Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9408 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: ....en altalaban nem ugyanugy biralok el, mintha bünt követne el valaki.szia: Eva

"Zsuzsinál" én sem! Nem birálom! Eltűröm tőle az összes tévedését, ha 5000 ft-ból úgy ad vissza mintha 10 ezret kapott volna! Persze jobb lenne, ha 20 ezresből adna, de ezt nem fogom froclizni....Előbb utóbb meg fogja tanulni, hogy figyelnie kell!
;)

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #9429 Írta: zsancika81
zsancika81 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Eva10!

Igen, jó kérdéseket teszel fel :laugh: :laugh:
Neked mi nem éhbér? Nekem az az összeg, amitől nem jutok előrébb. Tudjam fizetni a számlákat,az albérletet, a napi betevőt, az utazást munkába, és ne kelljen hónapról hónapra élnem, ha egy moziba mennék, ne kelljen rá 2 hónapig spórolnom:D. Nem élek nagy lábon, megfontolom mire költök és nem azért vágyom ki, mert amit keresnék, el szeretném verni. Én igen házias vagyok, tőlem a gyorsétkezdék, a márkás üzletek csődbe mehetnének, mert nem ilyen helyeken költöm el a pénzemet ;) Szóval, ha kint, mondjuk egyedül élnék és mínuszban jönnék ki a pénzemből, miután, az alapvető dolgokat kifizettem, akkor bizonyára éhbérért dolgoznék... Tudtommal, egy albi kijöhet kb 400-500 Euróból, remélem, ezt rezsistül értették, vagy az még pluszban? A kaját megoldanám kevésből is, ráadásul, minden olcsóbb, mondjuk, nem a legdrágább boltokra gondolok! Hogy őszinte legyek, itthon kb. 40-50 lehet a kaja meg miegymás egy hónapra, úgy, hogy a húst nem veszem, a szülőktől kapjuk, a fagyasztó tele van husival:) ez ott azért hiányozni fog :S
Tudjuk, hogy spórolni, félrerakni nagyon nem lehet, csak, ha ketten vagyunk.
Eva10, Te kint élsz? És ha igen, saccper meg tudod mondani, mi mennyi? Mennyi az, amennyiből mindezt fedezni tudnám, szerinted? És mondjuk, ha az orvost meg a gyógyszert nem is számítottam, pl. egy 900 eurós fizu már jónak számítana, vagy ennyiből nem tudnék kijönni?
Légyszi, ha ebben van némi tapasztalatod, írj. Köszi!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete - 13 éve 6 napja #9432 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

astarta írta: ...sok ember nem képes belevetni magát a változtatásokba ugyanannyi energiával, mert sajnos sok a negatív példa, amikor is azt látja az ember, hogy valaki becsületesen dolgozik, mégis csak minden egyre rosszabb lesz... Üdv., A.

De miért kell a negativ példákat elemezni, miért nem a pozitivra állnak rá? Vannak sokan akiknek otthon is sikerül jól egélni! Egyébként az is nagyon zavar engem otthon, hogy állandóan Ausztria meg Németország a minta, holott mindenki tudja, hogy 40 év előnyük volt és ezt nem lehet behozni, csak követni, mert ők is fejlődnek!
Miért nem Albánia, s miért a szuper olajgazdag Norvégia a minta, vagy az iparilag vezető német gazdaság? Mit gondolsz mennyi szabit vesz ki egy japán dolgozó? Semmit vagy nagyon keveset, mert nekik ez szégyennek számit! Nálunk mindenki arra törekszik, hogy minél többet lóghasson fizetése mellet, mert a munkaadót ellenségnek tekintik!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9434 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Zsancika!
Itt keleten ennyiböl mar meg lehet elni, es ennyit lehet is keresni.
Azert kerdeztem, mert elöfordult mar itt az oldalon, hogy valaki teljesen irrealis jövedelmet vart el.
En azt javaslom, ha mod van ra, olyan helyen keress allast, amihez ertesz. Ha egyszerübb allast is, de megis a szakmai nyelvet is tanulod.
Tapasztalatbol tudom, hogy munka mellett nagyon nehez meg nyelvet is tanulni. Munka közben meg azt a nyelvet tanulja az ember, amiben dolgozik. Egyebkent mas is tapasztalta mar ezt, irta is az oldalon.
szia:
Eva

Több
13 éve 6 napja - 13 éve 6 napja #9445 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Lakat és Astarta!
Teljes mértékben egyet értek veletek,mert az aki nem itt él és dolgozik az semmit nem tud arról ami itt folyik!
Ezt írtam mindig is,hogy a szellemi munkát végzők biztosan jól élnek itt Magyarországon,de a fizikai munka sajnos semmibe van véve!
Szinte éhbérért dolgozik az ember!
Ja és miért nyugathoz hasonlítjuk magunka mikor az jóval előrébb van mint mi?
Azért mert az árak már itt is nyugati szinten vannak,de a fizetés soha nem lesz olyan szinten!
És ez az ami a legjobban bosszantó!

Több
13 éve 6 napja - 13 éve 6 napja #9446 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Kedves Lakat és Astarta!
Teljes mértékben egyet értek veletek,mert az aki nem itt él és dolgozik az semmit nem tud arról ami itt folyik!
Ezt írtam mindig is,hogy a szellemi munkát végzők biztosan jól élnek itt Magyarországon,de a fizikai munka sajnos semmibe van véve!
Szinte éhbérért dolgozik az ember!
Ja és miért nyugathoz hasonlítjuk magunka mikor az jóval előrébb van mint mi?
Azért mert az árak már itt is nyugati szinten vannak,de a fizetés soha nem lesz olyan szinten!
És ez az ami a legjobban bosszantó!

Szándékosan ebben a topikban válaszolok pedig nem igazán érdekel a téma csak már komolyan kezd agasztani, hogy minden topik elmegy "Németország vagy Magyarország?" tartalomba. :evil:
A fizikai munka (gondolom ezalatt nem a keresett szakmunkát értetted, hanem valami betanított illetve segédmunkát) Németországban sem ér sokat (havonta 900-1100 euró nettó)
Az árak és bérek illetve azok szintjétől már csömöröm van. Tessék felfogni végre, hogy 50 év hibás és embereket direkt butító politikájának, most, egy gazdasági válságban van a legészrevehetőbb jele és nyilván nem pl. a mérnököknél a legszembetúnőbb. Bármilyen hihetetlen, 30 éve, amikor hasamra ütök 12 forint volt pl. egy liter benzin akkor sem annyi volt valójában. ;) A bérek pedig elnézve az ország adóságállományát és termelékenységét talán túlzottak is szerintem. Ha belegondolok, 30 éve mennyi lehetett az átlagbér? Néhány ezer forint? Egyszerűen ez a helyzet, a ma élő generációk megszívták és még (jó) néhány generáció meg is fogja, különösen ha nem túl sokat tesznek a változás érdekében illetve az egyetlen biztosnak tünő megoldás ha lelép. Nos, elfog ez tartani szerintem úgy 80-150 évig. Ezért is tartottam jó ötletnek az Irány Németország! weboldalt! :laugh: