Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 1 hete #9328 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nekem DCT hozzászólásai nem verik ki a biztosítékokat, sőt azt érzem, pontosan azért írja le, hogy felhívja a figyelmünket bizonyos dolgokra. Én azt gondolom, hogy sokszor csak azért mond el az életéből részeket, hogy ezzel biztosítsa álláspontjának jobb megértését.

Igen kemény hozzászólásainak olvasása arra figyelmeztet engem, hogy ne ringassam magam hiú ábrándban a tekintetben, hogy segítséget kapok majd. Arra figyelmeztet, hogy mindenki csak saját magára ( vagy csak a családjára ) számíthat, s ha kap is segítséget, azt nem alapnak, hanem extrának fogja fel.

Én azt gondolom, bár sokunknak volt/van nehéz élete, de sokszor csak a szép emlékeket őrizzük meg egy-egy barátságról, és nem azt, amikor sok évnyi kapcsolat után szembesülünk azzal, hogy az nem is barátság volt. Hogy hiába állt az ember a másik rendelkezésére, a másik az első adandó alkalommal átvágta, hátba szúrta önös érdekei miatt. Könnyelműen ezekről a dolgokról elfelejtkezünk, s azt gondoljuk, ez velünk soha többet nem fordulhat elő. Hát, előfordul ! Csak akkor nem, ha következetesen elzárjuk ezektől a dolgoktól magunkat.

Véleményem sok tekintetben egyezik DCT véleményével, még ha nem is mindig így írnám le a dolgokat. A középkorúak csoportját erősítem, voltam fent és voltam mélyen lent, de saját erőnkből felküzdöttük magunkat. A sok nehézség közepedte az ember hamar megtanulja, hogy NINCS barátság. SENKIVEL ! S mikor elindul valaki felfelé, már a barátaira sem számíthat. Mi is hasonlóképpen jártunk, mint DCT, azzal a különbséggel, hogy mi mindig önzetlenül segítettünk mindenkinek, kinek a családi, kinek az anyagi lehetőségei miatt, mikor pedig Nekünk volt szükségünk segítségre, senkit nem találtunk azok közül, akiknek segítettünk. Akkor és ott megfogadtam, soha senkinek nem fogok többet. Nem azért, mert nem tudnék, hanem azért, mert - okulva a saját káromon - nem akarok. Azt mondják, hogy az ember a családját nem választhatja meg, csak a barátait. Nos, hasonlóan DCT-hez, nem bízom én sem másban, csak a családomban, a szüleimben és a húgomban, valamint a sógoraimban. PONT.

De az a meggyőződésem, hogy DCT igen is evvel a hozzáállásával, és hozzászólásaival nagyon nagy hasznára van mindazoknak, akik most, ebben a nehéz időben azon gondolkoznak, hogy nekivágnak.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9330 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Szilvi!

En Decotextnek arrol a ket megjegyzeseröl beszelttem, amit Ambrusch emlitett a hozzaszolasaban. Nem a többiröl, csupan csak arrol a kettöröl - felreertesek elkerülese vegett.
De lehet, te ezzel a kettövel is egyetertesz, en nem.

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9340 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: En Decotextnek arrol a ket megjegyzeseröl beszelttem, amit Ambrusch emlitett a hozzaszolasaban. Nem a többiröl, csupan csak arrol a kettöröl - felreertesek elkerülese vegett.De lehet, te ezzel a kettövel is egyetertesz, en nem. szia:
Eva

Kis magyarázat. "Akit át lehet verni, azt át kell verni" hangzott tőlem! Én ezzel kapcsolatosan csak egyet kérdezek! Hogyan bánik veled az állam, vagy pl a bank? Semmit nem kérdeznek, semmit nem magyaráznak vagy kérnek, hanem DÖNTENEK a fejed felett, s Te fizeted! Emelik az áfát akkor emelik! Kérdezik, hogy meg tudsz élni? Nem! Emelik a kamatot! Kérdeznek?
Ha egy kasszás a tescoban elüt valamit és 5000-es cimletből úgy ad vissza mintha 10 ezeret adtam volna, akkor én egy szót nem szólok! Te biztosan!(?) Nos, az ott ülőnek semmi dolga nincs csak az, hogy pontosan dolgozzon és számoljon! Ha én számolok helyette, akkor nem kell pénztáros, és soha nem fogja megtanulni a szakmáját!!! Képzeld el, ha egy pilóta is igy dolgozna, és nem figyelve, a folyóba landolna..... (Van ilyen!) Vagy, eladtam egy kocsit. Kis ford fiesta volt 14 éves. Egy kispénzű egytemista vette meg, de alkudozott a már megbeszélt árból! Ezután egy szakértőt hozott, aki megnézte, s én "keletlen" ;) engedtem 100 eurót! Elvitte, s a szerződésbe ő maga irta bele, hogy a kocsit átnézette és jó állapotban vette meg! 3 hét múlva beállt a motorja, de én tudtam, hogy valami nem stimmel benne, de nem szóltam!! Kérte, hogy vegyem vissza, persze szó sem lehetett róla! stb. A lényege: én nem aktivan verek át valakit, csak ha hülye akkor ráhagyom! Velem sem jótékonykodik sem az állam, sem a bank hanem egyszerűen elveszik ami kell nekik!

