Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9158 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Szia DECOTEX!
Bocsi,de megcáfolnám a dolgokat,mert egyes réteg lehet jól(sokkal jobban) keres itthon Magyarországon,de a fizika munka (szakmunka)semmibe van véve itthon!!!!
Az építőipar egy nagy nulla!!!!!Jó ha keres 100.000 ft-ot az ember!!!!!Ja és szinte 4 órára jelentenek be mindenütt,nálunk hiába van 3 gyerek, és hiába adnak 3 három gyerekre vagy 90.000 ft adókedvezményt ha nincs az ember csak 4 órában vagy minimálbérre bejelentve,amiből adót sem vonnak!!!!!A nagyobb gyáraknál is ,ezt családi tapasztalatból mondom egyre kevesebbet keres az ember és közben meg egyre drágább minden!!!!!!Az üzemanyagról ne is beszéljünk mikor 422 ft/l a gázolaj!!!!!A páromék kint Németországban kevesebb áramdíjat fizetnek mint Mi itthon!!!!!Az igaz,hogy sok az albérleti díj,de a pároméknak is benne van a fűtésdíj is,mi meg itthon majd hogy nem fagyoskodunk hogy ne kelljen sok gázszámlát fizetni,mert mi így hogy 3 gyerek van és állítólag kapunk támogatást 150 Ft 1 köbméter gáz és ha hidegebb van akkor elmegy vagy 300 köbméter 1 hónapban ami 45.000 Ft lesz 1 hónapban,plusz víz és csatorna díj nekünk 8000 Ft havonta,a villany megint 9000-10000 Ft havonta!!!!Számold ki csak a rezsire majdnem elmenne a párom 100.000 Ft-os itthoni fizetése!!!!!A gyerekeknek a menza ha nem lenne a több családos kedvezmény 13.000 Ft/gyerek/hó(39.000 Ft)és akkor még hiába van saját lakás ha megfojtják az embert a hitellel!!!!
Mi 180-on vettünk fel svájci frankot,most a kormányunknak és a világválságnak köszönhetően 260/1 frank,ja és akkor még forgalmi értéktől függő lakásadót akarnak tán bevezetni,ami egy 10.000.000.háznál évi 300.000.ft!!!!!Miből fizessen az ember!!!!!Ja és az áfát ami az élelmiszereken is van januártól emelik 27%-ra!!!!!Nem is tudom van-e másik ország ahol ennyi lenne az élelmiszeren az áfa!!!!!Mi voltunk kint a nyáron a gyerekekkel és kevesebbet költöttünk a megélhetésünkre 1 hónap alatt mint itthon!!!!!!
Azért írtam az elején,hogy egyes réteg lehet jól él itt Magyarországon,de a fizikai munkás semmibe van véve!!!!!! 500 Ft/óra,ennyiért dolgozik!!!!!!

Bocs' de itt hitelekröl és hasonló töled függö (szubjektiv) teherröl beszélsz ami nem volt kötelezö felevvni! A menzát is támogatják? Ezt nem tudtam! A fogysztásból eredö terhek a kezedben vannak. Nálam csak energiatakarékos "izzók" vannak az otthoni kérónban! Miért dolgoztok 4 órában? Az ilyet nem kell elvállalni! Ide is állandóan azt irom, hogy, oda kell menni ahol többet fizetnek! Mi is ezt tettük! Mint tudod, itt a BRD-ben nyáron is éppen úgy fizetünk elöleget a fütésre mint télen. Otthon ezt sokan nem teszik igy a telek drágábbak! Mi pl az összes ablakot és ajtót kicseréltük, s tavaj VISSZAKAPTUNK az eontól, a kemény tél ellenére!
Sokat lehet(ne) ezen vitázni, de amig azt látom, hogy a tömbházakban a lakások ablakait kinyitják télen, ha túl meleg van, addig nem tud meghatni a gázár és az energia ár Mo.-on! Egyébként senki nem fojt meg hitellel! Itt kint is vannak akik nyakig eladósodnak, mert nem ügyelnek arra hogy az adósságauk ne legyen több a tartalékaiknál! nagyon sajnálom, de akik devizás hitelbe fogtak azok maguk keresték a bajt! Addig nyujtózkodj, amig.... Nekük utoljára még a 80 évek elején volt állami hitelünk az akkori lakásunkra, de amikor lehetett azonnal megváltottuk KP, igy sokat nyertünk ezen is. Azóta csak annyit veszünk fel (ha egyáltalán) amit fedez a tartalékunk mert ha egyikünk munkanélküli lenne (vagy mindeketten) az katasztrófa lenne!
Egy kérdésem van, de öszintén válszolj: amikor a CH-frnak olcsóbb volt, akkor hányszor mentetek be a bankba, hogy "kérem én fizetnék többet" mert most jó alacsony az árfolyam? Szerintem egyszer sem. Most viszont, hogy többet kell kiperkálni ez nem tetszik? Mi, a volt hiteleinknél a lehetö lagnagyobb törlesztesi részletet válsztjuk mindig, hogy minél elöbb leteljen. Otthon az a divat, hogy minél alacsonyabbra veszik a havi törlesztést, mert nem számolnak, hogy igy akár 100%-al is többet vizetnek vissza! Hosszútávon mindig az olcsó lesz a drága!!!!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9161 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotex!
Nem azért írtam hogy most ezen vitatkozzunk,csak tévhitben van az aki azt hiszi hogy itt olyan tökéletes minden!!!!Még egyszer leírom lehet egyes embereknek jól megy(túl jól)megy itt Magyarországon,de a többségnek nem!!!!!!!!!!Bocsi,de nekünk is kivannak cserélve a nyílászárók,le van szigetelve a ház,és így ennyi a rezsi,mert másnak még több!!!!!
Ja és ezért ment ki a párom is dolgozni,mert nem akart itt 4 órában bejelentve meg 100.000.-ft-ért dolgozni!!!!!Ő 16 évig dolgozott egy építőipari cégnél,míg ki nem tört a válság,azért is mertünk saját lakásba belevágni,mert régebben többet keresett a volt cégénél,mint amennyiket most fizetnek!!!!!!Igazad van abban hogy nem volt kötelező a hitel,csak valaki ezt szépen kitalálta hogy mindenkit ellehetetlenítsenek!!!!!Szerinted miért menekül ennyi ember innen kifele!!!!Mert itt a munkahelyteremtés annyit jelent hogy mehetsz közmunkára 40.000 ft-ért!!!!!!
De úgy látom neked is csak a hitel tűnik fel,de ha jobban összehasonlítod a megélhetési dolgokat nem hiszem hogy sokkal többe kerül kint mint itthon,és itt a fizikai munkások 1/3-át keresik a kinti fizikai munkásoknak!!!!!Én igazából erről beszélek!!!!!A múltkor foglalkozott ezzel a TV,hogy például a bolti eladók,és a benzinkutasok is kijárnak Ausztriába dolgozni,mert itthon 80.000-100.000 Ft közt keresnek kint meg 1300 EU-t!!!!!És Ausztriába még drágább az megélhetés mint Németországban!!!!
Bocsi,de Én erről beszéltem és nem a HITELEKRŐL!!!!!

