinü, hogy meg tudja csinalni a fütest naponta. Es megfizetni a segitseget sem.
Es: aki többet keres otthon, kevesebb munkaval, mint itt, akkor nem kell kijönni. Vannak, akik igy vannak termeszetesen.
En valtozatlanul azt mondom, hogy itt sok munkaval jobban lehet elni, mint otthon - altalaban.
De pl. ha fodrasz, kozmetikus, vagy hasonlo otthon nyugta, minden nelkül dolgozik, bizony többet tud keresni, mint itt - akkor otthon is lehet maradni. De ugye, ebböl lesz aztan az, hogy se nyugdij, se semmi nem lesz majd nyugdijas koraban.
szia:
Eva