Igy most már érted?

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9343 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Ertettem mar elözöleg is, es maost sem ertek egyet veled - de ez nyilvan nem is cel.
En bizony szolok akkor is, ha többet szamolnak, es akkor is,ha kevesebbet. Szoltam mar,hogy többet adtak vissza,nem is egyszer. Ha belegondolok, a hianyt nem egyszer a penztarosnak kell kifizetnie, kis TESCO-s fizetesböl ez elegge nehez lehet. De egyebkent mar csak elvböl is szolok.
Es nem ertek egyet az autos peldaddal sem, de valoszinüleg nem fogok töled sem autot, se mast venni.
En azt gondolom, aki atver, az megerdemli, hogy en is atverjem, de az,hiogy valak8i atver engem, en meg mast,az nem az en vilagom.
Nekem is volt, mar itt, hogy valaki kiszurt velem elegge. Gondoltam, majd bejön meg az utcamba...be is jött. De nem szurok ki olyannal, aki nem artott nekem.
szia:
Eva

Több
13 éve 1 hete #9349 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Egy példán kersesztül, milyennek szeretném én az életet, de én eszerint is élek.
Amikor nagykereztem, vittem egy csomó árut az akkor i pesti partneremnek, és vásároltam is tőle nagy értékben. Az EGYENLEG volt 800 000 Ft. 1990 tájékán!!! 100 000 kötegekben fizettem. Először leszámoltam előtte, aztán átszámolta. Amikor ott volt az asztalon az egyenleg, akkor együttesen megállapítottuk, hogy stimmel. Ez volt az első nagyobb szabású üzletünk.

Mikor hazamentem, megcsináltam a napi kasszát, és volt 100 000 Ft plusszom. Másnap felhívott, hogy rendben volt -e a napi egyenlegem. Mondtam nem, mert volt 100 000 töbletem.
Az jó mondja, mert nekem 100 000 hiányom van. Szó szeritn azt mondta, nem kenyérre kell, de örülök, hogy szóltál. Legközelebb annyival többet fizettem.
Ez a dolog nekem hihetetlenül sokat hozott anyagilag is és pénzben ki nem fejezhető dolgokban is. Még évekig tartottuk a kapcsolatot, és mindig maximálisan, üzleti érdekeket meghaladóan segítő kész volt. Idézhetnék még példákat, mert volt még töb hasonló jellegű eset, de gondolom a tanulság világos.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Vatbrigi

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9351 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: ..... Ha belegondolok, a hianyt nem egyszer a penztarosnak kell kifizetnie, kis TESCO-s fizetesböl ez elegge nehez lehet......szia:Eva

Bizony bizony! Pontosan ezért kell(ene) mindenkinek igy cselekdnie, hogy végre megtanulja mi a kötelessége! Ezért fizetik s nem azért ül ott, hogy Te figyelmeztesd!

S most kedves Éva, ezt a témát részemről lezárva, csak azt kérdezem meg még tőled, hogy mit gondolsz miért nem jut Magyarország 20 év kapiatlizmus ellenére sem dülőre? Erre az a válaszom, hogy azért, mert teljesen elterjedt az egész országban az ilyen tévedő pénztáros nő! (Természetesen ezt itt most képletesen értsd!) A legtöbben nem látják el maximálisan a feladatukat! A hivatalokban trehányak, a maszek késve érkezik és feketén dolgozik, a szemetesek nem viszik el a szemetet, az eon hibásan számol, s a gépkocsi müszakinál zsebbe megy a boriték, hogy a 20 éves lada még mehessen 2 éveig! Hol húzod meg a határt? A pénztáros még tévedhet? A taxis megkérdezheti még, hogy bekapcsolja e az órát? A kutas "szőkitheti" a dizeledet? A hivatalban körmöt lakkozó titkárnő másfélórás ebédszünetét is Te fizeted, az adóddal!
Hol a határ!! :whistle:

Én vagyok a határ! ÉN megkövetelem azt amiért fizetek! S ha valaki nem látja el a feladatát az vessen magára, legyen az pénztáros, vagy szakértő aki menézi a használt gépkocsimat..... Olyan is megtötént otthon, hogy adtam 1000 ft borravalót az étteremben mert príma volt a kaja, de 100 (száz) forintért botrányt csaptam a városi kábel TV-nél!!*
** A városi TV (hibásan) 100 forintot kért kiegészítésként, de le is vonták a számlámról: Számoljunk csak! Van nekik 45 ezer kuncsaftjuk, mindenkinél "CSAK" 100 Ft-ot tévednek "véletlenül mert valaki nem látja el a feladatát" (pluszban) az 4,5 millió tisztességtelen jövedelem a kuncsaft kárára!

Van még kérdésed ezzel kapcsolatban? :blink:

DCT