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9164 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DCOTEXT írta:
Egy kérdésem van, de öszintén válszolj: amikor a CH-frnak olcsóbb volt, akkor hányszor mentetek be a bankba, hogy "kérem én fizetnék többet" mert most jó alacsony az árfolyam?

Válaszom rá:Ne haragudj de időnk se volt ilyesmit csinálni,mert 2006-ban vettük fel a hitelt,utána a hitel fizetése mellett befejeztük a házat,mert akkor a hitel mellett még maradt pénz!!!!!!!Majd 2008-ban jött a krakk!!!!!!!!!
És akkor miről beszélünk!!!!
Mikor fizettünk volna bele szerinted?Nem hiszem hogy Németországban van ilyesmi???Mert jó kamatot valamennyit emeljen a bank,de az ahogy a frank ennyire megemelkedett ezt már lehetetlenség fizetni!!!!!
És nem hiszem el hogy ezt valaki nem direkt csinálta!!!!!!!Az euró miért nem emelkedett olyan hatalmas mértékben mint a CHF?
Csak tudod mi a baj,hogy még mi fiatalok kimegyünk és megpróbálunk kint új életet teremteni magunknak,addig az idősebbek akinek már munkája sincs majd az öngyilkosságba fog menekülni,mikor mindenét elviszik,és lehet éppen azért fett fel hitelt hogy kicserélje a nyílászárókat,leszigetelje a régi házat,meg korszerűsítse a fűtést hogy ne kelljen belefulladni a rezsibe!!!!!!

Több
13 éve 1 hete #9166 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Nem azért írtam hogy most ezen vitatkozzunk,csak tévhitben van az aki azt hiszi hogy itt olyan tökéletes minden!

Nekem pedig az a véleményem, hogy az tévedésben van aki azt hiszi, hogy Németországban olyan tökéletes minden. ;)

Vatbrigi írta: De úgy látom neked is csak a hitel tűnik fel,de ha jobban összehasonlítod a megélhetési dolgokat nem hiszem hogy sokkal többe kerül kint mint itthon,és itt a fizikai munkások 1/3-át keresik a kinti fizikai munkásoknak!!!!!Én igazából erről beszélek!!!!!A múltkor foglalkozott ezzel a TV,hogy például a bolti eladók,és a benzinkutasok is kijárnak Ausztriába dolgozni,mert itthon 80.000-100.000 Ft közt keresnek kint meg 1300 EU-t!!

Ha jobban összehasonlitanád a megélhetési lehetőségeiteket akkor nyilván látnád, hogy a magyarországi életszívonalatok megtartásához és az otthoni hitel fizetéséhez (csak óvatosan megbecsülöm) úgy havi nettó 2500 euró lenne szükséges. Ha van ennyi akkor nincs kérdés, ha nincs akkor pedig el kell gondolkozni, hogy minden televízióból hallott szót készpénznek kell venni vagy sem. ;)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9168 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
En bementem a bankba, amikor penzem volt, hogy az autohitelre fizetek többet - az is svajci frankban volt. Azt mondtak, hogy nem lehet, illetve ennek dija van - es ez a dij eleg magas volt. Tehat nem arrol van szo, hogy ha penzem van, befizetem, es annyival csökken a hitelem, hanem arrol, hogy ezt be kell adni kerelembe, ezt elbiraljak, es ennek az eredeti hitel valahany %-a a dija.
Igy nem fizettem en sem többet. meg azt sem lehetett megtenni, hogy több reszletet fizetek be elöre. Vagy kifizetem az egeszet -es ennek is dija van - vagy csak az aktualis reszletet. Azt is eszrevettem, hogy mindig megtalaltak azt a napot, amikor a legrosszabb az arfolyam, es azon a napon szmlaztak a hitelt. Nem a honap azonos napjan, hanem 2-3 nap volt plusz-minusz.
Ennyit az elörefizetesröl.
szia:
Eva

Több
13 éve 1 hete #9169 Írta: kormi33
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi