Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
btgyrgytms írta: Tapasztalataitok szerint Németország Keleti vagy Nyugati felén szeretnek minket magyarokat mint munkaerő vagy mint nemzetiség? Szerintetek miaz oka ? Van ahol nem látnak szivesen valamilyen okbók kifolyólag?
Tapasztalatom szerint, keleten rosszabbak az esélyeink, de ez nem azzal függ össze hogy magyarok vagyunk hanem azzal hogy külföldiek vagyunk! Egyrészt keleten jóval magasabb a munkanélküliség másrészt, ha van is ott munka, a külfldi rendszerint olcsóbbal elvállalja mint a helyi lakos! Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy nekik egy több száz kilóméters lengyel határuk van, ami rontja a magyarok esélyeit!
Ezenkivül: a nyugati oladról könnyebb a jobban menő
szomszédoknál is keresgélni: (NL, F, B, L, A, FL,)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Nyugaton nem tudom, de itt keleten altalaban szeretnek minket. Persze, itt - Thüringia - sokan es gyakran utaznak Magyarorszagra, vannak ismeröseik, ezert talan kevesbe vagyunk itt idegenek.
Lanyom Baden-Württenbergben lakik, de ö sem meselte, hogy problemai lettek volna azert, mert magyar.
Ha valakinek baja van Veled, akkor meg 40 ev mulva is mondhatja azt, hogy nem tudsz eleg jol nemetül, mint megesett egy ismerösömmel. De azt is hozza kell tenni, hogy ez az ismerös hölgy nem a legbaratsagosabb - nemetekkel, magyarokkal egyarant.
szia:
Eva
- juhaszlaszlo4
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Szia,
Nyugaton nem tudom, de itt keleten altalaban szeretnek minket. Persze, itt - Thüringia - sokan es gyakran utaznak Magyarorszagra, vannak ismeröseik, ezert talan kevesbe vagyunk itt idegenek.
Lanyom Baden-Württenbergben lakik, de ö sem meselte, hogy problemai lettek volna azert, mert magyar. Ha valakinek baja van Veled, akkor meg 40 ev mulva is mondhatja azt, hogy nem tudsz eleg jol nemetül, mint megesett egy ismerösömmel. De azt is hozza kell tenni, hogy ez az ismerös hölgy nem a legbaratsagosabb - nemetekkel, magyarokkal egyarant.
szia:
Eva
Azt hiszem félréretttél! Nekem soha nem volt problémám itt Németországban! Igaz, mi kezdettöl fogva beszéltük a nyelvet. (A gyerekeim is) Én a két területet átlagoltam! A volt NDK északi területein nem nagyon szeretik a külföldieket. Sachsen és Thüringen áll a legjobban most is, igy másképpen viszonyulnak hozzánk! Igaz, a mi esetünkben mi mindig dolgoztunk, és egy napig nem vettünk semmilyen állami támogatást igénybe, szóval mindig adófizetök voltunk!
Sok esetben a tolerancia hiánya a baj, meg hát ha valaki(k) nem akarnak beilleszkedni, akkor hamar konfrontáció a vége! Én mindig mondtam, hogy a legtöbb esetben, a külföldiekkel szembeni agresszivitás maga a külföldi provokálja ki! /Ez persze ez csak az én tapasztalatom!/
DCT
- Eva10
- Látogató
Ne haragudj, nem Rad gondoltam, csak ugy altalanossagban irtam.
Igazad van abban, hogy a rossz hozzaallasban nemcsak a nemeteknek van szerepük. De olyat is lattam mar...itt azonban ez ritka.
szia:
Eva
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96