Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6773 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

btgyrgytms írta: Tapasztalataitok szerint Németország Keleti vagy Nyugati felén szeretnek minket magyarokat mint munkaerő vagy mint nemzetiség? Szerintetek miaz oka ? Van ahol nem látnak szivesen valamilyen okbók kifolyólag?

Tapasztalatom szerint, keleten rosszabbak az esélyeink, de ez nem azzal függ össze hogy magyarok vagyunk hanem azzal hogy külföldiek vagyunk! Egyrészt keleten jóval magasabb a munkanélküliség másrészt, ha van is ott munka, a külfldi rendszerint olcsóbbal elvállalja mint a helyi lakos! Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy nekik egy több száz kilóméters lengyel határuk van, ami rontja a magyarok esélyeit!
Ezenkivül: a nyugati oladról könnyebb a jobban menő
szomszédoknál is keresgélni: (NL, F, B, L, A, FL,)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: btgyrgytms

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6875 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Szia,

Nyugaton nem tudom, de itt keleten altalaban szeretnek minket. Persze, itt - Thüringia - sokan es gyakran utaznak Magyarorszagra, vannak ismeröseik, ezert talan kevesbe vagyunk itt idegenek.
Lanyom Baden-Württenbergben lakik, de ö sem meselte, hogy problemai lettek volna azert, mert magyar.
Ha valakinek baja van Veled, akkor meg 40 ev mulva is mondhatja azt, hogy nem tudsz eleg jol nemetül, mint megesett egy ismerösömmel. De azt is hozza kell tenni, hogy ez az ismerös hölgy nem a legbaratsagosabb - nemetekkel, magyarokkal egyarant.

szia:
Eva

• juhaszlaszlo4
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6879 Írta: juhaszlaszlo4
juhaszlaszlo4 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Itt nyugaton is szeretnek minket.Meghallják,hogy Magyar vagy elárasztanak kérdésekkel.A fő probléma a mentalitásuk a Németek hidegek távolság tartók még egymás között is!Inkább a kerítés mellett megisznak egy sört de nem hívják be a lakásukba a szomszédot.Nekünk ez egy kicsit furcsa ,de ilyennek kell elfogadnunk őket.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6880 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Eva10 írta: Szia,

Nyugaton nem tudom, de itt keleten altalaban szeretnek minket. Persze, itt - Thüringia - sokan es gyakran utaznak Magyarorszagra, vannak ismeröseik, ezert talan kevesbe vagyunk itt idegenek.
Lanyom Baden-Württenbergben lakik, de ö sem meselte, hogy problemai lettek volna azert, mert magyar. Ha valakinek baja van Veled, akkor meg 40 ev mulva is mondhatja azt, hogy nem tudsz eleg jol nemetül, mint megesett egy ismerösömmel. De azt is hozza kell tenni, hogy ez az ismerös hölgy nem a legbaratsagosabb - nemetekkel, magyarokkal egyarant.

szia:
Eva

Azt hiszem félréretttél! Nekem soha nem volt problémám itt Németországban! Igaz, mi kezdettöl fogva beszéltük a nyelvet. (A gyerekeim is) Én a két területet átlagoltam! A volt NDK északi területein nem nagyon szeretik a külföldieket. Sachsen és Thüringen áll a legjobban most is, igy másképpen viszonyulnak hozzánk! Igaz, a mi esetünkben mi mindig dolgoztunk, és egy napig nem vettünk semmilyen állami támogatást igénybe, szóval mindig adófizetök voltunk!

Sok esetben a tolerancia hiánya a baj, meg hát ha valaki(k) nem akarnak beilleszkedni, akkor hamar konfrontáció a vége! Én mindig mondtam, hogy a legtöbb esetben, a külföldiekkel szembeni agresszivitás maga a külföldi provokálja ki! /Ez persze ez csak az én tapasztalatom!/

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #6891 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Szia Decotext,
Ne haragudj, nem Rad gondoltam, csak ugy altalanossagban irtam.
Igazad van abban, hogy a rossz hozzaallasban nemcsak a nemeteknek van szerepük. De olyat is lattam mar...itt azonban ez ritka.

szia:
Eva

Több
13 éve 2 hónapja #6902 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Én se hívom be a lakásomba a szomszédot:) Szóval ez nem fog zavarni. A barátaimat behívom, nyilván őket a németek is. Én is úgy hallottam, hogy hidegek-ridegek, de aztán ezt azóta többen megcáfolták (magyarok is, és maguk a németek is). Inkább eleinte távolságtartók, aztán ha valakit megismernek és megkedvelnek akkor meg tök nyitottak. Szóval nem tudom... Szerintem pont úgy mint itthon, vannak ilyenek is meg olyanok is. Megjegyzem, a magyar se éppen egy üdvrivalgással a nyakadba boruló nép:))